Atgrūž piena maisījumu, bet speciālos neēd

Atgrūž piena maisījumu, bet speciālos neēd

19. Oct 2010, 15:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā rīkoties, ja mazulim no parastā piena maisījuma ir atgrūšana, bet speciālos neēd, konsultē pediatre Ieva Tauriņa.

 

Māmiņa jautā:

 

Ko darīt, ja bērns atgrūž maisījumu diezgan daudz neatkarīgi no tā, kāds maisījums tiek dots. Savukārt tos, kas ir speciāli domāti pret atgrūšanu neēd, jo tie ir šausmīgi biezi un negaršīgi.

 

1

Atbild pediatre Ieva Tauriņa:

Jo maisījums ir ārstnieciskāks, jo vairāk olbaltums ir jau sadalīts aminoskābēs un garšas ziņā līdz ar to negaršīgāks. Šajā gadījumā jau īsti nav variantu. Piebarošanas mēģinājumus var sākt jau 4 mēnešos, kas noteikti samazinās piena atgrūšanu. Līdz 4 mēnešiem kaut kā būtu jāmēģina tikt galā. Kamēr bērns nav iepazinis citāda veida garšas, t.i., līdz 4 mēnešiem nevarētu tā būt, ka bērns kategoriski atsakās ēst šo maisījumu, jo bērns vēl nav tik izvēlīgs savās garšas izjūtās. Vienīgi jābrīdina pēc šo maisījumu lietošanas, kas ir paredzēti pret atgrūšanu mazuļa kakas iznāk kā plastmasas lodītes.

 

Ja nu mazulis pilnīgi un galīgi neēd šo speciālo maisījumu pret atgrūšanu, jāskatās, kas notiek ar bērna svaru. Ja svarā bērns neņemas un cieš bērna attīstība, jāpaskatās, kādu maisījumu vēl var dot un pēc iespējas ātrāk jāpāriet uz piebarojumu.

 

Atsevišķos gadījumos var runāt arī par piebarojuma uzsākšanu 3,5 mēnešu vecumā, sākot ar augļu biezenīšiem.

30. Jun 2013, 14:01

Mana meitina nu jau pec 2 nedelam bus 4 men.ari atgruz pieninu pec katras edienreizes jau kopsh dzimsanas,lidz sim esam vel izdzivojusi un pardzivojusi ar to ,un nu jau driz saaksies piebarosana😀 kaut gan isti jav man negribas tik atri piebarot vinu bet ir uztraukums par to ka citreiz loti maz aped,bet itka passajuta pasam bebim laba.nu nezinu es ka jauna maaminja krenkeejos pa visaadiem siikumiem,jo man tak mans beebits miilsh❤

27. Jan 2010, 13:58

Alise arī atgrūda pirmo laiku,bet tas bij tikai pirmo menesi kad sākām lietot maisījumu!!