Ēnu diena Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā!

Ēnu diena Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā!

07. Nov 2010, 11:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien noslēdzās pieteikšanās biedrības biznesa izglītībai skolās Junior Achievement – Latvija organizētai Ēnu dienai, kura norisināsies 17. februārī. Kopumā slimnīca ir saņēmusi vairāk kā 60 motivācijas vēstules un CV no jauniešiem, kuri vēlas „ēnot” slimnīcas darbiniekus.

 

Jauniešiem būs iespēja vienu dienu kļūt par ēnu gan medicīnas māsai, gan ārstam - endokrinologam, gan ķirurgam, gan kardiologam, gan neonatologam u.c. Viņiem būs iespēja piedaloties gan pacientu aprūpes, gan ārstniecības procesā, dziļāk iepazīstot slimnīcas ikdienu.    

 

Ēnu dienai pieteicās vairāk kā 20 slimnīcas darbinieki gan māsiņas, gan ārsti, gan slimnīcas vadība. Ēnu diena ir visā pasaulē populārs skolēnu karjeras izglītības pasākums, tās laikā skolēni atrod un apmeklē kādu noteiktu darba vietu un vismaz četras stundas vēro „ēnojamo” darbinieku, kura veic tiešos pienākumus.

 

BKUS medicīnas direktors Andis Lācis saka: „Ēnu diena jauniešiem dod iespēju izvērtēt, vai tiešām ir vērts ilgi un nopietni mācīties, ieguldot milzumu enerģijas un nereti visu savu dzīvi, apgūstot ārsta vai māsas profesiju. Esmu gandarīts, ka aizvien vairāk mūsdienu jauniešu ir tik mērķtiecīgi savas profesijas izvēlē un spēj pamatot savu izvēli.”    

 

BKUS saņēmusi vairāk kā 60 motivācijas vēstules, kurās jaunieši dalās savās pārdomās par dažādām mediķu profesijām. Elīna (18g, skolniece) raksta: „Jau sešu gadu vecumā uz jautājumu „par ko vēlos kļūt?” es atbildēju: „par dakterīti, kas glābs policistus!”. Joprojām, kad tiek uzdots jautājums par ko vēlos kļūt, atbilde nav mainījusies. Ārsts iedrošina, dod cerības un atvieglo ciešanas. Ārsts ir atbildīgs par visdārgāko, kas cilvēkam pieder – veselību. Un es vēlos kļūt par šādu ārstu! Pirms astoņiem gadiem arī es biju viena no BKUS slimnīcas mazajiem pacientiem. Pateicoties jūsu ārstu profesionalitātei un gādībai, man vairāk nav bijusi vajadzība atgriezties slimnīcā. Esmu pati savām acīm redzēju jūsu ārstu mīlestību pret slimajiem bērniem. Jūsu slimnīcas ārsti iedvesmo arī mani kļūt par ārstu profesijas pārstāvi”.

12. Feb 2010, 00:58

Jā, ēnu dienas ir ļoti interesantas...Mēs visi priecājamies skolas laikā, kad tikām Ēnu dienā uz Laimu = bijām ražošanas cehā un pārēdāmies konfektes un šokolādes....visiem tāds prieks bija...😀P😀😀
Slimnīcā gan neizturētu ilgi....Man no slimnīcas zāļu smaržas jau slikti paliek....

10. Feb 2010, 11:50

šīs ēnu dienas,varētu būt intresantas...es arī gribetu veinu dienu pabūt slimnīca un pastīties kā īsti viss notiek.😀Pie operāxcijām gan jau neizturētu ilgi😃