Ai, kā sāp jeb pirmā pieredze ar lapsenes dzēlienu bērniņam

Ai, kā sāp jeb pirmā pieredze ar lapsenes dzēlienu bērniņam

10. Jul 2012, 23:43 saulux10 saulux10

Labdien!

 

Šodien saskārāmies ar ļoti nepatīkamu un negaidītu notikumu,lapsenes dzēlienu.

 

Kā jau katru dienu dodamies laukā gan baudīt svaigo gaisu,gan lai padarītu kādus mājas darbiņus,šoreiz pārlasījām kartupeļus.Meitiņa bija paņēmusi ābolu un ēda,deva kost gan man gan ēda pati un pat nevarēju iedomāties,ka vis beigsies ar lapsenes kodienu.Lapsene bija uzlidojusi uz iekostā ābolīša,meitiņa to pamanīja un gribēja paņemt viņasprāt interesanto un nekaitīgo kukaini rokās,kad to ieraudzīju,bija par vēlu,lapsene sadzēla meitiņas pirkstiņu.

 

Asaras un sāpes bija lielas,uztraucos gan es gan meitiņa,paķēru meitiņu padusē un skrēju uz lauku lai pieliktu klāt auksto melnzemi,bet mazā jau tik viegli neļauj aiztikt kodumiņu.Tālāk devos uz māju un meģināju pielikt vēsu ledus gabaliņu,kas pa rokai atradās saldētavā.Pēc tam uzliku šņabja kompresīti lai pastāv,lai pampums nepaliek lielāks.Tālāk iedevu saldējumu lai patur rociņās,tas nomierināja gan viņu pašu gan koduma vietiņu,pampums paldies dieviņam negāja uz priekšu.

 

Labi kad sargeņģelīts stāvēja blakus un meitiņa nekoda ābolu uz kuras sēdēja lapsene,tas varētu beigties ar slimnīcas apmeklējumu un vēl ļaunāk.sapratu ka mana meitiņa nav alerģiska pret lapseņu kodumiem un tas neizvērtās vēl plašāk un sāpīgāk.

 

Turpmāk mēģināsim izvairīties no ābolu un citu kārumu ēšanu laukā,tieši tagad,kad lapsenes ir palikušas ļoti aktīvas un meklē sev kādu kārumu  arko pamieloties!

 

Aicinu arī pārējās māmiņas būs piesardzīgām un nepieļaut tādu kļūdu kāda sanāca mums.Sargāsim savus bērniņus no šiem dzēlīgajiem mošķiem.

 

Vai jums ir bijusi šāda nepatīkama un sāpīga pieredze un kā viss beidzās?Padalies arī tu,ko darīji,lai mazinātu tūsku un sāpes?

 

Baiba

saulux10 saulux10 22. Sep 2011, 19:28

nu re,neko sliktu negribēdams,negantā lapsene iedzēla.
Tagad mums viss ir ok,bet pirmajā brīdī jutos šausmīgi,nobijos,jo nezināju,kā mazās organisms reaģēs uz šādu kodienu!

22. Sep 2011, 10:43

mums bija tads gadijums kad braucam masina un delam iedzela un neka nebija ko pielikt un ko iedot tad apstajamies cela mala un saplucam celmalteku lapas un saburzijam tas un pielikam un nezinu vai sakritiba vai tiesam palidzeja bet atri pazuda pampums

22. Sep 2011, 10:13

Nu jā, mums arī ir gadījies kas līdzīgs (pirms vairākiem gadiem), kad meitiņa ēda gaļas pīrādziņu un lapsene iekoda lūpā un, protams, bija liela raudāšana. Tanī brīdī bijām tirgū un viena no "tirgus sievām" mums iedeva pielikt ābola šķēlīti (ārā nebija pārāk silts). Par laimi pampums neuzmetās. Tagad tirgū vairs neko nedodu ēst.