Bērniem sniegu ēst esot veselīgi!

Bērniem sniegu ēst esot veselīgi!

04. Oct 2010, 13:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr daļa Eiropas valstu tinas biezā sniega kārtā un slīgst kupenās, vācu uztura zinātnieki mierina vecākus, ka bērniem sniega ēšana nemaz neesot tik neveselīga, kā agrāk uzskatīts un neliela deva ziemas prieku sniega ēšanas veidā, kas tradicionāli priecē bērnus, bet sagādā raizes vecākiem, nekādu skādi neradot, ziņo laikraksts Earthtimes.

 

Uztura speciālists Silke Vilmss (Silke Willms) apgalvo, ka sniega sastāvs ir līdzīgs destilētam ūdenim, un tā bieža lietošana uzturā var no organisma izskalot vērtīgas minerālvielas, tomēr tās drīz atjaunojas, lietojot citus pārtikas produktus.

 

Protams, speciāisti brīdina, ka drīkst ēst tikai tīru sniegu, un noteikti bērniem jāmāca, ka nedrīkst mutē bāzt to, kas sasnidzis ap ceļmalām un automaģistrālēm, jo sniega un sāls maisījums, ar ko parasti kaisa ceļus, gan var būt indīgs un bīstams. Tāpat jāizvairās no mājdzīvnieku izkārnījumiem sniegā.

 

Earthtimes.org

{smallpic:1}

Ieskaties Māmiņu Kluba ziemas fotokonkursā, kādi ziemas prieki ir mūsu Kluba biedru mazajiem un nobalso!

 

Kā ar jūsu mazuļiem? Vai ļaujat sūkāt lāstekas un garšot sniegu?

 

mamma27 mamma27 12. Jan 2010, 15:49

O jā,mums pirmā iepazīšanās beidzās ar pilnu muti sniega. Un visu ceļu līdz mājās cimdiņš tika ielaists lielajā sniega kupenā un tik teica garšīgs😀) Nu es ar neko neteicu,jo bijām laukos un tur jau sniegs tīrs, nekā te pie mums Rīgā.

12. Jan 2010, 12:05

mums vienu dienu ārā krita sniegs ar lielām ,smukāk pārslām un Alise man bij uz rokām,jo gājām uz mašīnu,šī pacēla galvu uz augšu ,ataisīja muti un ķēra sniegpārsliņas😀nezinu no kurienes viņai šāda ideja ienāca galvā😀
Kad biju maziņa arī tā darīju,bet man bij kādi 5 gadi nevis 9.menesīši😀