Vai tavam bērniņam nāk atpakaļ pieniņš?

Vai tavam bērniņam nāk atpakaļ pieniņš?

15. Sep 2017, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bieži vien māmiņas uztraucas, ja bērniņam pēc ēšanas ir atraudziņa, kuras laikā atnāk arī atpakaļ daļa no apēstā. Tas saistīts ar to, ka vēdera slēdzējmuskuļi vēl nav pietiekoši attīstīti. Tas, ka bērniņam nāk atpakaļ gaiss pēc ēdienreizes ir normāli, tāpat, tas ir normāli arī, ja ar gaisu kopā atnāk atpakaļ arī daļa pieniņa.

Lai viss noritētu pēc iespējas mierīgāk un nesāpīgāk mazulim, daudzi speciālisti iesaka pirms ēšanas mazuli likt uz vēderiņa, lai pēc iespējas vairāk gaisa izkļūtu no viņa puncīša.

Ēdienreizes laikā pārbaudiet, lai krūts gals vai pudelītes knupītis tiktu satverts pareizi, visai krūts gala oreolai jābūt mazuļa mutītē, apakšējai lūpiņai jābūt izgrieztai uz āru, lai virs tās būtu redzama mēlīte.

Pēc ēšanas ir pieejamas drošas pozas, kurās mazuli būtu jānovieto, lai viņš spētu atbrīvoties no gaisa, kas, iespējams, norīts ēdienreizes laikā. Tādas pozas parasti ir - kad mazuļa rociņas ir pār tēta vai mammas plecu vai, kad mazulis pārlikts pār pieaugušā ceļgaliem.

Norma, kas attiecas uz pieniņu, kurš atnācis atpakaļ ar gaisu, ir divas ar pusi karotes vienā reiže, pat, ja atrauga atnākusi ar strūklu.

Pediatre, neonataloģe Ilona Vārpa uzskata, ka visi bērni ir ļoti individuāli un attiecīgi, arī pieeja katram jāmeklē individuāla - nav universālas receptes, kas derētu pilnīgi visiem bērniem.

Ja uztraucies par to, ka bērniņš pārāk bieži vai pārāk daudz atraugājas pēc ēdienreizes, uzreiz vērsies pie sava bērnu ārsta pediatra, kas noteikti ieteiks, kā tikt ar šo problēmu galā, jo, iespējams, būs nepieciešama tālāka bērniņa apsekošana vai pat medikamentu lietošana.

Kad būtu vērts vērsties pie ārsta:

- kad atrauga kopā ar apēsto nāk lielas strūklas izskatā;

- kad atraugātā pieniņa daudzums ir tāds pats, kā apēstais;

- ja bērniņš slikti ņemas svarā;

- ja bērniņš ir kaprīzs, nemierīgs, saguris.

Cik bieži tavam bērniņam nāk atpakaļ pieniņš?

20170909200807-73493.jpg