Bērnu slimnīcas vadītājs: Ja nespēsim palīdzēt bērniem, jājautā, cik dzīvotspējīga ir pati valsts

Bērnu slimnīcas vadītājs: Ja nespēsim palīdzēt bērniem, jājautā, cik dzīvotspējīga ir pati valsts

16. Jun 2010, 13:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Ja mēs nespēsim palīdzēt bērniem, jautājums, - cik dzīvotspējīga ir pati valsts," - šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis.

 

Pēdējā laikā ir palielinājies pacientu skaits Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Mozgis uzsvēra, ka bērnu slimnīcas pacientu skaita palielinājums vistiešākā mērā ir saistīts ar slimnīcu slēgšanu 150 kilometru radiusā ap Rīgu.

 

Finansējuma samazinājums medicīnai, tostarp bērnu veselības aprūpei var atstāt būtisku ietekmi uz bērnu veselību nākotnē. Pašlaik sāk veidoties situācija, ka uz atsevišķām plānveida operācijām bērniem nākas gaidīt trīs mēnešus. Kā uzsvēra Mozgis, pagaidām mediķiem arī taupības apstākļos ar saprātīgu rīcību izdodas kompensēt finansējuma samazinājumu, taču neviena rīcība nevar palikt nepamanīta, jo īpaši bērnu veselībā.

 

Jau ziņots, ka Latvijā izveidota biedrība, lai veicinātu veselības aprūpes, medicīniskās izglītības un zinātnes attīstību Latvijā un nostiprinātu klīnisko universitātes slimnīcu statusu.

 

Kā sacīja Mozgis, medicīnas attīstības ātrums ir tik straujš, ka, "apstājoties kaut uz brīdi šodien, mēs varam daudz ko zaudēt nākotnē, bet bez nākotnes mēs nevaram palikt".

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, kā arī jaundibinātās biedrības valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis uzsver, ka jaunā biedrība ir izaicinājums, lai mācītos sasniegt jaunas veselības aprūpes attīstības virsotnes kopīgiem spēkiem, gūtu grūtajā darbā kolēģu pleca sajūtu un darītu to tautas veselības labad.

 

Stradiņa slimnīca, Austrumu slimnīca un Bērnu slimnīcā gadā laikā uzņem ap 150 000 pacientu un veic ap pusmiljonu ambulatoro konsultāciju. Šajās slimnīcās koncentrējas cilvēki ar smagākajiem slimību gadījumiem, kuru ārstēšanas izmaksas ir ļoti augstas. Šajās slimnīcās tiek nodrošināta līdzdiploma izglītība un mūžizglītība, šajās slimnīcās tiek veikta pētniecība. Līdz ar to tieši te pastāv, darbojas un attīstās unikāla zinātnes un prakses saistība, kas ir daudzu jo daudzu inovāciju pamats. Šīs ir slimnīcas, kuras mācot arī pašas mācās un nemitīgi pilnveido sniegto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti.




LETA 

23.10.2009

24. Oct 2009, 13:17

Piekrītu Rebekai!!!!
Bet vinji negrib pasludināt valsts bankrotu, lai nezaudētu savas iesildītās viets valdībā- žēl jau vinjiem visiem, ka zaudēs savus tūkstošus....