Apgāds “Jumava” un “Trasta komercbanka” dāvina grāmatas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai

Apgāds “Jumava” un “Trasta komercbanka” dāvina grāmatas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai

15. Oct 2011, 22:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2010. gada 15. decembrī plkst. 13.30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas “Saulaino dienu bibliotēkā” norisināsies īsti grāmatu svētki, kuru laikā slimnīcai tiks ziedotas grāmatas no apgāda “Jumava” sadarbībā ar “Trasta komercbanku”.

 

Apgāds “Jumava” sadarbībā ar Latvijas vecāko komercbanku “Trasta komercbanka” (TKB) ieskandina Ziemassvētkus ar labdarības akciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Akcijas mērķis ir sagādāt prieku bērniem un viņu vecākiem, dāvinot slimnīcas bibliotēkai grāmatas, tā veicinot bērnu vēlmi lasīt un iepazīt grāmatas. Grāmatu dāvāšana bērnu slimnīcai gadu mijas svētku laikā jau kļuvusi par apgāda un TKB ikgadēju tradīciju.

 

Akcijas laikā slimnīcas bibliotēkā notiks pasākums bērniem “Ziemassvētku jampadracis”, kurā apgāds “Jumava” sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pārstāvjiem stāstīs par latviešu Ziemassvētku tradīcijām un radošajā darbnīcā kopā ar bērniem gatavos puzurus un Ziemassvētku rotājumus, kā arī ies ķekatās. Ziemassvētku noskaņu gaisotni papildinās muzikāli priekšnesumi un apgāda “Jumava” visjaunākās autores Ilzes Liliānas Muižzemnieces stāsts, kā viņa 15 gadu vecumā jau ir izdevusi 2 grāmatas – “Mazais eņģelītis” un “Kaķu meitene”! 

 

Tradicionāli gadu mijas dāvanas - “Jumavas” grāmatas - saņem arī TKB atbalstītā slimnīcas 20. nodaļa un tās mazie pacienti - šo nodaļu banka atbalsta jau daudzus gadus. Dāvanu maisā ir bērnu literatūra visdažādāko interešu un vecuma bērniem: oriģinālliteratūra, tulkotā literatūra, praktiskā un uzziņu literatūra, kā arī grāmatas mazuļiem un skolas vecuma bērniem.


TKB valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze: “Lasītprieks ir brīnišķīga sajūta, kas ļauj ikvienam no mums – gan lielam, gan mazam –, lai kur mēs arī atrastos, ceļot laikā un telpā, piedzīvot neredzēto un aizmirst tās lietas un raizes, par kurām ikdienā gribētos domāt vismazāk. Novēlu, lai arī nākamajā gadā lasītprieks ir kopā ar katru mazo slimnīcas pacientu un palīdz uzvarēt visas slimības un baciļus.”

 

Apgāda “Jumava” galvenā redaktore Evija Veide: “Laba grāmata ir vislabākās zāles pret garlaicību, vientulību vai skumjām. Mēs labprāt šīs zāles gatavojam un piedāvājam arī mazajiem pacientiem - lai arī viņi īsinātu slimnīcā pavadāmo laiku un izpriecātos brīnumainajā mežā kopā ar troļļu bērniem, lasītu vai klausītos maģisko Čārlza Dikensa Ziemassvētku stāstu, satiktos ar 101 dalmācieti vai uzzinātu, kā ēzelītis kažoku šuva. Mīļi, sirdsgudri stāsti, brīnišķīgas ilustrācijas un piliens prieka ikvienam lasītājam.”

 

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja p.i. Andis Lācis: “Ziemassvētki, kas vairumam no mums asociējas ar piparkūku smaržu, rotājumu gatavošanu un dāvanu gaidīšanu, ir tie svētki, kurus bērni gaida ar īpašu nepacietību. Tie Bērnu slimnīcas pacienti, kuriem veselība nav tik stipra un svētku laiks būs jāpavada slimnīcā, pat vēl vairāk nekā veselie ilgojas pēc svētku noskaņas, kas nereti gaidīta jau vairākus mēnešus. Tieši tāpēc gan dažādi labdarības pasākumi, gan koncerti un grāmatu dāvinājumi ir ļoti gaidīti un sniedz patiesu prieku mazajiem. Mēs esam ļoti pateicīgi un priecīgi par dāvinājumu un muzikālo ”Ziemassvētku jampadraci”, kas vairos mūsu mazo pacientu optimismu, sniedzot iespēju kaut uz brīdi sajusties kā mājās.