Bērnu klīniskā universitātes slimnīca turpina sadarbību ar kolēģiem no Itālijas

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca turpina sadarbību ar kolēģiem no Itālijas

27. Jun 2011, 20:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 29. augusta līdz 5.septembrim Itāļu sirds ķirurgu komanda – kardiologs, kardioķirurgs, bērnu kardioķirurgs, perfozionists, intensīvās terapijas māsa, anesteziologs sadarbībā ar Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīniku plāno veikt vairākas sarežģītas operācijas.


Jau trešo reizi bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikas sirds ķirurgi kopā ar Itāļu kolēģiem konsultēs retu, sarežģītu iedzimto sirdskaišu gadījumus un veikts ķirurģisku korekciju un invazīvās kardioloģijas procedūras iepriekš norunātai sešu pacientu grupai. Atkārtotās vizītes mērķis ir konsultēt Latvijas pacientus ar smagām, iedzimtām, kombinētām sirdskaitēm, kā arī apspriest tālāko ārstēšanas taktiku.

 

BKUS Bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikā tiek veiktas vairāk nekā 150 operācijas gadā un ambulatori konsultēti vidēji 4200 pacientu gadā. Līdz gada vecumam tiek operēti 70% bērnu, turklāt mirstība ir tikai 1,5%. Mēs operējam ļoti smagus gadījumus, uzsvēra Bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikas vadītājs prof. Aris Lācis.

 

Atgādinām, ka šāda starptautiska pieredzes apmaiņa ir nenovērtējams ieguldījums Latvijas bērnu medicīnā. Bez šādas regulāras pieredzes apmaiņas nav iedomājama kvalitatīva ārstēšana tāda sarežģītā jomā, kā sirds ķirurģija. Arī attīstītās valstīs joprojām viens no biežākiem nāves cēloņiem jaundzimušo vecumā ir iedzimtas sirdskaites. Vienīgā vieta Latvijā, kur bērniem tiek nodrošināta iedzimto sirdskaišu ārstēšana ir  BKUS bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnika.