SABĪNE: Kad sākt citiem jaundzimušo rādīt?

SABĪNE: Kad sākt citiem jaundzimušo rādīt?

31. Dec 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Manai meitiņai ir jau vairāk kā divas nedēļas, bet tā kā bija dažādi svētki, brauca radi no ārzemēm, draugi utt. Tā nu sanāca, ka Aminu redzēja gandrīz visi jau pirms manis plānotajām raudzībām. Jā, un arī pati es jūtu, ka tagad viss būs labi, un es vairs tā īsti nebaidos radiem un draugiem rādīt mazo.

Pavisam cita lieta ir paziņas un sveši cilvēki. Tāpēc es pēkšņi kļuvu māņticīga un nolēmu, ka Aminas bildītes blogos likšu tikai pēc kristībām, tātad, pēc 40.dzīves dienas. Kristībās dosim viņai arī citu vārdiņu (mums taču nav pareizticīgo vārdiņš) un tas viņai sniegs papildus aizsardzību.

Māmiņas, kad jūs sākāt citiem rādīt savu mazuli?

Vai bijāt māņticīgas?

Visām jauku dienu!

Jūsu Sabīne,

Aminas un Maksimiliāna mamma

Huggies® Newborn -

pirmās autiņbiksītes jaundzimušajiem

20131104184531-15364.jpg

31. Dec 2013, 21:04

berna bildes interneta neievietoju. vieniga bilde ir ar mani, kur redzas puncis un viena, kur redzas nedaudz ratini

31. Dec 2013, 20:56

oho! laikam 1. reizi Jums tik iss blogs! laikam svetku galds jaklaj un jasvin, nav laika!

sakam radit pec menesa. uz slimnicu atbrauca ari tikai virs. ir pat radi, kuri nav redzejusi un nezinu kad ar redzes.

aab aab 31. Dec 2013, 11:14 Bruņurupuce

piem draugiem.lv - tu vari sagrupēt draugus un tad izvēlēties kurai draugu grupai rādīt bildes. tāpat facebook.com var uzlikt kaut pāris cilvēkus, kas redz, vai tieši pretēji - neredz.

aab aab 31. Dec 2013, 11:01

es neesmu māņticīga, bet grūtniecības laikā savas bildes nepubliskoju. jā, dažas bija (piem., kāzu jubileja, dzimšanas diena), bet dažas tika apgrieztas, bija arī tādas, kurās punci vispār neredzēja 😀 punča bildes ieliku tikai, kad bijām mājās no DzN. protams, ka vīrs jau paspēja draugiem parādīt pirmās bildes, par ko biju dusmīga. iemesli dažādi, bet galvenokārt - ir cilvēki, kuriem nebūtu jāredz mans bērns. pirmais albums parādījās uz meitas 3mēn vecumu. bet esmu iz'dķirojusi kuri cilvēki redz - radi, draugi, - tikai izlases veidā.
kristību bildes nav bijušas publiskotas vispār, kaut tas bija skaists pasākums. iemesli ir dažādi un tā vienojāmies ar krusttvecākiem.
skatījos savā albumā, ka pēdējās meitas bildes esmu likusi pavasarī. ziniet, negribas. laikam kaut kāds dzīves posms pagājis, kad negribas publiskot.
ja, MK ir bijušas (un joprojām ir) redzamas dažādas meitas bildes. tās gan ir no mk pasākumiem. ejot uz šādu pasākumu, jau pati rēķinājos, ka bildes būs publiskas.

meiva meiva 31. Dec 2013, 10:46 BaiBaii

tas ir veco laiku ticējums. 😀 tas nav izdomāts no jauna. 😀

meiva meiva 31. Dec 2013, 10:21 BaiBaii

ir uzskats, ka līdz 3 mēnesim, nav labi publicēt bildes kurās ļoti skaidri redzama bērna sejiņa, kura no bildes skatās uz Tevi. Tātad, redzamas acis. Jo uzskata, ka tieši caur skatienu mazajam var noņemt enerģiju, "nosūtīt" sliktu informāciju. Pieļauju, ka tieši to Sabīne bija arī domājusi. Protams, bildes kur mazā Amina (joprojām priecājos par skaisto vārdiņu) redzama miglaini, vai profilā skaitās, vienkārši mamma ievēro piesardzību. 😀

meiva meiva 31. Dec 2013, 10:15

Man mazais piedzima ziemā, decembrī. Iesnu un puņķu laikā. Daļēji dēļ tā,bet lielākoties daļēji dēļ nelielas māņticības, arī es nolēmu mazo nerādīt ātrāk par 3 mēnešu vecuma sasniegšanu. Protams, bija pāris cilvēki, kas atbrauca uz Dz.n., bet pa lielam, mani draugi respektēja šo manu vēlmi. Un tā kā mēs pirmo dzīves gadu pavadījām ārpus Rīgas, tad .... lielā ciemošanās mums ir sākusies tagad, gada vecumā. Un neviens tādēļ nejūtas zaudētājs. 😀
Arī es, publicējot mazā bildes kādā no portāliem, ļoti tās izvērtēju. Jo zinu, ka domām liels spēks. Vēl gaidībās esot lasīju zinātniska eksperimenta rakstu par cālīšiem un to kā viņu attīstību ietekmēja bilžu, kur viņi redzami, skatīšanās. Iespējams, arī tas ir iesēdies zemapziņā.
Katrā ziņā, katras ģimenes viedokļi var būt atšķirīgi, bet mums pašiem jāizvērtē - kas ir domāts man.