Gāzītes mazulim

Gāzītes mazulim

30. Sep 2011, 22:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja bērniņš stipri atgrūž pienu un vakarus joprojām "pavada" ar gāzītēm, vai tas nozīmē, ka mazuļa organisms vēl nav nobriedis papildēdiena uzņemšanai? Konsultē pediatre Gerda Lielause.

 

Jautājums:


Manai meitiņai ir 4 mēneši, jau kopš 3 nedēļu vecuma ēd gan mātes pienu, gan mākslīgo piena maisījumu (attiecība 1:3). Jautājums: Sakiet, lūdzu, ja bērniņš stipri atgrūž pienu un vakarus joprojām "pavada" ar gāzītēm, vai tas nozīmē, ka mazuļa organisms vēl nav nobriedis papildēdiena uzņemšanai?

 

1

 

Stāsta pediatre, ģimenes ārste Gerda Lielause:

 

Šajā gadījumā būtu jāmaina adaptēto maisījumu- ir speciāli gatavoti bērniem, kam ir funkcionāli traucējumi, ir īpaši maisījumi alerģiskiem bērniem- gan ar sojas piena olbaltumu, kazas piena olbaltumu, gan speciāli apstrādātu govs piena olbaltumu.

 

Arī māmiņai jāpārdomā savu diētu- varbūt Jūs ēdat gardas lietas, piem., saldumus, saldējumus, citrusaugļus, šokolādi, bietes, riekstus u.t.t. No šiem produktiem vajadzētu izvairīties. Dodiet bērnam pirms ēšanas suspensiju, kas ir pret gāzītēm- 25 pilieni 4- 5-6 reizes dienā, guldiet bērniņu pirms ēdienreizēm uz vēdera (lai izvingrojas,izmasē vēderu), barojot iepauzējiet, sagaidiet atraugu.