Elektroierīču ietekme uz zīdaini

Elektroierīču ietekme uz zīdaini

25. May 2011, 10:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda ir elektroierīču ietekme uz zīdaini? Cik metru attālumā no zīdaiņa var atrasties, piemēram, dators?

Konsultē pediatre Irēna Putniņa.

 

No vienas puses ražotāji apgalvo, ka nekāda starojuma nav, bet no otras puses, pavisam nesen pati redzēju raidījumu, kurā starp diviem mobilajiem tālruņiem tika nolikta ola un tā vienkārši pēc stundas uzvārījās!

 

Tagad, kad ir krīzes apstākļi un daudzi pārvākušies uz mazākiem mājokļiem, īsti nesanāk izpildīt rekomendāciju, ka zīdainim nevajadzētu gulēt istabā, kur ir ieslēgts TV. Šādos gadījumos var izmantot gultu apmalītes, kas kaut nedaudz aizkavē starojumu.

 

Kādreiz rekomendācijās tika minēts, ka ir vajadzīgs attālums ap 3 metriem  un vajadzētu mēģināt to ievērot, tomēr tāpat ir skaidrs, ka, jāskatās katrs gadījums individuāli- jo aparāts jaunāks, jo starojums mazāks.

 

Tāpat vajadzētu atcerēties, ka nevajadzētu likt, piemēram, bērnu ratiņos mobilo tālruni pastaigu laikā, ja līdzi nav paņēmusies soma. Jo sliktāka mobilā tālruņa zona, jo lielāks starojums un lielāka ietekme uz bērnu.

 

Vai Tu piedomā pie tā, cik tuvu vai tālu mājās novietot TV un citas elektroierīces?

 

1

11. Aug 2010, 22:37

Mums ir vienistabas dzīvoklis. Izvērsties ar gultiņas vietu nevaram, tie 3 m nesanāk, bet TV pa dienu mums pat nav ieslēgts - draugs strādā, bet es "ņemos" ar visādiem darbiem. Vakaros gan kādas pāris stundas sanāk skatīties TV pirms gulētiešanas. Vienīgais pluss, cik saprotu, ka mums ir pavisam jauns LG televizors, kuram tieši esot šis vismazākais starojums un it kā acis mazāk bojājot, bet nu... es tādām lietām diez ko neuzticos. Ar mobilajiem mazajam spēlēties neļauju. Datori (manējais un drauga darba vajadzībām) stāv pavisam attālā istabas stūrī.

11. Aug 2010, 21:45

nu par to olu gan apsmējos!!! 😃 nu sorry, bet tās ir pilnīgas muļķības!! vnk nereāli!

lai katra nomierinātu savus nervus, iesaku ielikt pašai to olu starp 2 telefoniem. 100% NEKAS tur nevārīsies 😃

kā vnm- labāk pārspīlē, lai vismaz kautcik skatās. Ja stāstīs, kā ir reāli, tad gan droši vien krietni mazāk tiks ievēroti tie attālumi no starojuma avota, uc lietas

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 11. Aug 2010, 18:45

mums ir 1istabas dzīvoklis,tad nu vienkārši TV pa dienu praktiski ir izsle=ēgst,bet dators ir maksimāli tālu no bērnu gultas 😉

taschinka taschinka 11. Aug 2010, 18:21

Es nekad neesmu lavusi delam speleties ar mobilo,ne ari ar citam elektroiericem.Tv ir musu istaba,bet par laimi vismaz 3 m ir no dela gultas.