Cik gados ļaut sadraudzēties ar datoru?

Cik gados ļaut sadraudzēties ar datoru?

29. Aug 2011, 16:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu tehnoloģijas arvien agrāk ienāk bērnu dzīvē. Kad bērnam ļaut sadraudzēties ar datoru? Konsultē psiholoģe Airisa Šteinberga.

 

Diez vai var novilkt striktu robežu, vai pie datora var sēdēt trīsgadnieks vai piecgdnieks. Atbildot uz šo jautājumu, būtisks ir arī ģimenes laiks, ko ģimene pavada pie datora. Jo vecāki vairāk izmanto datoru, jo bērnam būs lielāka interese, tāpēc piesardzīgi jāskatās, lai pirmsskolnieks pie datora nepavadītu pārāk ilgu laiku.

 

Kā uzskata psiholoģe, trīs un četrus gadus veciem bērniem par datoru nebūs interese, bet jau piecgadīgiem un sešgadīgajiem interese būs radusies un laikam pie datora nevajadzētu būt garākam par 30 minūtēm.

 

Protams, daudz kas atkarīgs arī no tā, ko bērns dara pie datora- vai tas ir mācību nolūkos vai bērns ir nosēdināts pie datora skatīties kāda filmiņas, lai vecākiem būtu miers.

 

Kad Tavs bērns iepazinās ar datoru? Ko viņš ar datoru dara? Skatās mulfilmas, spēlē spēles vai mācās?

30. Oct 2011, 20:01

Mums dators netiek slēpts, bērni zin, ka tas ir mans darba instruments un viss, neinteresē viņiem kas tur un kā tur. Ar prieku paskatās bildes, ko parādu un labi. Viņiem savas darīšanas, spēles, pilsētu un trašu celšana, lēkāšana pa batutu vai spēlēšanās ar draugiem utt....Kad skolā vajadzēs mājas darbus datorā pildīt, tad jau pildīs. 3 klasē vēl neko tādu neuzdod. 😀

30. Oct 2011, 18:20

piekritu lien pie ta ko visvarak slepj un nelauj

taschinka taschinka 30. Oct 2011, 18:18

Tas bija mans dēls un pie datora netiek tā vienkārši laists,vienkārši gadījās,ka tad,kad neviens neredz līda un spieda visu ko redzēja.
manuprāt pārāk tiek tas viss pārvērsts no mušas par zīloni.domaju,ka lielākā daļa bērnu lien pie datora tā pat vien,jo zin ka tur nevar. 😀

taschinka taschinka 30. Oct 2011, 18:16

Dēls līda pie datora un spaidīja klaviatūru kā rezultātā ar visu aizsardzību dators tika ieslēgts. 😀

30. Oct 2011, 17:20

bet uzlauza 3gadinos un netika vispar laists pie datora

30. Oct 2011, 12:33

😃 Es tik par savējiem bērniem runāju, manējiem nav nekādas vajadzības nekādas paroles atbloķēt, tāpat nezinātu ko tālāk iesākt. 😉 Mazajām meitenēm tik vien prieks būtu, tiekot klāt portatīvajam, kā taustiņus izplēst, jautrības pēc. 😃

30. Oct 2011, 12:24

tas paroles jau ari neko dizi nedarbojas paprasat taschinkai ka vinas dels pa kluso ielida datora un atblokeja .

30. Oct 2011, 12:17

Mani bērni pie datora nedarbojas un ar to vispār ir uz JŪS. Viss no vecākiem atkarīgs, manuprāt. Tā ir mana rotaļlieta ar paroli, pie kura neviens klāt netiek un nav arī intereses, jo pašiem daudz visādu interesantu nodarbju. Skolā cik vajag darboties ar interaktīvo tāfeli vai bibliotēkā grupu darbus pildīt, tik arī zin, mājās nekādas vajadzības līst datorā vai i-netā nav. 😉

30. Oct 2011, 09:36

Man delam jaunakajam ir 3,8gadini un vins dazreiz tiek pie datora uzspelet edienu gatavojosas meitenu speles loti patik gatavot edienus datora .

taschinka taschinka 30. Oct 2011, 08:06

Bet tā īsti es neauju pie datora,vēl tomēr par ātru.Jo kā atļauj tā prom bez asarām nevar dabūt.Tā vēlme ir pārāk liela.

taschinka taschinka 30. Oct 2011, 08:05

Par to,ka 3 un 4 gadus vecam bērnam nebūs interese pie datora,tās nu dien ir muļķības.
Tagad dēlam 4 gadi un ar vien vairāk izrāda interesi,pats grib skatīties bildes,pats ar peli visu dara.
Multenes pie datora neskatās,tās ir DVD.Pie datora tik bildes un mācījās burtus.Lielu prieku sagādāja ar peli klikšķināt uz burta un teikt kā to sauc.