FOTOREPORTĀŽA: Domenikss Bērnu drošības diena 3.jūnijā

FOTOREPORTĀŽA: Domenikss Bērnu drošības diena 3.jūnijā

04. Apr 2012, 20:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

3.jūnija novakarē Domenikss Auto tirdzniecības centrā tika sagaidītas Māmiņu Kluba ģimenes, lai izdejotos disko, nobaudītu gardus saldējuma kokteiļus, darbotos radošajās darbnīcās, izmēģinātu jaunos Mercedes Benz automobiļus un uzzinātu daudz noderīga par bērna drošību auto!

 

Lai sniegtu vecākiem padomu drošākā un kvalitatīvākā bērna pārvadāšanas risinājuma automobiļi izvēlē, Vācijas lielākais auto klubs ADAC ik gadu testē populārākos iegādei pieejamos auto sēdeklīšus. 2011. gadā veiktajos testos labākos vērtējumus atkārtoti ieguvuši firmas Roemer bērnu sēdeklīšu, kuriem savu zīmola zvaigzni izvēlējies piešķirt arī Mercedes-Benz.

 

Mercedes-Benz klāstā ir trīs veida bērnu sēdeklīši: BabySafe plus, Duo plus un KidFix. Jaunajiem, drošības ziņā izcilajiem Mercedes-Benz bērnu sēdeklīšiem ir īpaši izstrādāts dizains – smalkāks izšuvums, izturīgāks materiāls un labāk saskatāma Mercedes-Benz zvaigzne.

 

Domenikss eksperts Raimonds Erbss pasākuma laikā pastāstīja, ka, iegādājoties bērnu sēdekli automobilim, vispirms jāpievērš uzmanība tā kvalitātei. Atskaites punkts – jāpārbauda vai tas ir sertificēts ar standartu ECE*R 44/04. Tas parasti atrodas sēdeklīša aizmugurējā pusē.



Īpaši jāpievērš uzmanība arī sēdeklīša polsterējumam – augstākas kvalitātes polsterējumi ir mīkstāki, kas sēdēšanu bērniem padara ērtāku un – sānu triecienu gadījumos – pasargā no galvas traumām. Būtiski, lai materiāli ir arī elpojoši. Tas novērsīs svīšanu karstā laikā.


Vērtīgi ir noskaidrot kāda ir sēdeklīša papildus funkcionalitāte - kāda ir fiksēšanas sistēma, cik daudz to var pielāgot bērna izmēram, kā arī - vai ir iespējama novietošana vertikālā un horizontālā pozā (pēdējais attiecas uz sēdeklīšiem bērniem vecumā no 1,5 līdz 3,5 gadiem)



Bērnu sēdeklīša ražotājs un zīmols arī ir noteikts kvalitātes garants!

 

Māmiņu Kluba ekspertes, fizioterapeites Kristīnes Baranovas ieteikumi bērnu drošai pārvadāšanai automobilī:

  • Automobiļu sēdeklītis ir domāts bērnu pārvadāšanai automašīnā, nav ieteicams tajā bērnus pārnēsāt sabiedriskās vietās un lietot mājās. Pastaigājoties, bērns jāliek kulbā.


  • Pat tad, ja bērniņš sēdeklī tiek automobilī pārvadāts 3 metrus vai pārvietots no dzīvokļa uz automašīnu, viņš obligāti jāpiesprādzē.

 

  • Optimālais bērnu (vecumā līdz 3 mēnešiem) pārvadāšanas laiks ir 30 minūtes. Tad nepieciešama 15 līdz 20 minūšu pauze.


  • Bērni automobiļu sēdeklītī jāievieto pēc handlinga principiem – caur sāniem. Sākumā bērniņš sēdeklī jāliek pēc iespējas horizontālā pozā un tikai tad, kad mazulis pats iemācījies sēdēt, to var novietot vertikāli.

Bet nu laiks pasākuma reportāžai!

{fotoblog:2483}

 

Kā saņemt 15% atlaidi Mercedes Benz autosēdeklītim?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 08. Jun 2011, 12:39

Bildītes var ielādēt fotoblogā!

08. Jun 2011, 12:23

Kā būtu iespējams saņemt bildītes no Domenikss ballītes?