5 padomi, kā guļošu bērniņu ielikt gultā

5 padomi, kā guļošu bērniņu ielikt gultā

19. Nov 2011, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
  1. Nekas nav skaistāks par guļošu bērniņu, bet kā viņu ielikt savā gultiņā, ja mazulis ir aizmidzis, piemēram, Tev uz rokām? Ja mazulis iemieg tikai uz rokām, domājams, ka ikviens vecāks ir saskāries ar to,ka guļošais mazulis pamostas līdz ko viņš saskaras ar gultiņas matraci. Bet mums ir padomi, kā no tā izvairīties!

 

Lietas, kas Tev būs vajadzīgas:

 

  • Mazuļa sedziņa
  • Termofors vai pudele, piepildīta ar siltu ūdeni (nelieto karstu ūdeni, lai neapplaucētu bērnu)

 

 

Tātad sākam rīkoties!

 

1. Sagatavo gultiņu pirms mēģini mazuli iemidzināt. Ja ir iespējams, nolaid gultiņas malu uz leju, lai nevajadzētu pārāk zemu liekties. Tad gultā ieliec termoforu vai siltu pudeli, lai sasildītu gultiņu, jo ir taču patīkamāk no siltām rokām nonākt siltā vidē, vai ne?

 

2. Ja mājās ir plāns pleds, paņem to, kur ietīsi mazuli, kamēr iemidzināsi. Kāpēc pleds ir vajadzīgs? Jo parasti, bērniņš iemiegot, pie kaut kā pieķeras, bet, liekot gultiņā, Tu taču negribēsi atbrīvoties no savas jakas, ja mazais būs pieķēries pie tās!

 

3. Aijā mazuli līdz viņš iemieg.

 

4. Turi mazuli cieši sev klāt un lēnām dodies uz gultiņas pusi. Izņem no gultas termoforu/ silto pudeli. Kustības veic lēni un maigi.

 

5. Pārliecies pāri gultiņai un liec mazuli gultiņā. Atraisi rokas un guldi mazuli uz muguras sasildītajā gultiņas vietā. Sakārto sedziņu, lai tā nebūtu tuvu mazuļa sejiņai un nebūtu risks nosmakt.

 

Operācija- mazulis guļ savā gultiņā izpildīta! Nu, izdevās?

 

 Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

13. Feb 2011, 23:10

es midzinu dēlu ietītu plediņā un tas tīri labi nostrādā pat bez termofora, jo plediņš midzināšanas laikā iesilst. tagad gan šāda metode tiek pielietota vairs tikai pēc vannas, ejot gulēt uz nakti, pārējās iemigšanas pārsvarā notiek vienkārši ieliekot gultiņā, apsedzot un nedaudz pasēdot blakus (dēlam drīz paliks 4 mēneši).

22. Jan 2011, 17:32

Manu pa visam mierīgi ielikt gultiņā,noģērbt,pārģērbt un smuki guļ tālāk 😀