Bērnu slimnīcas Vecāku mājā pirmie pacientu vecāki, visdrīzāk, varēs iemitināties pēc pāris mēnešiem

Bērnu slimnīcas Vecāku mājā pirmie pacientu vecāki, visdrīzāk, varēs iemitināties pēc pāris mēnešiem

07. Jul 2011, 23:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku māja vecāku izmitināšanu plāno sākt līdz šā gada beigām, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

 

Kā pastāstīja Dambiņa, patlaban tiekot risināts mēbeļu jautājums, taču pastāv cerība, ka līdz gada beigām vecāki jau varēs sākt dzīvot Vecāku mājā.

 

Uzņēmums "Alan Deko" ir apsolījis ziedot - izgatavot un uzstādīt - žalūzijas visiem Vecāku mājas logiem, kas, pēc Dambiņas teiktā, ir liela un vērtīga dāvana, jo logu mājai ir daudz. Uzņēmums "Nakts mēbeles" ir atsaucies lūgumam ziedot mēbeles un tāpēc tuvākajā laikā plāno ierasties uz izvērtēt, kā tieši uzņēmums varētu palīdzēt.

 

Pašlaik mājā ir iekārtota un apmēbelēta virtuve un veļas mazgājamās istabas, pateicoties "Rīgas firmai "Pamats"", kas ziedoja iebūvējamās mēbeles, kā arī firmai "Elkor", kas uzdāvināja vienu ledusskapi un vienu veļas mašīnu.

 

Jau ziņots, ka Vecāku māja ir Rīgas koka arhitektūras saglabājams objekts, tādēļ ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja koka arhitektūras speciālisti no "Zaigas Gailes arhitektūras biroja", kuru vadībā tika veikti visi mājas rekonstrukcijas darbi.

 

Vecāku mājas rekonstrukcijas darbi tika sākti 2009.gada septembrī un pabeigti 2010.gada 5.maijā.

 

Jau ziņots, ka Vecāku mājā vienlaicīgi varēs uzturēties aptuveni 25 vecāki. Viņu ērtībām mājā būs virtuve, kā arī iespēja izmazgāt veļu, atpūsties.

 

LETA