Auskari 2 gadus vecai meitenītei. Vai drīkst?

Auskari 2 gadus vecai meitenītei. Vai drīkst?

05. Jul 2011, 17:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai 2 gadus vecai meitenītei var durt ausīs caurumiņus? Konsultē  sertificēta kosmētiķe Largija Eriņa, Ārstniecskās kosmētikas kabinets "Derma".

 

Jautājums:

Vai 2 gadīgam bērnam var taisīt ausīs caurumiņus un nēsāt auskarus?

 

Atbild Largija Eriņa, Ārstniecskās kosmētikas kabinets "Derma":



Caurumiņus ausīs nereti dur jau zīdaiņiem dzemdību namā. Jā – var. Tikai es ieteiktu sākumā tajos likt pretiekaisuma jeb sterilos medicīniskos auskarus, un pēc mēneša tos nomainīt pret sudraba. Pēc caurumu izduršanas mūsu kabinetā es dodu klientiem līdzi ari losjonu auss ļipiņu kopšanai, jo daba nemīl tukšumu – ausu caurumiņos sakrājas limfa, kas palīdz tiem aizaugt. Losjons jālieto no rīta, vakarā, un pēc visām ūdens procedūrām.

 

Vai Tavai meitiņai ir jau auskari? Kāds Tavuprāt ir labākais laiks, lai meitiņa tiktu pie auskariem?

Liene Krúza Liene Krúza 22. Jun 2011, 22:59

Nu manejai meitinai auskarini ir no menesu vecuma.loti skaisti izskatas.galvenais,ka vina nepluka savas austinas,vinai netrauce

taschinka taschinka 04. Sep 2010, 06:49

Man jau ari oatik ka izskatas mazajiem auskari,bet labak durt tad,kad berns ir pietiekosi liels un var to izlemt,ka grib.Man 6 klase vecammama uzdavinaja dzimsanas diena izdurt ausis.Loti gribeju un pati gaju uzizlemu.

03. Sep 2010, 16:02

Man gan patīk, kā izskatās mazām meitenītēm mazas, mirdzošas podziņas austiņās 😀 Kad gaidīju savējo, biju nolēmusi, ka arī viņai ātri vien izdursim caurumiņus. Tomēr izdarījusi to neesmu, jo kā raksta shama: var taču tos auskariņus kaut kur aizķert un savainoties (kaut vai, piemēram tie var ieķerties šallītē vai cepurītē). Lai vēl paaugas.

03. Sep 2010, 15:31

Atvainojiet,bet esmu klaji negatīvi noskaņota pret šo pasākumu agrā vecumā.Man šķiet,ka vecākiem kaut kas ar galvu nav kārtībā,ja bebim dur caurumus ausīs.To visu taču var paspēt izdarīt apzinātā vecumā,kad bērns pats gribēs un pajautās.

03. Sep 2010, 13:46

Man meita arī sāka prasīt apmēram 4 gadu vecumā, kad lielākai draudzenei bija izdurti auskari. Es paskaidroju, ka man iebildumu nav, taču tas sāpēs un sāpēs vairākas dienas un naktis līdz sadzīs. Tas viņu tomēr atturēja no jaunās vēlmes. Tā kā viņa man ir ļoti kustīga un bieži visur apdauzās, man šķiet, ka labāk ir pagaidīt, lai viņa paliek rāmāka, jo var taču arī kaut kur tos auskariņus aizķert un sevi savainot. Pašai gan vecāki bija ļoti pret auskaru duršanu, to izdarīju slepus 16 gadu vecumā. 10 gadi +/- man liekas normāls vecums, kad ausīs caurumiņus durt.

03. Sep 2010, 11:44

Manuprāt muļķigi izdurt ausis zīdainim, kam viņam tas? Bet kad pati jau meitene sāk pasīt, tad kādēļ ne? Man pašai izdūra ausis 6 gadu vecumā, jo ļoti gribējās 😀 Tad uz dzimšanas dienu mamma aizveda izdurt 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 03. Sep 2010, 11:15

Mans lielais notikums bija vasarā uz 5.klasi 😀 Tā kā manai meitiņai bērnudārzā dažām meitenēm ir auskari, tad loģiska bija arī viņas vēlme tikt pie tādiem. Mēs gan sarunājām, ka vēl nesteigsimies.

03. Sep 2010, 10:23

2 .nedēļas atpakaļ krustmeitai(4 gadi) izdurām ausīs caurumiņus,nu viņa ļoti gribēja😀