Gada vecumā neļauj sevi barot

Gada vecumā neļauj sevi barot

02. Dec 2010, 18:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja meitenīte neļauj sevi barot un ēdienu ēd ar rokām? Konsultē pediatre un ģimenes ārste Gerda Lielause.

 

Māmiņa jautā:

Lieta tāda, ka meitiņai ir gadiņš un viņa neļauj sevi barot ar karotīti. Labi, ja es varu iedot kādas 2 -3 karotītes. Pēc tam viss- neēd. Ja arī es ielieku mutē, tad spļauj ārā un turpina ēst ar rokām. Pārsvarā šādi viņa arī ēd. Es ļauju, lai ēd, šādi vismaz kaut ko apēd, bet nu ļoti maz. Ja agrāk biezeņus varēja izēst līdz 200ml, tad tagad tas ir uz pusi mazāk. Maisījumu viņa ēd vakaros un reizēm no rīta. To gan ēd ļoti labi. Biezo pārtiku es vairs neblenderēju un atstāju gabaliņos. Vai tas ir normāli, ka bērns ēd ar rokām un atsakās no barošanas?

 

1

 

Atbild bērnu ārste Gerda Lielause:


Ļaujiet bērniņam ēst ar rokām, pašam ar savu karoti, šajā laikā cenšaties arī viņu barot. Šis ir tas vecums, kad bērns izrāda interesi par apkārt notiekošo un grib visu izmēģināt pats. Varat arī rotaļāties ēšanas laikā. Mēģiniet kopīgi atrast zem ēdiena šķīvī „noslēpto” smuko bildi. Tas nekas, ka ēdamvietas apkārtne būs notraipīta.

 

Iesaku tomēr vēl blenderēt biezo barību, iespējams, ka tas ir viens no iemesliem, kādēļ neveicas ar paēšanu. Izvairieties no kārumiem starp ēdienreizēm un liela šķidruma daudzuma izdzeršanas pirms ēdienreizēm.

 

2

Veselības centrs "ASCLEPIUS",
Gaujas iela 11-6 (Ādažu terases),
Ādažu novads,
Rīgas rajons.
e-pasts: siainfocentrs@inbox.lv
Tālr.: 26610243

04. Mar 2010, 21:31

Piekrītu sudrablapsai

Es ar savējo arī nerotaļājos, kad ēdam, tētis gan grēko šajā ziņā.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 04. Mar 2010, 20:44

Es arī savai meitiņai jau no 9 mēnešiem nedodu blenderētu ēdienu, lai gan pirmie zobi iznāca vien 11 mēnešu vecumā. Patstāvība ēšanā ir jau no 12 mēnešiem un viņai arī nepatika,ka es viņu baroju 😀