Bērns staigājot liek uz pēdiņu uz iekšu

Bērns staigājot liek uz pēdiņu uz iekšu

10. Oct 2011, 11:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja bērns pēdiņu staigājot liek uz iekšu tad, kad kājās ir apavi? Situāciju komentē fizioterapeite Kristīne Stalidzāne.

 

Jautājums:

Vēlētos uzzināt, kāds ir viedoklis attiecībā uz šādu situāciju: kamēr bērns staigā basām kājām, pēdu liek smuki, retu reizi pēdiņu liek uz iekšpusi, savukārt, uzvelkot apavus, vienmēr liek uz iekšu. Kad vilkām pirmos apavus, sākumā lika taisni, pēc kāda mēneša sāka likt uz iekšu, pēc tam ar visiem apaviem tā ir noticis. Veikalā mērot parasti liek taisni, bet, izejot laukā ar konkrētiem apaviem, atkal viss pa vecam. Vai būtu jāsatraucas? Līdz kuram vecumam tam būtu jāmainās? Šobrīd bērnam ir 1 gads un 8 mēneši. Varbūt mēs tiešām par daudz uztraucamies?

 

Atbild fizioterapeite Kristīne Stalidzāne:

 

Brīžiem var tiešām pabrīnīties,cik bērni ir gudri. To var attiecināt arī uz šo gadījumu.

 

Bērns dabiski un intuitīvi jūt, kā ir pareizi un arī šajā gadījumā, staigājot ar basām kājām, bērns izjūt virsmu un tāpēc pareizi liek mazo pēdiņu.

 

Spriežot pēc aprakstītās situācijas kurpes bērnam noteikti traucē, tāpēc, mīļie vecāki, neuztraucieties, bet mēģiniet bērnu iespējas biežāk laist ar basām kājām un kurpes izmantot tad, kad tas patiešām ir vajadzīgs, piemēram, dodoties laukā, dodoties ciemos. Par šo jautājumu noteikti nevajadzētu lieki uztraukties un lauzīt galvu. Būtu jāuztraucas tādā gadījumā, ja ar apaviem bērns staigātu pareizi, bet nonākot saskarē ar kailu pēdiņu to sāktu darīt nepareizi.

 

Ja bērns anatomiski jau liek pareizi pēdiņu bez apaviem, tad viss ir kārtībā!

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

***

Uzdod savu jautājumu par bērniņa attīstību Māmiņu kluba speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!