Sākusies piena krīze? Kā tikt galā?

Sākusies piena krīze? Kā tikt galā?

28. Dec 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda māmiņa ir nobažījusies, ka pieniņš ir škietami palacis mazāk. Vai nu jāmet krūts barošana pie malas? Devāmies pēc atbildes pie krūts ēdināšanas speciālistes Diānas Zandes.

Jautājums:

Es bērniņu baroju jau vairākus mēnešus un noteikti vēlos to turpināt, bet man šķiet, ka ir samazinājies piena daudzums... Kā es varu pavairot pieniņu? Bērniņam ir 3 mēneši.

Atbild Māmiņu Kluba eksperte krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande:

Atslābinies! Visticamāk pieniņš nav samazinājies un tas ir tikai šķietami, ka krūtis kļuvušas tukšākas. Tas ir pavisam normāli, ja pāris mēnešus pēc krūts barošanas uzsākšanas krūtis ir pieradušas pie barošanas un vairs nav tik pilnas kā sākumā.

Zinātnieki atklājuši, ka piena krīzes, kad pārveidojas piena sastāvs, parasti ir ap 2 un 6 nedēļām un 3 un 6 mēnešiem. Šajā laikā mazuļi parasti vēlas biežāk būt pie krūts, tāpēc tas var likt Tev domāt, ka piena daudzums ir samazinājies, lai gan patiesībā tā nav.

Te būs pāris ieteikumi, kā palielināt pieniņa daudzumu:

- Barot bērniņu biežāk un izvairīties no knupīšiem un pudelītēm;

- Ēdini pārmaiņus no abām krūtīm;

- Ļauj mazulim izēst krūti pirms likt pie otras krūts, pārliecinoties, ka mazulis dabū treknāko pieniņu;

- Variē barošanas pozas;

- Ļauj mazulim pabūt pie krūts ik reizi,kad viņš šķiet izsalcis;

- Pārbaudi, vai mazulis ir pareizi paņēmis krūti;

- Ja mazulim nav 6 mēneši un baro viņu tikai ar krūti, nedod viņam papildus dzert;

- Neaizmirsti arī rūpēties pati par sevi, kārtīgi ēdot, dzerot daudz šķidruma un atpūšoties, kamēr mazulis guļ!

Kā Tu pavairoji pieniņu, kad šķita, ka klāt ir piena krīze?

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Uzdod savu jautājumu par krūts ēdināšanu un piena bankas veidošanu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv

NUK Jolie - Tā ir lieliska izvēle mūsdienīgai māmiņai!


20140106095524-77648.jpg

Ir dažādas dzīves situācijas, kad ir nepieciešams atslaukt pienu un tad NUK Jolie piena pumpis ir īsta izvēle. Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai atslaukšanas spēks ir tiešām liels, savukārt, mīkstais silikona masāžas spilventiņš veicina piena plūsmu, tas ideāli piemērots krūts formai un ir patīkams ādai. Rokas atslaucot nepagurst, jo rokturis - svira ir īpaši piemērots sievietes rokai, to ir viegli kustināt un ērti satvert. Pēc  atslaukšanas piens  nonāk piena konteinerā un ar to var uzreiz ēdināt mazuli, uzglabāt pienu īsāku laiku vai sasaldēt to vēlākai lietošanai. NUK Jolie pumpja konteinteris ir ar jauku pieneņu motīvu.

  • Šis pumpis darbojas uz membrānas principa, to ir viegli izjaukt un salikt, papildus stabilitāti nodrošina speciālais paliktnis, visas detaļas ir mazgājamas un sterilizējamas atbilstoši pievienotajai instrukcijai.
  • Jolie pumpis ir savienojams ar NUK First Choice pudelītēm.
  • Šis jaunais pumpis ir ideāli piemērots  sievietēm, kurām ir svarīgi atslaukt pienu maigi, komfortabli  un efektīvi un kurām patīk modernas un izskatīgas lietas, arī, ja tas ir tikai  piena pumpis.
  • Šim pumpis efektīvi veic savu funkciju - atslaukt pienu, tam ir mīksts silkona masāžas spilventiņš un ergonomisks pumpja rokturis-svira, kas ļauj regulēt nepieciešamo atslaukšanas stiprumu.
  • NUK Jolie nesatur bisfenolu A, tas ir ražots Vācijā.


Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā