Bērnu slimnīcas pacienti veidos animācijas filmu

Bērnu slimnīcas pacienti veidos animācijas filmu

06. Mar 2012, 12:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Leļļu Mākslas muzeja lācis Jusis vēlas atrast draugus, ar kuriem kopā uzburt kustīgo brīnumu – animāciju! Tā nu viņš nolēma 2011. gada 10. maijā, plkst. 13.30, ņemot pie rokas animācijas studijas JetMedia mākslinieci Daci Liepu un režisori-producenti Ingu Prauliņu, doties ciemos uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu.

 

Jusis kopā ar bērniem jautri pavadīs laiku, stāstot un rādot animācijas brīnumus un kopā ar bērniem veidojot animācijas filmas epizodes.  Katra epizode ieleks lielā kopdarbā – skolēnu veidotā animācijas filmā "Jusi, uz kuru pusi?".

Projekts "Jusi, uz kuru pusi?" ir  daļa no Leļļu mākslas muzeja organizētā "Eiropas skulptūrleļļu un Tedijlāču festivāla", kas norisināsies Rīgas pilsētas svētku laikā 2011. gada 16.-21. augustā. Projekta "Jusi, uz kuru pusi?" rezultāts būs skolēnu veidota animācijas filma par muzeja lāču lelles Juša piedzīvojumiem muzeja telpās un ārpus tām.


 Par Juša draugiem jau kļuvuši Salaspils skolēni, tāpēc filmas pirmizrāde paredzēta 2011. gada 28. maijā Salaspils novada svētkos, kā arī Leļļu Mākslas muzejā un virtuāli tīmekļa vietnē www.dollart.lv. Filmu paredzēts demonstrēt arī Starptautiskajā Eiropas skulptūrleļļu un Tedijlāču festivālā Rīgas pilsētas svētku laikā un citos pasākumos. Sīkāku informāciju meklē www.dollart.lv

 

Visi interesenti ir gaidīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Saulaino dienu bibliotēkā , Vienības gatvē 45. plkst. 13.30