8 veidi, kā likt mazulim pasmaidīt

8 veidi, kā likt mazulim pasmaidīt

23. Nov 2010, 22:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ieskaties vienkāršos paņēmienos, kā panākt, ka mazais smaida līdz ausīm!

{smallpic:1}

Svētlaime mazulim

Nepūlies nepārtraukti uzturēt lietas jaunas un aizraujošas! Nekas nedara lielāku prieku mazulim, kā saprast, kas notiks tālāk. Tieši tāpēc ir svarīgs regulārs dienas režīms, kas mazulim palīdzēs justies drošam. Laime ir tik vienkārša, kad esi mazs!

 

{smallpic:2}

Pilnīgi nomierināts

Zīšana ir mazuļa izteiktākais reflekss, jo tā mazulis iegūst sev pārtiku. Bet pat tad, kad mazais ir paēdis un puncis ir pilns, viņam var gribēties kaut ko zīst. Tieši tāpēc šādos gadījumos, kad redzi, ka mazais ir kreņķīgs, piedāvā viņam knupīti. Viņa dziņa pēc miera būs apmierināta.

{smallpic:3}

Rādi arī Tu laimīgu seju

Tavam mazulim patīk lūkoties uz Tevi. Viņš to dievina un sajūt, cik ļoti Tu viņu mīli un cik laimīga jūties! Tāpēc pasmaidi un uzspēlējiet paslēpes! Līdz ko viņš aiz sedziņas stūra ieraudzīs Tavu smaidīgu seju, viņš sāks smaidīt arī pats!

{smallpic:4}

Staipieties!

Staipīšanās dod jaunus spēkus ikdienā! Noguldi mazo uz muguras uz sedziņas, maigi paņem labo roku un kreiso kāju un izstiep. Tad virzi rociņu un kājiņu uz centru līdz tās saskaras! Atkārto šīs kustības ar pretējām pusēm.

{smallpic:5}

Nomierini viņa puncīti

Mierīgs puncītis rada apmierinātu mazuli, tāpēc pirmajos trīs mēnešos, kad mazuļa kolikas ir visai ierastas, izmēģini dažādus paņēmienus, piemēram, uzliec mazuli sev uz krūtīm vai arī noguldi mazo uz muguras un pamasē puncīti ar rokām vai paapļo mazuļa kājiņas. Izpildi tik ilgi, kamēr redzi, ka mazais ir kļuvis mierīgāks.

{smallpic:6}

Jo sausāks, jo labāk

Nav svarīgi, cik ātri Tu nomaini netīrās autiņbiksītes, Tavam mazulim visticamāk agri vai vēlu būs izsitumi autiņbiksīšu zonā. Bet šo autiņbiksīšu maiņu Tu vari pārvērst par tiešām jauku pasākumu, jo laikā, kad smērē cinka ziedi mazuļa dupsim, Tu vari veltīt TIK daudz smaidu mazajam un priecāties, ka nu mazulis būs ar sausu dupsi.

{smallpic:7}

Roku meistarība

Aptuveni 3-4 mēnešu vecumā lielākā daļa bērnu ir spējīgi tvert lietas un Tu vari savukārt pavisam viegli izņemt šīs lietas no viņa mazajām rociņām. Pavisam vienkāršs veids, kā likt mazulim ķiķināt un smaidīt, vai ne? Turi rokās kaut ko krāsainu un mīkstu tieši pretī mazulim un ļauj viņam aizsniegties pēc tās un paņemt no Tavām rokām.

{smallpic:8}

Ķermeņa kontakts

 

Ķermeņa kontakts un maigi pieskārieni mazulim ir patīkami un vajadzīgi. Tāpēc ik dienu vari veikt maigu un patīkamu masāžu! Sevišķi noderīga būs mazo pēdiņu masāža, jo tur atrodas daudz nervu galu.

25. Feb 2010, 21:06

Mūsu dēlēns bieži vien savā nodabā sāk smieties un sasmīdina mūs 😀 Sanāk, ka biežāk viņš mūs smīdina nekā mēs viņu 😀