Bērzu sulu laiks- pavasaris

Bērzu sulu laiks- pavasaris

20. Apr 2010, 13:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēlos padalīties ar savu atklājumu. Pirms pāris gadiem es sāku izmantot bērzu sulas, un nu katru pavasari nevaru vien sagaidīt, kad beidzot sāks tecēt sulas!

 

Kopš bērnības man nebija labas atmiņas, jo mūsmājās parasti bērzu sulas svaigas nedzēra, bet uzreiz rozīnes lika klāt un raudzēja, bet tādas man negaršoja, tāpēc vairākus gadus pat virsū bērzu sulām neskatījos. Bet tad, salasījusies, cik tās labas, un ka vajag dzert - TURKLĀT - svaigas, nolēmu pamēģināt. Un svaigas bērzu sulas taču ir tikpat garšīgas kā tīrs ūdens. Un vēl vērtīgas - tieši pirmās 3-4 stundas no tecināšanas, kad tās satur bioloģiski aktīvo ūdeni. 

 

Bērza sulas lieliski attīra organismu, uzlabo vielmaiņu un baro ķermeņa šūnas ar organiskajām skābēm. Bērzu sulu sastāvā esošās minerālvielas un citas aktīvās vielas stimulē dažādu sārņu, sāļu un nogulšņu izvadīšanu no organisma - urīnu dzenošais efekts un organismu attīrošā iedarbība bērzu sulām ir lielāka nekā ūdenim.

 

  • NOTEIKTI, NOTEIKTI bērzu sulas ir jādzer, jādzer svaigas, un daudz! Visu sulu laiku! Bērzu sulas nav iespējams pārdzerties. Vienā dienā ieteicams izdzert divus, trīs litrus sulu. Tās tikai veicinās urīndzenošo funkciju un svīšanu, kas ļaus atbrīvoties no sāļu izgulsnējumiem un dažādiem sārņiem, kas uzkrājušies organismā.  Bērzu un kļavu sulas iesaka dzert, lai uzlabotu imunitāti . Bērzu sulas var dzert vai ikviens, jo no tām nav novērotas alerģiskas reakcijas, tāpēc bērzu sula droši dodu dzert arī bērnam ,ūdens vietā. Turklāt, es atklāju arī veidu, kā saglabāt bērzu sulas, kas man garšo. Uz pusotra litra pudeli pievienoju 1 ēdamkaroti cukura, vienu citrona šķēlīti un vienu krustnagliņu. Aiztaisu pudeli ciet, paturu dienu virtuvē, siltumā, un tad nesu uz pagrabu vēsumā! Pēc tam tāds padzēriens vasarā! Šogad tik ātri izdzērās, ka man nākamgadam jau plāni 3kāršot daudzumu!


  • Vēl ir jāskalo mati ar bērzu sulām. Stāsta, ka mati labāk augot, un pat varot ar blaugznām cīnīties. Mani novērojumi liecina, ka mati nudien ir veselīgāki, jo šajā laikā, kad skaloju katru dienu ar bērzu sulām, es nelietoju šampūnu, itin nemaz neprasās. Bet katru vakaru ar vēsām bērzu sulām izskaloju matus. Tā kā man mati pagari, tad vajag 1,5 litrus sulas, kuras lēnām leju matos, masēju galvas ādu, kopumā noteikti kādas 5 minūtes.

 

  • Bērzu sulās jāmazgā seja, ādai šajā laikā nekādu toniku nevajag, un man pat krēmu nevajadzēja, jo parasti, kad nomazgā ar ūdeni, tad ādu tā savelk, ka ir nepieciešams krēms, bet ar bērzu sulām mazgājot seju, ādai ir tik patīkami, nekāda sausuma sajūta.

 

  • Ja bērzu sulas ir daudz, jāmazgā arī viss ķermenis, pie reizes palutinot ikvienu vietiņu ar pašmasāžu, turklāt vēsās bērzu sulas patīkami uzmundrinās un atmodinās ādu!

 

  • Vēl viens knifiņš, lai paildzinātu prieku par bērzu sulām, tās der sasaldēt. Saleju sulas ledus maisiņos, un tad ar ledus kubiciņiem notīru sejas ādu - atsvaidzinoši!

 

Un novēlu Jums izbaudīt šo pasakaino laiku - bērzu sulu laiku! 

26. Mar 2011, 15:23

Nesaprotu,vai atd jau var urbt sulas??? Sola tak vēl līdz pat -10 grādiem?