Digna: sevi ir jāmīl un jākopj!

Digna: sevi ir jāmīl un jākopj!

11. Nov 2010, 16:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atkal pārliecinos, ka lietas pie mums nonāk tad, kad tās mums ir nepieciešamas un vajadzīgas. Tā arī ir šoreiz ar Jūsu organizēto konkursu. Iepriekšējā vakarā domāju par stila pārvērtībām, bet jau nākamajā dienā, ložņājot pa Jūsu mājas lapu, atradu šo konkursu.

 {pic:1}

Es regulāri skatos  Baltijas 1.kanāla raidījumu „Modes spriedums” un tur ļoti bieži vīri ir pieteikuši pārvērtībām savas sievas, kuras atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā un ir pārstājušas par sevi rūpēties, kļuvušas „pelēkas”.  Lai gan es arī esmu jaunās māmiņas statusā, tomēr negribu nonākt tādā pat stāvoklī kā minētā raidījuma varones.  Apzinos, ka vienmuļā ikdienas dzīve mājās un nemitīgās rūpes par bērnu nevar nomākt manas vēlmes būt sievišķīgai, iekārojamai un skaistai ne tikai savās, bet arī vīra un apkārtējo acīs. Lai vēlmes piepildītu ir jārīkojas, tāpēc arī piedalos konkursā.

 

Man ir 34 gadi un šobrīd auklēju mēnesi veco dēliņu Oliveru. Rudens un ziema bija gaidīšanas periods un tika pavadīts diezgan vienveidīgā apģērbā (galvenais, lai būtu silts, ērts un plats), tomēr pavasari gribu sagaidīt skaistāka- ar atjaunotu garderobi, gribu arī ieviest izmaiņas savā ārējā izskatā- nokrāsot un ieveidot citādi matus (diezgan konservatīva esmu attiecībā uz savu matu griezumu, neeksperimentēju, pie tam mani mati viegli lokojas, tāpēc pašai pēc mazgāšanas neizdodas atjaunot friziera darba rezultātu). Man patīk košas un krāsainas drēbes, tāpēc reizēm esmu vīlusies, kad izejot cauri veikaliem, plauktos atrodami tikai bēši, pelēki un citi „jēli” toņi.

 

Protams, ka būtu ļoti labi, ja stilista piedāvātais apģērbs nonāktu manā īpašumā, tomēr labi padomājot, konsultācija ir vērtīgāka par pārvērtībām, jo stilists ne tikai ieģērbs mani jaunās drēbēs, bet izstāstīs, kas piestāv konkrēti man un no kā būtu jāizvairās izvēloties apģērbu, grimu, matu sakārtojumu.  

 

Padomi būs izmantojami tālākā dzīvē, nevis pārvērtību rezultātā tikai papriecāšos par gatavu apģērbu komplektu, ko panēsāšu 1-2 sezonas. No konkursa gaidu iespēju izmēģināt, kā izskatos dažādu stilu apģērbā, jo pati vairāk esmu uzticīga klasiskajam un sportiskajam stilam. Kā arī konkurss ir viena no iespējām izzināt sevi, jo stilists ar profesionālu aci novērtēs mani (auguma un sejas īpatnības), un uzklausīt taisnību par sevi arī ir jāmāk.

 

Vienreiz man jau ir laimējies pabūt profesionāļu rokās, kad pirms 7 gadiem žurnāla „Ieva” fotogrāfiju konkursā par laimīgāko brīdi, biju viena no trīs uzvarētājām, kuras varēja izbaudīt foto sesiju. Mūs „uztjūnēja” un saģērba baltās drēbēs. Pēc foto sesijas nācu pie atziņas, ka man piestāv un varu atļauties ģērbties visa baltā. Lai gan pirms tam ticēju mītam, ka baltas drēbes paresnina un tās var atļauties nēsāt tikai tievi cilvēki.

 

Ko man nozīmē ārējais skaistums? Tā ir ļoti subjektīva parādība, un tas noteikti ir paša cilvēka darba rezultāts. Sevi ir jāmīl un jākopj kaut vai tikai primitīvā līmenī (personīgā higiēna)- regulāri mazgāties dušā, nesāt tīras un izgludinātas drēbes, katru dienu būt ar tīriem un ķemmētiem matiem.  Tālāk jau viss notiek atkarībā no katra iespējām un izdomas, kā izcelt dabas doto skaistumu- krāsošanās, kosmētiskās procedūras, stilīgs apģērbs utt.

 

Attiecībā uz mani- svarīgākais ir patikt sev pašai. Ja, paskatoties spogulī, esmu apmierināta ar to, kā es izskatos, tad garastāvoklis ir lielisks, vairāk smaidu, jūtos pašpārliecināta par sevi un labprāt atrodos uzmanības centrā. Un tā kā cilvēka noskaņojumu sajūt arī apkārtējie (tas kaut kādu fluīdu veidā, caur acu skatienu, izturēšanos tiek pārraidīts), tad katram pirms iziešanas no mājas vajadzētu paskatīties spogulī, sev uzsmaidīt un teikt- kur Dievs tik skaistu cilvēku  radījis! J Tad arī dzīvot būs vieglāk, jo ar smaidīgiem un skaistiem cilvēkiem ir vieglāk komunicēties, viņi izsauc labvēlīgāku attieksmi un pēc saskarsmes ar tādiem cilvēkiem, tevī pašā paliek kaut kas gaišs un viegls.

 

 

Māmiņa Digna Briede

15. Feb 2010, 19:21

Veiksmi konkursā!!!

15. Feb 2010, 18:09

Lai veicas😀

15. Feb 2010, 15:07

Veiksmi konkursiņā Jums!!!!
😀😀😀

15. Feb 2010, 11:35

Dignīt, Tu vienmēr forši un izcili izskaties!!!!! Un apsveicu ar dēliņa piedzimšanu!
Tava kolēģīte Ilze no komunikācijas nodaļas😀