Dažādu līdzekļu palīdzība sejas ādai

Dažādu līdzekļu palīdzība sejas ādai

13. Jun 2010, 17:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Ieva Ādamsone iesūtījusi padomiņus, kā palutināt sevi rudens garajos vakaros.

 

Gribu padalīties ar Jums mūsmājas sieviešu skaistumkopšanas receptēm. Iepriekš gan gribu brīdināt- tā kā daudzās receptēs klāt ir medus, alerģiskas ādas ipašniecēm ir jābūt uzmanīgām. Kā arī lai panāktu labu efektu, sejai jābūt attīrītai. Kā piemēram ar pašdarinātu losionu. Sastāvs- pavasara saulē plaukušu pieneņu ziediņi  aplieti ar šņabi. 2 nedēļas notur tumsā un ik pa laikam saskalina. Nokāš un izvilkumu atšķaida 1:2 ar tīru akas ūdeni. Brīnišķīgi no ādas virsējā slāņa attīra sārņus un palīdz iekaisušām pūtītēm. 

{smallpic:1}
Brīžos, kad sejas āda ir manāmi nogurusi un pelēcīga, ļoti labi un ātri iedarbojas šāda ātras iedarbības sejas maska- olas dzeltenums un medus. Vēlams izvēlēties nesacukurojušos medu. Ja nu mājās ir tikai tāds, tad karstā ūdens peldē to var izkausēt. Bet sacukurojušos medus labi noder skrubim. Olas dzeltenumu saputo ar medu un ar vates tamponiņu uzklāj uz sejas.Nevajag aizmirst arī dekoltē zonu un kaklu. Pēc 20 min noskalo ar siltu ūdeni. Tā kā medus vispār ir brīnišķīgs skaistumkopšanas līdzeklis, rezultāts ir maiga un zīdaina āda. 
{smallpic:2}
Ja kreņķus sagādā vasaras raibumi vai pigmentācijas plankumi uz sejas, var līdzēt 2 ēdamkarotes kefīra/ rūgušpiena sajukts ar auzu pārslām. Jānotur 20 min. Bet ,lai rezultāts būtu manāms, maska jāliek vismaz  ik pēc 2-3 dienām.

{smallpic:3}
Maska no saldā krējuma un  olas dzeltenuma attiecībās 1:1 atslābina savilktu sejas ādu, baro un mīkstina.

{smallpic:4}
Sausai ādai palīdz vienkārši medus maska, ko noskalo pēc 20min ar  siltu ūdeni.


Savelkošas maskas, kas savelk paplašinatas poras un nomierina ādu ir no sarīvēta ābola , kas nelielā ūdens daudzumā savārīts putriņā, un silts uzklāts uz sejas. Vai arī, ideāli un vienkārši - saputots olas baltums.

 

Toties ādas zvīņošanos var palīdzēt maska , kas sastāv no medus, olas dzeltenuma, 5 pilieni eļļas, 10 pilieni citrona sulas. Saputotai masai pievieno sasmalcinātas auzu pārslas.

{smallpic:5}
Lai seja saglabātu elastību un atsvaidzinātu- tonizētu ādu var ņemt talkā sarīvētu kartupeli un sajaukt ar pienu. Uzklāj sejai uz 20min pirms gulētiešanas.  Vai arī sasilda tējkaroti medus, piejauc tējkaroti sasmalcinātas auzu pārslas un pievieno saputotu olas baltumu.

 

 
A, B, E vitamīniem pilna maska- nomizots tomāts tiek samīcīts putriņā un pievieno auzu pārslas.

{smallpic:6}
Gan sejai, gan ķermenim - it sevišķi grūtniecēm krūšu , vēdera kopšanai ,iesaku ledus gabaliņus no kumelīšu vai piparmētru tējas. Labs veids, kā no rīta modināt savu seju. Bet augošajam puncim un briestošajām krūtīm alternatīva kontrastdušai. Rezultātā tvirtāka āda, jo šādā veidā tiek veicināta asinsrite.

{smallpic:7}
Pateicoties šai matu maskai, mani grūti kopjamie mati, kas ir cirtaini un pie katras vērā ņemamas laika maiņas cirtas kļūst kā sausas pakulas, nespodri un trausli, ir vieglāk kopjami. Kā arī mati ātrāk aug, kļūst stingrāki un spodrāki. Šai maskai ir vajadzīga alveja, ola, olīveļļa un medus. Šo masku ieliek tīros mitros matos un tur vismaz 30 min. Pēc tam matus izskalo ar ūdeni vai nātru lapu/bērzu lapu uzlējumu.

{smallpic:8}
Ļoti nespodriem un sausiem matiem vēl varu ieteikt masku no 3 ēd. karotēm olīveļļas, kas sasildīta līdz 60 grādiem. Ar eļļu aplej šķipsniņu kumelītes un šķipsniņu nātru lapas. Atstāj ievilkties 1h, pēctam nokāš un sajauc ar olas dzeltenumu un karoti medus. Pēc 30min izskalo. 


Ķermeņa skrubim varu ieteikt sablenderētu alveju ar visu mizu, sacukurojušos cukuru un nedaudz jūras sāls.


Bet, ja kreņķi sagādā ļoti sausa pēdu āda un sasprēgājušas rokas- auzu pārslas tiek aplietas ar kliņģerīšu novilkumu , tam pievieno uzsildītu olīveļļu. Tur 15min.

 

Nagu kopšanai vienīgais ko varu ieteikt- audzējiet puķuzirņus :) Acīm redzot augu sula, kas ir eļļaina un ļoti specifiska ir pilna ar vielām , kas patīk nagiem. Tapēc liela rosīšanās ap šiem augiem nāk tikai nagiem par labu.

{smallpic:9}
Lai padarītu patīkamāku laiku kāmēr maskas veic savu brīnumaino darbu var iebaudīt kādu veselīgu un garšīgu dzērienu. Katliņā uzsilda ābolu sulu, tajā pavāra piparmētras lapiņas. Pievieno kanēli un medu. Veselīgi un gardi.


Bet no rīta tukšā dūšā iesaku izdzert glazi ūdeni kurā izjaukta ēdamkarote medus- stiprina imunitāti, bet pēc slimošanas palīdz ātri atgūst spēkus. Ja vēlaties attīrīt organismu no šlakvielām un liekā šķidruma- Bērzu lapu tēja. Pavasarī, kāmēr bērzu lapiņas ir kā peļu austiņas, savāciet tās un izkaltējiet. 

{pic:10}
Pēc šādas skaistuma kūres, izdariet ko skaistu- iesāciet lasīt labu grāmatu, aizejiet uz mākslas galeriju aplūkot jaunāko gleznu izstādi, noskatieties satriecošu filmu vai.... Vienkārši jūtaties un esiet skaistas.

 

Jauku dienu Jums vēlot- Ieva Ādamsone

24. Oct 2009, 13:21

Superīgas bildes!!!!
Riktīgi jauks rakstinjsh....😀😀😀

23. Oct 2009, 15:27

Paldies!

23. Oct 2009, 10:48

Tiešām jauki! Paldies par padomiem!
Un bildes arī skaistas! 😉

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Ļoti jauks, skaists un gaumīgs dienas padoms!