Bez maksas bērnu veselības pārbaudes skolās!

Bez maksas bērnu veselības pārbaudes skolās!

14. Dec 2010, 22:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
"Mēness aptieka" un medicīnas centri piedāvā bezmaksas veselības pārbaudes skolēniem

 "Mēness aptieka" kopā ar sadarbības partneriem "Bravo optika", "Veselības centrs Pļavnieki" un citiem sadarbības partneriem uzsākusi realizēt bezmaksas skolēnu veselības pārbaudes skolās.

 

"Apzinoties, ka ģimenes budžetā var nepietikt līdzekļu, lai regulāri pārbaudītu bērnu veselību un veiktu profilakses pasākumus veselības stabilizēšanai, radījām iespēju - profesionālu speciālistu izbraukums uz skolām - veselības pārbaudi veikt bez maksas. Pēc skolas vadības izvēles veselības aprūpes speciālistu loku iespējams paplašināt," programmu raksturo "Mēness aptieku" tīkla valdes priekšsēdētājs Jonas Jazbutis.

 

Projekta mērķis ir pievērst skolēnu uzmanību veselībai, tās uzturēšanai un ar pārbaužu palīdzību ietaupīt vecāku laiku un līdzekļus, veicot ikgadējās pārbaudes.

 

Programmas laikā skolu apmeklē speciālistu komanda - fizioterapeits, stomatologs, optometrists un citi speciālisti, kuri skolā uz vietas veic skolēnu veselības pārbaudi. Pārbaudes tiek veiktas mācību iestādē skolēniem piemērotā laikā. Katram skolēnam tiek piešķirta "Veselības pārbaužu karte", kurā speciālisti ieraksta rekomendācijas vai norāda konstatēto problēmu, ja tāda tiek konstatēta.

 

Pirmie izbraukumi jau realizēti, veikta 300 skolēnu veselības pārbaude Rīgas skolās. Šo sociālo programmu iespējams piemērot arī Latvijas reģionos, zinot, ka tieši ārpus Rīgas ģimeņu budžeti ir mazāki nekā galvaspilsētā.

 

Projekta speciālisti veiksmīgi veica skolnieku veselības pārbaudi Rīgas Lietuviešu vidusskolā. ''Pateicamies par bērnu medicīnisko pārbaudi. Pasākums bija ļoti vērtīgs, jo bērniem bija iespēja konstatēt veselības problēmas, kas skolas medicīniskās kartēs neatspoguļojas. Mums ir informācija, ka ir ģimenes, kuras reaģēja uz rekomendācijām un veica tālāko ārstēšanu. Ļoti vērtīgi bija kuponi, kas nodrošina atlaides. Vēlamies veikt arī turpmākas pārbaudes citām klasēm,'' atzīst Rīgas Lietuviešu vidusskolas direktores vietniece Jolanta Nagle.

 

Iestājoties par skolēnu veselību, skolas tiek aicinātas pieteikt komplekso speciālistu izbraukuma vizīti, nosūtot e-pastu vai zvanot uz kontakta tālruņiem, kuri atrodami "www.mēnessaptieka.lv". Drīzumā "Mēness aptiekas" mājaslapā tiks atvērta arī atsevišķa sadaļa, lai reģistrētos speciālistu vizītēm skolās.

15. Mar 2010, 20:54

Šis gan labs projekts. Īpaši tiem skolēniem,kuriem vecāku dažādu iemeslu dēļ, nespēj vai negrib parūpēties par bērna ikgadējo veselības pārbaudi.