Cīnāmies ar pārēšanās sekām

Cīnāmies ar pārēšanās sekām

26. Sep 2012, 10:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Trīs iepriekšējās svētku dienās iznācis apēst ļoti, ļoti daudz? Tad uzzini, vai ikvienu cilvēku pēc šādas pārēšanās māc nepatīkama sajūta gremošanas traktā, un kā no tās atbrīvoties!

 

Konsultē uztura speciāliste Inese Siksna.

 

 

„Trīs iepriekšējās svētku dienas mūsu figūrai un veselībai nekādu ļaunumu nenodarīs arī tad, ja tajās esam apēdušas pārāk daudz. Vienīgās iespējamās, nepatīkamās pēc svētku sekas varētu būt fiziski nelāgas sajūtas gremošanas sistēmā” pieļauj uztura speciāliste.

 

 

Viņa stāsta, ka ir cilvēki, kuri jau nākamajā dienā pēc svētkiem jūtas labi un uzreiz atkal var atgriezties ierastajā, normālajā ritmā. "Atsākot aktīvi sportot un rosīties, viņu nelāgie gremošanas sistēmas traucējumi pazūd ļoti ātri.

 

 

Savukārt tiem, kuriem pēc Ziemassvētku svinēšanas ir īpaši izteikta smaguma sajūta, dažkārt nākamajās dienās pēc svētkiem nemaz negribas ēst. Ja tā, nav jāspiež sevi to darīt, un ir pieļaujama atkāpe arī no pilnvērtīga uztura normām – drīkst ēst tikai tik daudz, cik pirmajās pēc svētku dienās gribās,” stāsta Inese Siksna.

 

 

Lai gremošanas sistēmas traucējumu gadījumā uzlabotu pašsajūtu, uztura speciāliste iesaka uzņemt vairāk šķidruma un lietot skābpiena produktus, kuri palīdzēs zarnu traktam sagremot Ziemassvētkos apēsto pārtiku un tās uzturvielas.

 

 

„Pats galvenais, kas šādā situācijā vislabāk palīdzēs, ir fiziska aktivitāte un nedaudz vieglāks ēšanas režīms. Tomēr, kā jau teicu, katram šī pēc svētku sajūta būs atšķirīga, un ļoti iespējams, ka no rīta pamostoties, izdzerot ierasto ik rīta kafijas tasi un apēdot brokastu putru, jutīsimies labi un uzreiz varēsim atgriezties savā ierastajā režīmā,” tā Inese Siksna.

 

Līva Zaksa, www.sieviesuklubs.lv

 

Kā tu jūties pēc šīm Ziemassvētku brīvdienām? Vai tevi māc nepatīkama sajūta vai arī pēc lielās ēšanas atguvies viegli?