Atpūta un izklaide ārpus mājām

Atpūta un izklaide ārpus mājām

03. May 2012, 14:20 mamma27 mamma27

Brīvdienas, protams, visiem ir visgaidītākais laiks, jo tad var vairāk laika pavadīt kopā. Kopš mums ir dēliņš,pārsvarā visas brīvdienas tiek pakārtotas viņa interesēm. Protams darām arī savas lietas, tomēr galvenā uzmanība tiek vērsta uz to ,lai arī puikam būtu interesanti un nebūtu garlaicīgi.

Tātad brīvdienu scenārijs ir vai nu doties uz laukiem pie omītes vai palikt Rīgā. Ja dodamies uz laukiem, tad zinām,ka tur jau par izklaidi parūpēsies ome. Ies ārā, spēlēsies, pastaigāsies, lasīs grāmatas, spēlēs spēles.

Bet ja izvēlamies palikt Rīgā,tad izplānojam ko tad darīsim. Vis ierastāk ir pārlūkot pasākumu plānu,jo Rīgā  parkos vai veikalos bieži notiek dažādi pasākumi bērniem,tad nu arī tos cenšamies apmeklēt. Ziemas periodos vairāk telpās, siltajā laikā- parkos.

Tas ,kas man patīk ir Dominas bērnu dienas,kur ir dažādas aktivitātes un arī teātris.

Pasākumi Galerija Rīga - teddy mountain atklāšanas pasākums.

Jauki pasākumi ir Vērmanes dārzā- tas gan sezonā un svētkos,bet tāpat tie ir apmeklējuma vērti.

Vēl protams cenšamies apmeklēt arī visus MK rīkotos pasākumus.

Pasākumi un atpūta Mežaparkā- rotaļu laukums ir jauka vieta. Bet pagājušajā gadā notika Mazo stiprinieku sacensības,kur arī jauki varēja atpūsties.

 

Ikdienas-darbadienas vakari. Ziemas laikā pārsvarā tā bija laika pavadīšana mājās.Bet tagad ,kad paliek siltāks,tad  arī darba dienu vakari tiek mazliet ieplānoti. Pirmdienas riteņvasaras sacensības Biķerniekos 17:30-19:00. Trešdienās riteņbraukšana Uzvaras parkā 18:00-20:00.

Pārējās dienās laukumiņš pie mājas , smilšukaste.  Ja laiks nelutina, tad galda spēles mājās vai multfilma.

Pagājušajā vasarā brīvdienas mums bija ceļojumu dienas,tad apbraukājām un iepazinām Latviju. Par vietām kur pabijām rakstīju arī blogus,tā ka to var izlasīt MK.Tur jāsaka ,katras brīvdienas bija sīki izplānotas un braucieni bija pārdomāti,lai jautri un interesanti būtu gan bērnam ,gan mums pašiem.

Manus blogus lasi te:

Braucam pie lāčiem jeb Līgatnes dabas parks 

Pilsētiņa pie jūras-Palanga: ceļojam kopā ar māmiņu Ilzi! 

Karostas cietums 

Pilsētā, kurā piedzimst vējš... 

Sabile- skaista vieta un garšīgs vīns! 

Burvīgās Riežupes smilšu alas

Turpinām apskatīt Ventspili! 

Brīvdienas Ventspilī kopā ar māmiņu Ilzi 

Pirmais ceļojums – mazliet no Kuldīgas 

Turpinam ceļot: Gaujiena un Zvārtavas pils 

Kā gan vasarā bez jūras- ceļojam uz Mērsragu! 

Laižam uz Siguldu! 

Apceļojam Zemgali: tur ir ko redzēt! 

Limbažu puse un Mini Zoo z/s "Bērzkalni".

Aizved mani uz Munameģi! 

Kā mēs braucām pie Minhauzena un nonācām Ainažos 

Cēsis- skaista , sena pilsēta! Tur ir ko redzēt! 

Apceļojam Latviju. Tērvete. 

Pa vasaru apceļojām aptuveni divdesmit Latvijas pilsētas, pabijām arī Igaunijā un nedaudz Lietuvā.

 

Pasākumi!

Pasākumi ir jauka lieta,kur bērns var smelties zināšanas, jaukas emocijas, iepazīties ar jauniem cilvēkiem, iemācīties kontaktēties, mācīties pacietību un izturību ,kā arī paklausību.

