Bērnu slimnīca jubilejas mēnesī piedāvās dažādas aktivitātes ģimenēm un bērniem

Bērnu slimnīca jubilejas mēnesī piedāvās dažādas aktivitātes ģimenēm un bērniem

24. Jul 2012, 13:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS), veidojot bērniem un ģimenei draudzīgu vidi, oktobrī, slimnīcas jubilejas mēnesī, piedāvā iespēju ģimenēm un bērniem piedalīties trīs aktivitātēs - atvērto durvju dienas, "Satiec savu ārstu un māsiņu" un "Atvērtā poliklīnika, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

 

Ģimenēm ar bērniem notiks pasākums "Atvērtā poliklīnika", lai dotu iespēju vecākiem pārrunāt ar bērnu veselību saistītu jautājumus. 

 

Atnākot uz poliklīniku, Bērnu slimnīcā Torņakalnā 29.oktobrī no plkst.10 līdz 16 bērnam tiks nodrošināta bezmaksas pediatra konsultācija. Gadījumā, ja pacientam būs nepieciešama papildus konsultācija pie speciālista vai diagnostikas izmeklējumi, būs iespējams veikt arī tos. Bērnus konsultēs pediatrs, hematologs, alergologs, neirologs, endokrinologs, reimatologs, gastroenterologs, nefrologs, neonatologs, kā arī tiks piedāvāti dažādi izmeklējumi.

 

Pasākumu "Satiec savu ārstu un māsiņu" 25.oktobrī un 28.oktobrī BKUS organizē, lai pacientiem un viņu vecākiem rastu iespēju satiekties, aprunāties un pabūt kopā ar savu ārstu vai māsiņu. Tikšanās reizē bērniem kopā ar savu ārstu un māsiņu būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās. Ik gadu šāda iespēja tiks dota vairākām nodaļām, un šogad Bērnu slimnīcā Torņakalnā ciemos būs gaidīti 8.nodaļas, 19.nodaļas un 20.nodaļas pacienti, bet Bērnu slimnīcā Gaiļezerā - 2.nodaļas un 6. nodaļas pacienti. Šis ir nodaļas, kurās bērni un vecākiem nereti pavada vairākus mēnešus, piebilst slimnīcas pārstāve.

 

Savukārt atvērto durvju dienas no 11.oktobra līdz 20.oktobrim BKUS organizē, lai jaunākā vecuma bērni patīkamā gaisotnē iepazītos ar slimnīcas ikdienu un ārstniecība procesu, tādejādi mazinot neziņu un stresu par ārstniecības un aprūpes procesu slimnīcā. Bērni kā atmiņu par viesošanos slimnīcā saņems fotogrāfijas. Skolēniem atvērto durvju dienās būs iespēja iepazīties ar neatliekamas palīdzības nodaļu, funkcionālās diagnostikas dienestu, saulaino dienu bibliotēku, laboratoriju un operāciju zāli, kā arī noslēgumā bērni varēs apskatīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta specializēto mašīnu, iepazīties ar tās aprīkojumu, uzzināt kā veselībai kritiskās situācijās izsaukt ātro palīdzību, kā arī izjautāt mediķus par viņu darba ikdienu.

 

Bērnu slimnīca šogad oktobrī svinēs 112.jubileju.

Alina Lastovska

LETA