Angļi nesmēķēs mašīnās un parkos

Angļi nesmēķēs mašīnās un parkos

04. Jan 2011, 18:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pasīvais smēķētājs var būt vai ikviens, pat bērns. Tāpēc Lielbritānijā plāno ieviest jaunus smēķēšanas aizliegumus. Lielbritānija soli pa solim tuvojas valstij, kur smēķēšana tiek pavisam izskausta.

Jaunie aizliegumi izstrādāti, lai aizsargātu bērnus, neliekot viņiem kļūt par pasīvajiem smēķētājiem. Angļiem būs jāaizmirst par cigaretes kūpināšanu automašīnā, kā arī atrodoties ārā, piemēram, parkā. Svaigam gaisam tiešām ir jābūt pēc iespējas svaigākam.

 

2007. gadā Lielbritānija spēra pirmo solo smēķēšanas samazināšanai, toreiz aizliegums noteica smēķēšanas aizliegumu iekštelpās. Tāpēc tagad sabiedrības veselības veicinātāji secinājuši, ka ir saņēmuši sabiedrības atbalstu jebkādiem smēķēšanas aizliegumiem, pat ja tie ir privātas dabas. Vai nākošais solis ir smēķēšanas aizliegums arī privātajās mājās un dzīvokļos? Jau tagad daudzi namu īpašnieki īrniekiem ir pieteikuši telpās un dārzā nesmēķēt.

 

Jaunie noteikumi izstrādāti, jo gan parkos, gan automašīnās līdzās smēķētājiem ir bērni, kuriem ir jāelpo šie dūmi, turklāt vai nav lielāka iespēja, ka pieaugot arī šie bērni meklēs cigaretes, jo tas bija paraugs, ko vecāki rādīja.

 

Avots: www.telegraph.co.uk