Audzinām līderi!

Audzinām līderi!

16. Mar 2010, 10:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā izaudzināt līderi ģimenē? Kādi aspekti vajadzētu ņemt vērā?

 

Pirms uzsākt bērna audzināšanu par līderi, jāatbild uz jautājumiem:

  • Kāpēc es to vēlos darīt?
  • Vai mans bērns grib kļūt par līderi?
  • Kādas īpašības es vēlos bērnā attīstīt, un kā es to darīšu?

 

Ja joprojām esat entuziasma pilni, pamēģiniet izmatot sekojošus ieteikumus:

 

Atbalstiet tieksmi pētīt, meklēt kaut ko jaunu.

 

Ļaujiet riskēt. Uzsveriet, cik svarīga ir dažādu šķēršļu pārvarēšana.

 

Uzmundriniet bērnu. Pārliecība rodas, kad saka: „Es zinu – Tu to vari!“, un tad „Tu to izdarīji! Apbrīnojami!“. Pārliecība par sevi tiek ieaudzināta no mazuļa pirmajiem soļiem.

 

Nemēģiniet pasargāt no kļūdām un to sekām. Audziniet izlēmību.

 

Noskaņojieties uz veiksmi. Ir bērni, kurus visvairāk uztrauc neveiksmes.Tie, kuri tic veiksmei, panāk labus rezultātus un piesaista sekotājus.

 

Atbalstiet bērna sapņus un projektus, lai arī cik nerealizējami tie liktos. Ir svarīgi, lai bērns domātu, kā īstenot sapni.

 

Ja bērns sastopas ar šķēršļiem, nesteidzieties palīdzēt. Pajautājiet: „Ko Tu vari darīt lietas labā?“ Prasme piedāvāt variantus – ar to atšķiras līderis. Atbalstiet bērnu, jautājot: „Kā būtu, ja es to izdarītu?“

 

Dodiet bērnam iespēju attīstīt līdera iemaņas praksē. Pierakstiet savus bērnus uz kādu attīstības pulciņu, kur viņš var gūt pieredzi saskarsmē ar citiem.

 

Palīdziet bērnam izvēlēties interešu sfēru. Kāds kļūs par līderi spēlē, kāds – mācībās. Pasakiet savam bērnam vienu no svarīgākajiem līdera noslēpumiem – sveicināties ar saviem padotajiem un uzsmaidīt viņiem.

 

Ierosiniet uzstāties auditorijas priekšā. Prasme runāt ar auditoriju bez kautrēšanās – viena no galvenajām laba līdera īpašībām. Sāciet ar ģimenes locekļiem.

 

Par labu līderi kļūst tas, kuram piemīt trīs galvenās īpašības: cieņa pret citiem, atbildība un apķērība.

 

Avots: malishi.ru

 

Kā Tu domā- vai Tavs bērns būs līderis?

princesemince princesemince 25. Sep 2011, 09:58

man nav ne jausmas, vai viņš būs līderis, bet uz viņu nemaz neiedarbojas savādāki teksti, kādi šeit minēti 😀 apzināti par līderi neaudzinu, tas vienkārši tā acīmredzot noticis, jo bērns parādījis, ka tas ir tas veids, kā ar viņu komunicēt.