Skūpstot bēbīti, paļaujies instinktiem!

09. Jan 2014, 10:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc tam, kad mazulītis ir nācis pasaulē, ir pavisam dabiski redzēt, kā māmiņa skūpsta savu mazuli. Iespējams, kāds to uzskatīs par pašsaprotamu saites veidošanos starp māmiņu un mazuli. Protams, arī tā ir taisnība, bet šādai darbībai ir bioķīmiski iemesli.  Šie iemesli nostiprina izpratni par mūsu ķermeņa iekšējo gudrību, kurai diemžēl mēs pārāk reti uzticamies un atzīstam. Tāpat kā mūsu ķermenis zina, kā laist pasaulē bērniņu arī tad, ja nav intelektuālo zināšanu par to, mūsu ķermeņa bioloģiskās sistēmas zina, kas ir jādara. Viss, kas mums jādara- jāuzticas instinktiem.

Piecas maņas

Kad piedzimst dzīvnieku mazuļi, jūs ievērosiet, ka dzīvnieku mamma pavada daudz laika, laizot mazulīti. Šādā veidā viņa nodod piecas maņas - garšu, smaržu, tausti, skaņu un dzirdi-, mazulītim. 

Arī mazo cilvēkbērnu mammas rīkojas līdzīgī, glāstot mazulīti, sniedzot maigumu,ieklausoties bērna balsī,vērojot, kāds izskatās mazais bēbītis. Un,protams, skūpsti.  Kad māmiņa noliecas pie bērniņa, lai viņu noskūpstītu, viņa sajūt jaundzimušā smaržu. Tieši tāpat kā dzīvnieku mammas, arī cilvēka bērna mamma izmanto piecas maņas, lai iepazītos un lai nodotu šīs maņas bērnam, jūtot saikni ar bērnu kā vienam veselam. Un tas nav nekas neparasts,ka sievietēm, kurām šādas saiknes izveidošana un mazulīša iepazīšana ir lieka, izjūt atšķirtības sajūtu starp sevi un mazulīti.

Ieguvumi veselībai

Pētnieki gājuši tālāk un apgalvo, ka mazulīša skūpstīšana sniedz ne tikai emocionālu,bet arī bioloģiskas priekšrocības.

"Kad māte noskūpsta savu bērnu, viņa "paņem paraugus" patogēniem, kas atrodas uz mazuļa sejas. Šie "paraugi" tiek uzņemti ar mātes sekundāro limfātiskās sistēmas orgāniem, piemēram, mandelēm, un šo patogēnu B šūnas ir atkārtoti jāstimulē. Šīs B šūnas pāriet uz māmiņu krūtīm, kur tiek ražotas antivielas,kas bērnam ir nepieciešamas," atklāj Lorēna Sompauras "Kā strādā imūnsistēma" autore.

Mēs daudz runājam par mātes pienu un par antivielām, ko tas sniedz, palīdzot bērnam novērst dažādas slimības. Tomēr antivielas, kas ir māmiņai grūtniecības laikā, nav īstās antivielas,kas nepieciešamas bērniņam. Bērnam vajadzīgas antivielas, kas atrodas ap viņiem. Tieši tāpēc mazulīša skūpstīšana ļauj veicināt piesaisti un ļauj veidot tādas antivielas, kas vajadzīgas konkrēti šim mazulim, un tālāk tās nodot ar mātes pienu bērniņam.

Tāpēc māmiņas- skūpstiet mazulīšus, sniedziet savu mīlestību viņiem un būsim veseli!

 

Avots: www.birthunlimited.ca

Vai jūs skūpstat savus jaundzimušos?

20140103101715-69639.jpg

Meklē labākajos Latvijas veikalos! Neaizmirsti Huggies® jaundzimušo autiņbiksītes ielikt savā dzemdību somā, lai pirmā satikšanās lielajā pasaulē būtu maiga, mīksta un sausa!

20131104200519-71679.jpg