Birka: Drīkst iet laukā arī "mīnusos"!

Birka: Drīkst iet laukā arī "mīnusos"!

02. Dec 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aukstais laiks aiz loga vēsta- sākusies ziema! Bet vai visu laiku ir jāpaliek istabā, gaidot siltākas dienas? Nebūt nē! Pediatre Anna Birka stāsta par to, kad ar bērnu drīkst iet laukā! 

Māmiņu Klubam vairākas māmiņas ir jautājušas- kad ir tas laiks, kad laukā ar bērnu nedrīkstētu iet? Tad nu devāmies pie pediatres Annas Birkas to noskaidrot!

Kā atzīst pediatre, bērnudārznieku vecuma bērniem īstas izvēles- sēdēt mājās vai doties laukā uz bērnudārzu šajās dienās nav. Protams, kad termometra stabiņš rādīs zemāk par 20 grādiem arī bērnudārzniekiem tiek ieteikts palikt siltās mājās, lai neapsaldētos.

"Ja runā par mazākiem bērniņiem un zīdainīšiem, tad laukā var iet līdz -10 grādiem," stāsta pediatre Anna Birka. "Viss ir atkarīgs no tā, kā bērns ir saģērbts."

Mazākiem zīdainīšiem, guļot ratos, vējš nepūš iekšā un ir nedaudz siltāk, tāpēc no pastaigām atteikties nevajadzētu. Cits jautājums ir tad, ja laukā ir sniegs, putenis, milzīgs vējš, tad gan labāk palikt mājās, jo šādā laikā būs nosalusi gan māmiņa, gan mazulis!

5 ieteikumi dodoties ar bērniņu laukā ziemā:

- Pirms iziešanas laukā nemazgā ar ūdeni seju! Ūdens laukā veidos ledus kristāliņus un var radīt apsaldējumus!

- Ziemas krēmiņu mazulim uzzied vismaz 30 minūtes pirms iešanas laukā, lai tas veiksmīgāk iesūktos!

- Ja dodaties uz veikalu vai kaut kur citur ar automašīnu, automašīnā neslēdziet iekšā sildītāju siltāku par 18 grādiem, ja bērns ir ģērbts āra drēbēs. Pretējā gadījumā bērns mašīnā sasvīdīs un laukā ejot var saaukstēties.

- Sadali pastaigu laiku pa dienu! Labāk dodies laukā 2 reizes pa 30 minūtēm nekā garākā pastaigā!Tas neļaus mazulim nosalt!

- Nesien bērniem ap muti šalles! Tas radīs tikai lieku mitrumu un var iekaist bērna āda ap muti!

Kristīne Damškalne

 

 Vai Tu ej ar mazo laukā šajā aukstumā?


Gada aukstajā laikā mūsu āda ātri kļūst sausa, raupja, dažreiz tā sprēgā. Mazuļa plānāādiņa daudz jutīgāk reaģē uz temperatūras izmaiņām, ziemā temperatūras atšķirībastarp iekštelpām un āra apstākļiem sasniedz pat 20-25°C. Intensīvai ādas aizsardzībaipastaigu laikā lieliski piemērots Krēms vēja un slikta laika apstākļos. Tas drošipasargā maigo zīdaiņa ādu pastaigu laikā no laika apstākļu negatīvās ietekmes. Svarīgi!Uzsmērējiet krēmu uz mazuļa sejas un rokām 15-20 minūtes pirms iziešanas no mājām.


princesemince princesemince 02. Dec 2012, 15:33

vēl jau nav aukstums, bet nu ļoti maz ir bijis to dienu, kad aukstuma dēļ neesam gājuši ar bērnu laukā līdz viņa šī brīža (3,8g) vecumam 😀