VIDEO: saru dzīšana lauku pirtiņā ar dūlu Katrīnu Puriņu

31. Jul 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējos gados mēs arvien vairāk tiecamies atgriezties pie mūsu senču tradīcijām, piemēram, piedzīvot bērniņa krustabas latviešu tautas tradīcijās un arī pirtīžas – rituālu, kura laikā simboliski tiek noslēgta māmiņas un mazuļa vienotība, kas bijusi gaidību laikā, lai varētu sākties bērniņa unikālais dzīves ceļš.

Mazās Amīnas māmiņa Sabīne un tētis Aleksandrs jau meitiņas gaidību laikā zināja, ka vēlēsies kopā ar savu mazulīti piedzīvot pirtīžas un sagaidot meitiņas astoto dzīves dienu devāmies uz Saules pirti – mazu, jauku pirtiņu tepat Rīgā, kurā saimnieko atsaucīgs saimnieks, mums laipni atvēlot iespēju izbaudīt pirtīžu rituālu, jo mazulītes Amīnas ģimenei savas pirtiņas nav.

Pirtiņā satikām dūlu Katrīnu Puriņu, kura jau kādu laiku kopā ar ģimenēm un viņu mazuļiem piedzīvo šo skaisto notikumu – vanno un saro bērniņus un parūpējas arī par māmiņas labsajūtu.  

Kā notika pirtīžas un saru dzīšanas rituāls, skaties VIDEO!

20140116140000-92779.jpg

www.saulespirts.lv

Eksperts

Katrīna Puriņa- Liberte

Ginekoloģe, dzemdību speciāliste, ārsts -rezidents
Katrīna Puriņa- Liberte Vecāku skolā
annijalise annijalise 22. Jan 2014, 12:34

es uzskatu ka jebkas ir labs , kas veicina mūsu mazuļu labklajību, veselību un mieru.
kad mana meitiņa jaunākā 2011.gada oktobrī dzimušajai bija piedzimusi tad nejauši mammamuntetiem.lv lasīju rakstu par Pirtīžas rituālu, nu tad pēc apraksta veicu to savā pirtiņā, tas bija satraucoši un interesanti.
bet ta kā manai meitai bija īsts senlaiku šūpulītis, bērza līkstī kārts, meitai ar naktsmiegu nebija nekādu problēmu.
katrā ziņā priecājos ka šāds video ir beidzots radīts.