10 profesionāli padomi, kā noorganizēt īpašus bērna svētkus!

10 profesionāli padomi, kā noorganizēt īpašus bērna svētkus!

09. Nov 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu dzimšanas diena, kristības, pirmā komūnija – visbiežāk, gatavojoties šiem svētkiem, ne viena vien mamma lauza galvu par to kā sarīkot tos pēc iespējas interesantākus. Negribas nopirkt tikai bizbizmārītes formas torti, kad iespējams atrast un izveidot daudz iespaidīgākus rotājumus.

10 padomus, kam jāpievērš uzmanība, kā plānot un ko izvēlēties, sniedz svētku dekoru speciālisti “Party Inbox” (www.partyinbox.lv):

1. TĒMA

Kad nezinat, ar ko sākt, bet ar kaut ko tāpatās būs jāsāk – padomājiet par svētku tēmu. Ja negribat bizbizmārītes, tauriņus, celtniekus vai dinozaurus, par svētku tēmu var tapt vienkārši izvēlētās krāsas – vislabāk divas. Piemēram, rozā-salātkrāsas svētki vai brūni-zilā dzimšanas diena. Šī laika tendences ir burbuļu kombinēšana ar zigzagiem – nepierasti, bet tiešām oriģināli.

2. FORŠI PAŠAI

Galda un svētku telpas dekorāciju izvēla ir ļoti plaša (un pie mums, iespējams, visplašākā) un forši ir tas, ka ar mūsu precēm mammas var izveidot brīnišķīgus svētkus pašas! Bez iepriekšējas pieredzes un bez papildus svētku organizētāju pakalpojumiem. Kā arī šāda svētku organizēšana sniegs daudz prieka un liks sajust personīgo ieguldījumu.

3. NEPĀRSPĪLĒT

Kad svētku tēma un krāsas ir skaidras, un zinat, kādas galda dekorācijas jums jau ir vai varat iegādāties, viegli domās iztēlojieties kopējo ainu un sāciet ar svētku galdu. Ja ir izvēlēta ļoti konkrēta tēma, piemēram, spilgtu krāsu bizbizmārītes, vajadzētu ievērot harmonisku līdzsvaru starp tematiskajām dekorācijām un vienkrāsainajiem elementiem – tos savstarpēji saskaņojot. Pārāk liela krāsu koncentrācija vienā vietā var sagraut estētisko kopskatu, tāpēc nepārcentieties un nepērciet visu tikai ar bizbizmārītēm.

“Party Inbox” pie visām mūsu piedāvātajām tematiskajām kolekcijām atradīsiet rekomendējamās krāsas – tā palīdzam atrast piemērotas saskanīgas kombinācijas.

Ja ir pietiekoši laika – internetā atradīsiet bezgalīgi daudz ideju, kā arī varat pašas pagatavot papildus dekorācijas – izgriezumus, bantītes vai vītnes.

20161108104111-62592.jpg

4. VIENREIZLIETOJAMIE TRAUKI

Ja runājam par praktiskumu, galda uzklāšanai visērtāk ir izmantot vienreizlietojamos papīra traukus. Tas ir tik sens mīts, ka vienreizlietojamie trauki sabojā skatu un ir sliktas kvalitātes. Tieši otrādi – tie ļauj radīt ekskluzīvus svētkus ar patiešām maziem izdevumiem. Tāpat bērnu dzimšanas dienām šādus traukus izmantot ir daudz drošāk.

Galdautu tāpat praktiskāk ir izvēlēties no plastikāta, lai svētku gaitā nejauši izlijušās sulas dēļ nevajadzētu ņemt nost visu galda dekoru... Kā arī visticamāk, ka galdautu varēsiet pēc tam izmantot vēl kādiem svētkiem vai piknikam dabā.

Tāpat rosinam būt atbildīgiem un šķirot atkritumus. Vienreizlietojamie trauki ir praktiski, jo tos nevajadzēs mazgāt. Tomēr nevajadzētu visu kopā pēc svētkiem izmest, jo lielāko daļu var sekmīgi sašķirot (piemēram, papīra glāzītes var sekmīgi ceļot uz papīra konteineri).

