Gadu vecs bērns gūst 30% ķermeņa apdegumu

14. Jun 2012, 07:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurzemē gadu veca meitenīte guvusi 30% ķermeņa apdegumu, uzraujot sev virsū karstu zupas bļodu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša, klāstot notikušo aizvadītajā diennaktī.

Nelaime notikusi Kurzemē, un mediķi meitenei konstatējuši otrās pakāpes muguras un krūšu kurvja apdegumus.

Mediķu palīdzība Kurzemē bija nepieciešama arī 13 gadus vecam puisim, kurš darbojies ar sprāgstošām vielām, un tās uzsprāgušas viņam rokās. Mediķi puisi nogādāja Mikroķirurģijas centrā ar daļēju pirkstu amputāciju.

Zemgalē divi bērni cietuši negadījumos ar velosipēdiem. Astoņus gadus vecs puisis, krītot no velosipēda, guvis galvas traumu, tostarp atvērtas brūces galvā. Savukārt deviņus gadus vecs puisis šādā pašā veidā guvis vaļējas brūces kājās. Mediķu palīdzība bija nepieciešama arī divus gadus vecai meitenītei, kura pieskārusies pie karstas krāsns virsmas un guvusi kājas un rokas termiskus apdegumus.

Vēl Zemgalē 36 gadus vecs vīrietis, strādājot ar motorzāģi, iezāģējis sev kājā, bet 42 gadus vecs vīrietis, konstatējot, ka netiek ārā no dzīvesvietas, izlēcis pa logu un salauzis potīti.

Vidzemē divi cilvēki, 57 gadus veca sieviete un 20 gadus vecs vīrietis, saskrējušies ar riteņiem. Sieviete nogādāta slimnīcā, bet vīrietis nav guvis nopietnas traumas. Vēl kāds 14 gadus vecs pusaudzis guvis vaļēju rokas lūzumu, krītot no zirga, bet 15 gadus vecs puisis, skaldot malku, iecirtis sev plaukstā.

Savukārt Kurzemē mediķi saņēma izsaukumu pie 20 gadus veca vīrieša, kurš, apstrādājot mājas fasādi, kritis no divus stāvus augstām trepēm un guvis kaulu lūzumus un smadzeņu satricinājumu.

Smaga automašīnas avārija notikusi Vidzemē, kurā 40 gadus veca sieviete guvusi galvas, muguras un krūšu kurvja traumas, un ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts arī 18 gadus vecs puisis.

Jau rakstīts, ka vakar ap plkst.19 Aknīstes pilsētas centrā no ceļa nobraucis un uz sāniem apgāzies satiksmes autobuss. Trīs cilvēki tika nogādāti slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu, vienā gadījumā personai konstatēti arī iespējami kaulu lūzumi. Mediķi apskatīja vēl 16 cilvēkus, un kopā uz notikuma vietu tika izsūtītas četras ātrās palīdzības brigādes.

Jūrmalā nakts laikā uz ielas tika atrasts 50 gadus vecs vīrietis, kuru mediķiem izdevās reanimēt pēc tam, kad viņš ātrās palīdzības mašīnā bija pārstājis elpot. Vīrietim konstatētas galvas traumas un ribu lūzumi. Pastāv aizdomas, ka šis bijis krimināla rakstura incidents.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 1169 izsaukumi, no tiem ar traumām saistīts 181.

LETA

Noskaties arī pārējos videopadomus!

VIDEO: Uzmani bērnus no elektroierīcēm

VIDEO: Uzmani bērnus no apdedzināšanās virtuvē

VIDEO: Uzmani bērnu no applaucešanās viesību laikā

VIDEO: Uzmani bērnus no karstajiem dzērieniem!

 

Noskaties video un uzzini,kā sniegt pirmo palīdzību apdegumu gadījumos!

Akciju par bērnu applaucēšanās un apdegumu riskiem atbalsta