Mēs jau kopš Adriana dzimšanas apmeklējam ļoti daudz dažādus pasākumus un vietas. Esam bijuši Leļļu teātrī, iepriekšējos gadus apmeklējām koncerta ciklu Patiešām maziņiem, četri koncerti ,kas notiek Spīķeru koncertzālē. Biļešu cenas uz visiem četriem koncertiem ģimenei (četrām personām) ir 40ls,bet pagājušajā gadā varēja arī iegādāties divām personām ,ja iet tikai mamma ar bērnu- 20ls. Domāju nav īpaši liela cena, jo bērni interesantā veidā klausās pasakas.  Koncertos piedalās teicami izpildītājmākslinieki: instrumentālisti, dziedātāji, dejotāji un aktieri; tiek rādīts arī kino (nelieli fragmenti no multfilmiņām). Koncertos iesaistītie mūziķi ir saģērbti interesantos, bērniem labi pazīstamu tēlu kostīmos, spēlē dažādus mūzikas instrumentus.

Esam pabijuši arī Zoo dārzā. Tā mums ir tāda tradīcija, reizi gadā, vasarā doties apskatīt zvēriņus. 

Bijām arī Līvu akvaparkā, bet šis apmeklējums bija neveiksmīgs. Adirans bija divi gadi vecs, un manuprāt sabijās no tā trokšņa ,ko izraisīja ūdens ,un līdz ar to viņam līdz pat šim  brīdim nepatīk baseini un slēgtas ūdens tilpnes. Tāpēc jāsaka,ka šādās vietās jābūt uzmanīgiem ar maziem bērniem.

Jau kopš punču laikiem apmeklējam arī reizi gadā Pasaules čempionātu moto frīstailā "Latvijas GRAND PRIX".

Tā kā man ļoti tuvs ir motokross arī Adrianam patīk un troksnis netraucē. Un jau šajā nedēļas nogalē dosimies arī uz Api,manu dzimto pilsētu,kur notiks Motokross-Vaidavas kauss. Tā ir mana kaislība,jo kopš sāku staigāt katru gadu esmu apmeklējusi motokrosu .Un arī ar Adrianu mēs katru gadu dodamies uz šo pasākumu.

Tā kā Adrians jau ir četrus gadus vecs jauneklis domāju ir pienācis laiks aizvest viņu uz cirku. Tur līdz šim neesam bijuši,bet vēlme ir aiziet.

 

Sabiedriskās vietas un bērns.

Jāsaka ,ka Adrianu esmu izvazājusi pa daudzām sabiedriskām vietām. Tas ir labi vai slikti grūti teikt.Bet tā kā mums līdz viņa trīs gadiem nebija auto ,kā arī nebija neviena ,kam atstāt bērnu,visur viņš tika ņemts līdz.

Vietas ,kas man likās draudzīgas bērnam bija Olimpija,jo tur bija jauka istabiņa.Tagad gan neesmu tur bijusi un nemāku teikt. Stockman veikalā arī ir vieta kur pārtīt bērnu. Kaut arī kopā ar tualeti, ir kārtīga un bez smakas. No jaunajām vietām Galerijā Rīga ir jauka vieta ,kur pārtīt bērnu.

Šad ,tad sanāk ieskriet arī kādā kafejnīcā kaut ko paēst .Un protams man patīk izvēlēties vietas,kur ir padomāts ,lai arī bērniem nebūtu garlaicīgi. Jauka vieta ir Čili pica,kur ir atsevišķs stūrīts bērniem. Kaut neveselīgi, tomēr man patīk Alfā Hesburgerā,tur ir bērniem kur izskrieties un pēc tam var mierīgi pasēdēt un paēst.

Par rotaļu laukumiem runājot- tur nu gan esmu izvēlīga. Lielveikalos mazliet baidos atstāt ,jo tur to bērnu ir diezgan daudz un uzmanība viņiem īpaši liela netiek pievērsta. Bet ir pāris vietas ,kur man patīk. Un viena no tām ir Stockmann,kur 1h atstājot mazo ar klienta karti ir bez maksas(bez kartes 3ls /h. )To mēs šad un tad izmantojam ,jo bērns tiek pieskatīts un ir drošības sajūta, ka nekas ar viņu nenotiks. Tur strādā viena auklīte un netiek ņemti vairāk kā 15 bērni. Meitene parasti ir ļoti laipna, spēlē ar bērniem arī spēles.

