Dzer tikai piena maisījumu, atsakās no govs piena

Dzer tikai piena maisījumu, atsakās no govs piena

29. Oct 2010, 23:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa jautā:

 

Manai meitiņai martā paliks 2 gadi, viņa bieži dzer piena maisījumu. Esam mēģinājuši arī govs pienu, taču viņa atsakās to dzert. Ēdienu reizēm ēd normāli, reizēm neēd neko, dzer tikai piena maisījumu. Kā lai es viņu atradinu no maisījuma dzeršanas?

 

1

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

Principā, piemēram, maisījums Similac Gain Advance ir paredzēts līdz 3 gadu vecumam, tā kā vēl ir vesels gads laika, lai atradinātu no maisījuma dzeršanas. Protams, ka bērns atsakās no govs piena, jo tas nav salds.

 

Tik lielam bērnam jau var stāstīt, ka nav veikalā iecienītā maisījuma un iegādāties tādu maisījumu, kurš nav tik salds, vai dot parasto govs pienu. Acīmredzot bērnam šajā vecumā ir vēl atkarība no pudeles un tāpēc māmiņai lēnām un pacietīgi vajadzētu mēģināt aizvietot maisījumu ar kaut ko citu.

 

Šeit izvēle ir māmiņas ziņā, jo ir vēl vesels gads, lai no maisījuma atradinātu. Ja runa ir par materiālo aspektu, tad arī tas ir veicinošs apstāklis, lai no maisījuma atradinātu.

nosiguldas nosiguldas 13. Sep 2010, 09:57

Mums ir 2..1 gads, dzeram Similac Gain un govs pienu ar naža galu medus. neredzu problēmu kapēc vajadzētu atteikties no piena maisījums. Sabalansēts uzturs protams ir laba lieta, bet man nav pārliecības, ka to ko pērkam veikalā tas dos vēlamo rezultātu. Piena maisījumā ir viss nepieciešamais, kas bērniņam dotajā vecumā vajadzīgs.

11. Sep 2010, 16:02

Manam dēlam gadiņš ar mazu astīti, joprojām labprāt dzer piena maisījumu, bet arī Daugavas pienu, piemēram, dzer, ja grib. To gan viņš pāris malciņus pie biezpiena plāceņiem, piemēram.

taschinka taschinka 11. Sep 2010, 10:32

Lidz 2 gadiem man dels eda gandriz visu,bet pec tam jau sakas,tas negarso,tas ari ne.

taschinka taschinka 11. Sep 2010, 09:57

kapec gan nevajag,ja garso? ta vins uznem daudz skidruma,vismaz mana gadijuma.Ja dels nedzers pienu,tad skidrumu uznems mazak,jo cits nekas ta negarso.Un ari esanas zina ir izveligs,ta ka manam delam tas nak tikai par labu.

taschinka taschinka 11. Sep 2010, 08:50

Un kapec tu gribi atradinat no maisijuma?To tacu var dot lidz 3 gadiem.

taschinka taschinka 11. Sep 2010, 07:11

Manam delam 2,11 gadi no dzimsanas dzer piena maisijumu.Bet garso ari govs piens,drizak veikala piens.Es atkal nemaz negribu atradinat,jo tur ieksa dazadi vitamini.Ja butu maisijums pec 3 gadu vecuma,bet ta ka nav turpinasu dot to,kas lidz 3 gadiem.Delam loti garso piens un piena produkti,dzer jebkuru maisijumu.