Bērnu psihologa viedoklis par Teddy Mountain rotaļlietām

Bērnu psihologa viedoklis par Teddy Mountain rotaļlietām

29. Mar 2012, 21:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam jau stāstījuši par Teddy Mountain rotaļlietu veikalu, kur katrs apmeklējums ir kā radošs piedzīvojums un ikviens pats var atdzīvināt savu rotaļlietu. Klīniskais psihologs Ginta Teivāne dalās savā viedoklī par Teddy Mountain rotaļlietām.

 

Tik ilgi, kamēr dzims bērni, tik ilgi viņiem būs vajadzīgas rotaļlietas. Rotaļa jeb spēlēšanās bērnam ir dzīvību dvesošs spēks jeb galvenais viņa pašapliecināšanas veids pirmsskolas vecumā un vēl ilgi pēc tam. Galvenais spēlējoties, ir process, nevis rezultāts, kurā bērns gūst prieku un ir kontaktā ne tikai ar ārējo pasauli – veidojot prasmes kontaktēties, bet arī savu iekšējo-jūtu pasauli. Dzīves posmā, kad bērniņš sāk veidot savu autonomiju, atdaloties no vecākiem, viņam tik svarīgi ir justies drošam, saredzētam un sadzirdētam no apkārtējo puses, atkal un atkal pārliecinoties, kur ir viņa vieta šajā pasaulē. Tāpēc, kā spēlēšanās, rotaļu un sarunu draugu bērns bieži izvēlas kādu sev tuvu un īpašu lelli, lāci, begemotu vai citu personificētu mantu.

 

Tā palīdz mazināt trauksmi, bailes, dusmas un citas emocijas. Kopējot un atdarinot attiecības un notikumus no pieaugušo pasaules, mazais mācās saprast un kontrolēt jūtas, kā arī veidot attiecības. Bērns nevar kontrolēt, kad iet un nāk viņa māmiņa vai tētis, bet savu draudziņu gan... Vēl jo vairāk piesaisti konkrētajai rotaļlietai vairos process, kurā bērns piedalīsies, dodot savam nākamajam rotaļu biedram ne tikai dzīvību, bet arī dvēseli. To nodrošinās gan pati mantas iegāde kopā ar vecākiem, gan vēlākās rūpes un sadarbība ar to. Tā kā mūsu sabiedrībā šodien valda sagrozīta vērtību izpratne, izceļot un popularizējot virspusīgi fragmentētas attiecības, tad šī bērna iesaiste rotaļāšanās procesā vērtējama ļoti pozitīvi; tā vērsta uz ilgstošu un noturīgu attiecību veidošanu, kas dod labu pamatu emocionālajai attīstībai tālākajā dzīvē.

 

PIEDALIES BLOGU KONKURSĀ UN LAIMĒ TEDDY MOUNTAIN ROTAĻLIETU!

 

 

 

Redakcijas simpātija saņems lielo balvu no Teddy Mountain veikala! Uzvarētājs varēs izvēlēties vienu lielo mantiņu, iedzīvināt to ar sirsniņu, uzpildīt ar mākoņiem pie īpaša vilcieniņa, izvēlēties draudziņam balstiņu un ietērpt to skaistā tērpā vai kostīmā. Visbeidzot - izdomāt draudziņam vārdu un izveidot tam dzimšanas apliecību.

Dāvanā no Teddy Mountain laimētājs saņems arī mugursomu, kurā jaunizveidoto sirdsdraugu ielikt nešanai mājās, kā arī pastāvīgā klienta karti!

 

 

www.maminuklubs.lv simpātija saņems Huggies Little Walkers autiņbiksīšu iepakojumu.

IESŪTI SAVU BLOGU ŠEIT!

mamma27 mamma27 03. Jun 2011, 07:44

mums ar ir šis lācis, feins! 😀