Otra vieta,kur pagaidām neesmu atstājusi,jo nav bijusi vajadzība,bet nolūkojusi esmu ir Galerijas Rīga rotaļu laukums. Izskatās ļoti mājīgi un no malas vērojot var redzēt ,ka bērnam tiek pievērsta uzmanība. Šo mēs izmantosim,jo ir doma aizbraukt kādu vakaru atpūsties un paēst vakariņas, tad nu domāju lieliska vieta ,kur atstāt mazo, jo viņam tā ēšana nav tik svarīga.

 

Svinības bērnam.

Līdz šim svinības rīkojām mājās, ģimenes lokā ,jo mazais vēl bija diezgan mazs un vajadzības kaut kur doties nebija.Bet šogad ,četru gadu jubileju nolēmām nosvinēt boulingā. Tad nu pasūtījām celiņu Mēness boulingā, purciemā, vaidavas ielā 4. Tas mums izmaksāja 9ls stundā. Mums pietika ar divām stundām. Tur par atsevišķu samaksu arī piedāvā ēdienus, kūku,  bet tā kā mēs ēšanu izlēmām atstāt pēc pasākuma, tad spēlējām boulingu un nopirkām tikai dzērienus.

Nākamajā gadā uz pieciem gadiem gribētu svinēt kādā rotaļu istabā ,nu jau ar draugiem ,lai bērnam lielāks prieks.Bet kur to varētu darīt ,pagaidām tikai vācam informāciju.

 

Sapņu brīvdienas.

Nu jau kādu laiku domājam par kādiem tālākiem ceļojumiem ārpus Latvijas. Un sapņu vieta ,kur gribētos aizbraukt ar dēliņu ir Legoland. Šķiet ,ka tā ir tāda sapņu vieta katram bērnam,kuram patīk rotaļāties ar lego. Un domāju ,ka arī mums pieaugušajiem būtu ļoti interesanti apskatīt šo slaveno vietu.Tā kā zinu ,ka šīs Lego pilsētas ir vairākās valstīs, tad protams gribētu uzzināt,kur izdevīgāk braukt,ko labāk apskatīt un kā to visu noorganizēt. Pagaidām šādam ceļojumam trūkst līdzekļu un protams arī laika. Bet laiku jau varētu atrast un naudiņa jāsāk mest cūciņā. Varbūt ,ka izdodas sakrāt.

Otrs sapnis ,kurš šķiet daudz vairāk īstenojams ir brauciens uz Klaipēdu apskatīt delfīnus.. Tā kā būsim par vienu ģimenes locekli vairāk,tad īsti nezinu kā tas būs. Tomēr galvenais ir gribēt, tad plānot un tad jau atliek tik doties ceļā. Jo ja mēs paši jutīsimies labi arī mazulis jutīsies labi. Ļoti ceru,ka šo mērķi jau izdosies piepildīt šovasar,kad mazā būs nedaudz apvēlusies.

 

Padomi ,ja dodamies ārpus mājas ar bērniem:

Noteikti paņemt līdz kaut ko dzeramu un uzgraužamu. Jo braucot auto, autobusā vai jebkura veida transportā ,mazajiem vienmēr gribas dzert un kaut kas graužams arī noder. Mēs parasti ņemam salmiņus, barankas, ābolu , ūdeni . Jāparūpējas vienmēr par otru apģērba kārtu- bikses, maiciņa, vēlams arī apavi.Jo ,lai arī laiks ir labs,mazajiem vienmēr rodas kādas ķibeles,īpaši ,ja neesam sagatavojušies. Mazo vislabāk ģērbt kārtās ,lai vajadzības gadījumā var ko novilkt. Un,ja plānojat palikt kaut kur pa nakti vai zināt ,ka vakarā būs jāiet ārā, jāpaņem kādas siltākas drēbes. Mums ceļā vienmēr līdz ir mitrās salvetes, plāksteri, ūdens, deguna salvetes. Tā ir kā aptieciņa –pirmā palīdzība, ja nu kas. Mantiņa bērnam-rotaļu mašīnīte, grāmatiņa, mīļmantiņa. Kaut kas ,ar ko bērnu var nodarbināt, ja ir situācijas,kad uz kaut ko vai kaut kas ir jāgaida.

Iepirkšanā eksperte 2012: ceturtais uzdevums

www.galleriariga.lv