SuperBēbis 2020: Piena bankas veidošana

SuperBēbis 2020: Piena bankas veidošana

Jau grūtniecības laikā biju noskaņojusies, ka barošu bērnu ar krūti. Pirmo bērnu baroju dalīti - gan ar savu pienu, gan ar maisījumu, bet šoreiz vēlējos pilnībā sniegt tikai savu pienu.

Pirms dzemdībām, pārlasīju Zīdīšanas ABC, kolēģu sagatavotos materiālus par piena veidošanos un sastāvu, smēlos iedvesmu no draudzenēm, kuras veiksmīgi šo mākslu piekopa. Teiksim tā - sagatavoju mājas darbu.

Vienīgais krūts barošanas mīnuss - lai bērnu atstātu ar omi vai tēti, man rūpīgi vajadzēja plānot laiku un šajā laika plānošanā nebija pieļaujamas nobīdes no grafika, jo auklītēm piena nav. Sāku domāt par piena atslaukšanu un uzglabāšanu saldētavā. Sākumā to darīju ar roku, bet process bija mazliet ķēpīgs un jāsaka, ka sākumā arī grūts. Tad sāku ievākt informāciju par dažādiem piena pupmjiem un kā tie atšķiras. Skaidrāk gan nekļuva, bet paļāvos uz paziņu atsauksmēm un izvēlējos Philip Avent manuālo piena pumpi + piena uzglabāšanas trauciņus. Philip Avent produktus izmantoju arī vecākajam bērnam, tādēļ izvēle bija viegla.

Man ļoti patīk piena saldēšanas trauciņi, kuru funkcionalitāti esmu izsapņojusi arī nākotnei. Ērtais tilpums liekas ērts arī biezeņu uzglabāšanai un ņemšanai līdzi. Vai arī saldēšanai. Bet atgriežoties pie piena jautājumiem, uz katra trauciņa ir ml atzīmes un vieta, kur uzrakstīt atslaukšanas datumu, laiku un daudzumu. Tas ērti ietilpinās mūsu ledusskapja saldētavā un piena krājumi ir ērti pārskatami. 

Paša piena pumpja funkcionalitāte mani iepriecina. Ar tā palīdzību var ātri atslaukt pieniņu, tas sanāk daudz vieglāk kā ar roku. Nekas nekur netek garām, nepil, nav speciāli jāpieliecas, lai paātrinātu procesu. Vienkāršā lietošana atvieglo ikdienu un piena atslaukšana ir savienojama ar seriāla noskatīšanos. Pumpis ir viegli izjaucams un saliekams. Pati piena nokļušana notiek taisni barojamajā pudelītē vai uzglabājamā traukā - atkarībā no tā brīža vajadzības. Jāpiebilst, ka pumpim komplektā klāt nenāk uzglabāšanas trauciņi, tie jāiegādājas atsevišķi. 

Piena pumpi var pievienot Avent pudelītei vai:

 piena uzglabāšanas trauciņam

Ja katru dienu pienu neatslaucu, vismaz esmu sagatavojusi krājumus neatliekamām reizēm. Turklāt savu pienu var ērti pievienot dārzeņu biezeņiem, tādējādi piena rezerves padarot par noderīgām arī vēlākos mēnešos. Mans palīgs no Philip Avent atvieglo šo procesu, tādēļ tas ir arī daudz patīkamāks un ērtāks.