Aukle – bīstamība vai vajadzība?

Aukle – bīstamība vai vajadzība?

14. Apr 2012, 09:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tagad vairums māmiņu nevēlas izvēlēties starp karjeru vai bērniņa dzimšanu. Laika nav, un radinieki ne vienmēr var atnākt palīgā.  Tieši tāpēc vairums jauno vecāku nolīgst auklīti.

 

Ja vēlaties riskēt, bet tajā pat laikā ietaupīt – vienmēr atradīsies kāda paziņu paziņa, kas par nelielu samaksu būs gatava pieskatīt bērnu. Protams, tas nav slikts variants, ja viņai ir solīda darba pieredze šajā sfērā.

 

Tagad pa TV tiek rādīti ne mazums stāsti, kuros aukles ir „antivaroņu” lomās. Bet saskarsme ar vecākiem, kuru mājā noticis kāds nejauks incidents, parāda, ka tādos gadījumos varēja viss izvērsties arī citādāk. Saprotams, ka ņemt darbā cilvēku, kam ir nosliece uz, piemēram, zagšanu, nav vērts, bet tajā pat laikā, tas nav viegli apjaušams, ka tieši šim cilvēkam, ko vēlamies ņemt darbā ir tāda nosliece. Bet, ja jāatstāj vērtīgas lietas redzamā vietā, un, ja patīk lielīties par saviem sasniegumiem un algu auklītes klātbūtnē, tad apkrāptam būt ir lielāka iespēja. Bez tam, auklītes, kas pārkāpj noteikumus, nereti dara to aiz vēlmes atriebties darba devējiem. Tas tāpēc, ka daudzi pret auklītēm, diemžēl, izturas kā pret kalponēm, nemaz par cilvēcīgu attiecību uzturēšanu nerunājot..

 

Ar auklīti vienmēr ir jāizrunā visi viņas pienākumi – arī tas, vai viņai ir jāgatavo, jāmazgā traukus. Varbūt, ka Jūs vēlaties viņai dot vēl kādus sīkus pienākumus, piemēram, kamēr bērns guļ, aiziet pēc pasta sūtījumiem utml. Ja jaunie pienākumi parādīsies darba procesā, nav izslēgts, ka tas auklītei var nepatikt, patiesībā, tieši tāpat kā jebkuram cilvēkam. Ja Jūs algojat auklīti, kas ir pie bērnam diennakti, tad nodrošiniet viņai arī normālu vietu, kur viņa var atgulties, atpūsties. Veca saliekamā gulta koridora vidū, diez vai paaugstinās Jūsu vērtību auklītes acīs. Galvenais – centieties neaizmirst, ka auklīte nav Jūsu īpašums, bet gan cilvēks, kam maksājat algu par darbu. Šajā situācijā neviens nav galvenajā pozīcijā. Jūs esat tiesīgi prasīt kvalitatīvu darba izpildi, bet auklīte – normālus darba nosacījumus. Bet no lieka satraukties nav vērts, jo inteliģenti ļaudis vienmēr prot atrast kopīgu valodu. Un neinteliģentu auklīti Jūs taču darbā nemaz neņemtu, vai ne?

 

Ja Jūs tomēr gribat minēt – paveiksies vai nē Jums ar aukli, labāk auklīti tad meklēt speciālās aģentūrās, kas atbild par mājas personāla atrašanu.

Māmiņu  klubs

 

Dalies savā pieredzē par auklītēm tepat komentāros vai iesūtot ziņu šeit!!

22. Jun 2011, 08:05

Ļoti gaidīšu stāstus par māmiņu pieredzi ar auklītēm, jo arī mani dzīve piespiež atgiezties darbā DAUDZ ātrāk, nekā vēlētos. Un nāksies algot aukl ☹