Bērnu klīniskā universitātes slimnīca turpina renovācijas darbus ar ERAF līdzfinansējumu

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca turpina renovācijas darbus ar ERAF līdzfinansējumu

08. Jul 2011, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

8. jūlijā, turpinot renovācijas darbus ar ERAF līdzfinansējumu, Bērnu slimnīcā Torņakalnā tiek uzsākti 9. korpusa rekonstrukcijas darbi.

 

9. korpusā rekonstrukcijas darbi ir nepieciešama, lai telpās novērstu neatbilstības obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un ugunsdrošības prasībām, atjaunotu nefunkcionējošās ventilācijas sistēmas, aizstātu bojāto santehniku, novērstu bojājumus inženiertehniskajos tīklos, novērstu sienu, griestu apmetuma un krāsojuma bojājumus. Nomainītu bojājumus logos un durvīs, kā arī lai izveidotu funkcionālu un mūsdienu prasībām atbilstošu nodaļu pacientiem un ārstniecības personālam.

 

 9. korpusā tiks izvietota infekcijas nodaļa, kurā gadā ārstēsies vairāk kā 1000 pacientu ar akūtām vīrusa saslimšanām. Nodaļa būs paredzēta uz 40 gultas vietām. Pacientiem un vecākiem būs pieejamas vienvietīgas un divvietīgas istabas, kā arī sakārta pieguļoša korpusa teritorija. Renovācijas darbi tiks veikti 1400m2 platībā ar ERAF līdzfinansējumu, kas orintējoši sastāda 800 tūkstošus latu. Renovācijas darbus 9. korpusam paredzēts beigt 2012. gada II kvartālā.

 

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, realizējot šo projektu tuvinās izvirzītam mērķim – attīstīt kvalitatīvus, izmaksu efektīvus, bērniem un ģimenei draudzīgus veselības aprūpes pakalpojumus, veicot aktivitātes veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai nepieciešamās infrastruktūras attīstīšanai, nolūkā izveidot piemērotu vidi veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai bērniem un darbam drošu un ērtu vidi personālam.

 

Atgādinām, ka 2009. gada jūlijā tika noslēgta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projektu īstenošanu un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma un valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu, projektam Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras attīstība VSIA „Bērnu klīniskā universitātes slimnīca”. Projekta ietvaros paredzēta – jauna būvniecība Vienības gatvē 45, uzceļot piebūvi 20. korpusam, veicot telpu iekšējo renovāciju Vienības gatvē 45. un Juglas ielā 20., kā arī veicot 20 korpusa ārējo rekonstrukciju.
Projekta kopējās izmaksas ir septiņi miljoni, no kuriem 85% ERAF līdzfinansējums, 13,21% valsts budžeta līdzfinansējums un 1,79% BKUS līdzfinansējums.