Ādas kopšana pēc epilācijas

Ādas kopšana pēc epilācijas

25. Jun 2010, 21:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tu veic epilāciju? Māmiņai Danutei Seņkai ir ieteikumi, kā kopt ādu pēc epilācijas!

 

Nav zināma neviena tautas metode matiņu likvidēšanai. Uz visiem laikiem tos iznīcināt nav iespējams, pat ar visdārgākajām procedūrām. Bet ir iespēja kopt ādu pēc šīm procedūrām arī mājās.

 

*Pīlings:

Kafijas biezumi bez cukura.

{pic:1}

Aplejam kafiju ar mazliet verdoša ūdens, liekam uz kājām, rokām un masējam. Tie, kas kafiju lieto ikdienā – pavisam izdevīgi, biezumus atstāj pīlingam.

{pic:2}

Šis pīlings noārda atmirušo ādas slāni, matiņiem ir vieglāk izspraukties, līdz ar to nerodas ieaugumi. Procedūru vajag veikt 4, 5 dienā pēc matiņu izraušanas un censties atkārtot vismaz reizi nedēļā.

 

* Mitrināšana – jāveic regulāri, āda kļūst elastīga un svaiga.

Mitrināšanai var izmantot ķermeņa krēmus, kuru sastāvā ir alveja vai gurķis. Sejas krēmus gan labāk nelietot un nekādā gadījumā eļļas un barojošus krēmus, jo no tiem matiņi ataug vēl ātrāk un kļūst spēcīgāki.

Ļoti labi mitrina gurķa mizas vai šķēlītes. ( var likt arī uz bikini zonas )

 

v     Nevajag matiņus izraut pēc sildošām procedūrām – pirts vai vannas. Savukārt, ādu elastīgāku padarīs silta duša pirms epilācijas.

v     Matiņu izraušana sāpīgāka ir pēc negulētām naktīm, kad ir uztraukums, nemiers, kā arī pirms mēnešreizēm.

v     Ja regulāri tiek valkātas zeķubikses, matiņu augšanas virziens rodas nekārtīgs, arī apspīlētas biksītes to ietekmē un veicina matiņu ieaugšanu.

v     Labāk likvidēt matiņus dilstošā un vecā mēnesī, tad mazāk sāp, vieglāk raujas un ilgāk neataug.

v     Uzreiz pēc procedūras nevajag iet uz pludmali, trenažieru zāli, solāriju. Procedūra jāveic iepriekšējā dienā.

28. Oct 2009, 19:19

Es ari no sakuma nevareju pierast pie epilatora..tagad gan veesaa miera varu to izmantot😀Ari paduses nekas nav jutams lietojot epilatoru😀

28. Oct 2009, 16:32

neeee, es pie šitā monstra nepieradīšu, tas nav prieksh manis....☹☹☹

28. Oct 2009, 12:36

Man arī epilācija ir loti sāpīga, nevaru izturēt, tāpēc bieži izmantoju Lady Schick skuvekli....zinu, ka matinji atrak ataug, bet epilatoru vienkarši izturēt nevaru..........

28. Oct 2009, 10:05

es arī skrubēju ādu,bet epilācija man ļoti nepatīk.....mums jāpiefiksē kad jāepilē dilstošā un vecajā mēnesi,jo ir tādas reizes,kad tiešām ļoti sāp...