Bērnu veselības busiņš ārstēs bērnus reģionos

Bērnu veselības busiņš ārstēs bērnus reģionos

15. Oct 2010, 17:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar īpaša mobilā centra palīdzību plāno nodrošināt veselības aprūpi bērniem Latvijas reģionos.

 

Plānots, ka drīzumā Latvijā darbu sāks Mobilais veselības aprūpes centrs, kurā tiks sniegti medicīniskie pakalpojumi Latvijas reģionu bērniem. 

 

Mobilais veselības aprūpes centrs ir 12 metru garš moderns transporta līdzeklis, kurā atradīsies divas pacientu izmeklēšanas telpas, pieņemšanas telpa un sanitārā telpa.

 

Tajā bez maksas varēs saņemt oftalmologa, pediatra, alergologa, neirologa un bērnu traumatologa/ķirurga konsultācijas, kā arī plašu izglītojošu programmu bērniem.

 

Mobilā veselības aprūpes centra izveides mērķis ir padarīt pieejamākus medicīniskos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem Latvijā un nodrošināt regulāras primārās medicīniskās pārbaudes, kā arī savlaicīgu norīkojumu pie kvalificētiem speciālistiem. Mobilais veselības aprūpes centrs palīdzēs ietaupīt finanšu līdzekļus, sniedzot pakalpojumus tuvāk mājām.

 

Mobilā veselības aprūpes centra programmas priekšrocība ir iespēja nepieciešamības gadījumā transformēt un paplašināt esošo pakalpojumu klāstu, ņemot vērā aktuālākās vajadzības.

 

Centra darbības sākumā tiks izvēlēti 10 līdz 15 Latvijas reģioni, kuros ir lielāka nepieciešamība pēc medicīnas pakalpojumiem, taču pēc tam šis centrs Latvijas reģionus apmeklēs vairākas reizes gadā, katrā vizītē pavadot trīs līdz piecas dienas.

 

Šāda veida programmas veiksmīgi strādā jau 32 pasaules valstīs. Eiropā šāds centrs līdz šim atradās tikai Polijā.