Citrons nagu skaistumam

Citrons nagu skaistumam

19. Jun 2010, 19:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skaistumkopšanā mājas apstākļos var izmantot dažnedažādus līdzekļus, arī citronu, kas nagus padara stiprākus un veselīgākus.

 

Citrons - dzeltens un skābs, bet veselīgs, to māca jau maziem bērniem. Nezinu kā citiem bērniem, bet man Ernests citronu ēd (vai pareizāk sakot būtu - laiza) bez problēmām. Mazliet pašķobās, paviebjās, bet tik un tā turpina laizīt. Citronu daudz izmantoju kulinārijā, līdz ar to sanāk, ka citrona mizas, kad izspiesta sula paliek daudz. Un kad Ernests ir beidzis savu nasķošanos, tad citrons tiek mammai, kura to nemet ārā, bet izmanto tā teikt - līdz galam.


Citrons nagiem - tā jau ir klasika!


{pic:1}
Lai nagi būtu veselīgi un stipri, tad daru tā - kādas piecas minūtes paturu pirkstu galus citronā.

{pic:3}
Efektu var pamanīt uzreiz, nagi izskatās veselīgāki.

{pic:4}
Pēc tam nagus vajag "ieeļļot" - var izmantot speciālās eļļiņas, kas ir domātas nagu kopšanai, bet ja tādas nav, tad var izmantot parasto olīveļļu.


Pāris minūtes paturam, un tad zem silta ūdens nomazgājam rokas. Pilnīgi visa eļļa nenomazgāsies, un rokas būs patīkami maigas, samtainas.


Bet - vēl to nu jau 3. reizi izlietoto citronu ārā nemetam!

1) var izmantot vēl pāris reizes nagu kopšanai;

2) var ierīvēt kāju pēdas pirms mazgāšanas, jo, pirmkārt, masāža ar citrona gabaliņu palīdz pret nogurumu, un, otrkārt, tai piemīt arī atsvaidzinošas īpašības. Palutini ne tikai sevi ar citrona masāžu kājām, bet arī savu vīrieti.

3) Citrons arī palīdz cīnīties ar nelielām galvas sāpēm, tad deniņu apvidū ar mazu citrona gabaliņu veiciet relaksējošu pašmasāžu.


Vēl interesants fakts par citronu:

Pirmais cilvēks, kurš rakstīja par citronu Eiropā bija romiešu rakstnieks un gramatiķis Macrobius. Viņš izmantoja terminu Mela citrinia, kas nozīmē citrona ābols. Nosaukums Citrus iespējams nāk no indiāņu vārda chitra – neparasts, izsmalcināts. Līdzīgs citrona apzīmējums parādījās Polijā XVI gadsimtā, kā aizguvums no itāļu valodas. (www.blendamedinstituts.lv)

27. Oct 2009, 15:27

citrons tiešām ļoti labi attīra rokas...gan no krāsojumiem,(bietes)gan no nelabvelīgajām smakām(piem,zivju smaku,kad majas gatavoju zivis)!!

27. Oct 2009, 14:58

bet uz rokām, ja ir, tad arī nevar???man vinji nepatīk....☹☹☹

27. Oct 2009, 12:17

AAA,PALDIESINJSH....😀😀😀

27. Oct 2009, 11:42

Forshi - shito nezināju, ka nagiem der...zināju tikai ka ar citronskābi nonjem netīrumus un plekjus...😀😀😀
vai ar citronu arī vasarraibumus var balināt?????
man vienai rokai ir...😀😀😀

27. Oct 2009, 09:11

Vienkārš, bet ļoti efekt'vs padoms, paldies!