Greizsirdība uz pagātni

Greizsirdība uz pagātni

10. Sep 2012, 13:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai vīra bērni no iepriekšējām attiecībām var traucēt tagadējām? Lasi psihoterapeita atbildē!

 

JAUTĀJUMS


Mans vīrs, manuprāt, pārāk daudz velta laika savam dēlam no pirmās laulības. Agrāk es ar to samierinājos, bet tagad jūtu, ka esmu greizsirdīga, arvien vairāk un vairāk. Kad bērns ir ar mums, viņa klātbūtne atgādina man par vīra pagātni, atgādina, ka viņam pirms manis bija cita sieviete. Ko man darīt?

 

Atbild psihoterapeits Ariels Rezņiks – Martovs:


Visdrīzāk, tā nav nedz Jūsu vīra, nedz viņa bērna problēma, bet gan Jūsu. Un, acīmredzami, Jums ir kaut kādas dziļi iekšējas šaubas par to, vai Jūs var mīlēt, vai vīra mīlestība pret Jums nav apdraudēta.



Mīlestība nav naudas summa, kas vienam tiek, citam netiek. Prasīt no vīra, lai viņš atteiktos no dēla, būtu ļoti nepareizi. Tas būtu netaisni pret vīru. Un arī Jūsu abu attiecībām tās nekādu labumu nedotu.



Uzdodiet sev jautājumu: kāpēc Jūs esat tik ļoti nepārliecināta sevī, ka Jūs traucē šīs vīra un dēla attiecības? Varbūt, ka Jūsu dzīvē ir bijis tāds mīlestības deficīts, kas joprojām mēdz ietekmēt Jūsu attiecības ar citiem?  Iespējams, Jums vajag pastrādāt ar psihoterapeitu, lai saprastu, kādu dzīves scenāriju Jūs veidojat, un kāpēc tas ir tāds, kāds ir.