20161108104130-22936.jpg

5. ĒDIENS

Lai radītu kopējo svētku atmosfēru, arī ēdienu varat piemērot izvēlētajām pamata krāsām. Piemēram, ķiršu tomātiņu un mazu mocarellas bumbiņu irbulīši būs lieliski piemēroti bizbizmārīšu svētkiem. Tā nav tiesa, ka bērni dzimšanas dienās ēd tikai saldumus. Interesanti un vilinoši pasniegtas nopietnākas uzkodas noteikti atradīs cienītājus. Smalkas uzkodas īpaši ērti pasniegt zemos uzkodu trauciņos – tie skaisti izskatās un ir ērtāki mazajām bērnu rociņām!

20161108104157-87238.jpg

6. KOPSKATS

Neaizmirstiet arī dažus kopējās svētku telpas akcentus – no lampām krītošas dekorācijas, vītnes un, protams, piemērotus balonus.

7. TORTE

Ļoti svarīgs svētku akcents ir torte vai citi saldumi. Tiem nav obligāti jābūt tematiskiem, bet tie var būt saskaņoti krāsu ziņā. Tematisko torti iesakām pasūtīt tad, ja dzimšanas dienas tēma ir ļoti oriģināla un īpaša, un nevarat tai piemeklēt pietiekoši daudz atbilstošu dekorāciju. Tādā gadījumā tieši torte palīdzēs akcentēt svētku tēmu, un visas pārējās dekorācijas pieskaņosiet pēc krāsām. Neaizmirstiet arī par tortes svecītēm – labāk ar dažām rezervē – jo pūtēji noteikti atradīsies.

20161108104138-97138.jpg

8. NODARBES

Vajadzētu padomāt arī par nodarbēm dzimšanas dienas laikā. Tas varētu būt uz mājam aicināms animators vai arī radoša māmiņa (vai tante, vai krustmāte), kas pati var izdomāt dažas daudz maz ar dzimšanas dienas tēmu saistītas tēmas. Piemēram, pirātu dzimšanas dienā bērni var meklēt apslēptos dārgumus, bet princešu – pagatavot kroņus. Ļoti atmaksājas rotaļīgas fotosesijas pie fotografēšanās plakātiem vai izmantojot svētku cepurītes, karnevāla brilles utt. Tā ir lieliska izklaide svētku laikā (ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem), kā arī palīdzēs saglabāt skaistas atmiņas.

20161108104147-98397.jpg

9. DĀVANAS

Sagaidīšanas vai atvadu dāvaniņas viesiem – ir strauji popularitāti gūstoša lieta. Ideāli, ja arī tās būs saistītas ar svētku tēmu, bet principā bērnus vienmēr iepriecinās kāds saldums vai uz mājam pārnests balons.

10. KOMENTĀRI  

Bieži dzirdam dažādus komentārus, uz ko gribētu atbildēt:

Nr. 1 : vienalga mazi bērni neko nesaprot, nevajag viņiem nekādu dekoru – viņiem svarīgi tik draugiem iztrakoties. Tā vispār nav taisnība. Arī bērniem ir skaisti vai neskaisti. Un viņi pamana detaļas – bieži vien pat vēl labāk nekā pieaugušie. Cita starpā, kā gan citādi, ja ne rādot skaistumu, mēs ieaudzināsim bērnos to estētikas un skaistuma izjūtu? Tikai parādot, kad nevajag darīt “tjap-ljap” un ka ar minimālām pūlēm var padarīt labi un skaisti.

Nr. 2: dārgi – priekš kam tik daudz tērēties, ja vēlāk tāpat vajadzēs to visu izmest. Taisnība - ja vēlēsieties iegādāties visu tematisko galda un dekorāciju komplektu, tas kaut ko maksās. Bet, ja tas neietilpst jūsu plānotajā budžetā, nav jau obligāti pirkt visu. Izvēlieties vismaz dažus tematiskos/krāsainos akcentus (piemēram, šķīvīšus un salvetes), piemērojiet ēdienu, varbūt dažas pašu gatavotas dekorācijas un svētki jau taps savādāki – īpaši!

Līksmu un patīkamu svētku plānošanu!

Visu, kas var būt nepieciešams jūsu svētkiem atradīsiet interneta veikalā - www.partyinbox.lv