11.mēnesis - bērns ir īsts gudrinieks.

11.mēnesis - bērns ir īsts gudrinieks.

28. Feb 2018, 14:15 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Kustības. Pārvietojas pa istabu tipinot. Vairāk staigā, nekā rāpo, bet vēl, protams, arī ik pa laikam parāpo. Ir iemācījies, tā teikt, smuki nokrist - lēni un uzmanīgi. Māk piecelties no zemes pieturoties pie mēbelēm.

Roku acu koordinācija. Atver visām kurpju kastēm vākis, lai redzētu, kas tur iekšā. Pats spēj pāršķirt grāmatai lapas. Ir laba īkšķa un rādītājpirksta koordinācija. Patīk ievietot priekšmetus citu citā. Vislabāk liek spainītī vai kastē visas savas mantas un dažādus sīkumiņus.

Valoda. Ir iemācījies uzmanīgi klausīties. Māk dalīties, ja pajautā viņam iedot kādu lietu. Ļoti aktīvi runā visādas zilbes un salikumus, bet ne visi vārdi ir saprotami citiem. Patīk spēlēties ar muzikālajām rotaļlietām, un cenšas atdarināt dzirdēto.

Mācīšanās. Spēj koncentrēties uz kādu konkrētu darbību diezgan ilgu laiku. Visilgāk var nosēdēt pie tornīša, kuru ir iemācījies likt un pie stabiņa, uz kura var salikt visus aplīšus. Var ievietot mazākas lietas, piemēram, bumbiņas vai mazos klucīšos kādā krūzītē. Atdarina daudzas darbības, ko mamma ar tēti dara.

Sociālie aspekti un emocijas. Ļoti ātri sabojājas garastāvoklis, ja izjauc viņa plānus. Garastāvoklis ir svārstīgs, bet cenšos ātri uzlabot viņa slikto garastāvokli ar smiekliem. Pēta citus bērniņus, bet ne vienmēr grib ar viņiem draudzēties. Pagaidām labāk spēlējas viens. Bet ir arī brīži, kad grib draudzēties ar vecākiem bērniņiem. Patīk darīt lietas, par kurām saņem atzinību, tādēļ par latru labi paveikto vai iemācīto darbu/lietu, mēs priecājamies un sitam plaukstam. Jūtas droši ar cilvēkiem, kuri ir bieži redzēti, tad pat mammu blakus nevajag.

Uzturs. Nu jau ēdam arī no kopējā ģimenes galda, tādējādi paši neliekam klāt ēdienam tik daudz garšvielas kā agrāk. Ēdam veselīgāk.