Philips AVENT - mans jaunais palīgs piena bankas veidošanā.

Philips AVENT - mans jaunais palīgs piena bankas veidošanā.

03. Mar 2018, 15:13 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Šī ir tikai mana pieredze un mans viedoklis, nekādā mērā neapgalvoju, ka tā der visām māmiņām. Un jā, šim ievadam šeit jābūt, jo runāt publiski par zīdīšanu un ar to saistītiem jautājumiem/produktiem, gluži kā par reliģiju, politiku vai naudu. Tad nu, ja mana pieredze kādam noder, super. Ja nē, var klikšķināties prom. Aiziet par tēmu.

---

Esmu lielā mierā. Galvā skan mantras, slavas dziesmas zīdīšanai un klusi noskaņojos uz stīgas, ka mans piens ir labākais manam bērnam. Un tā kā manā kontā ir pieredze ar maisījumu bēbi, varu droši teikt - zīdīt ir ērtāk. Nerunājot nemaz par emocionālo, kads pacēlums ir man pašai, kad apzinos, ka varu barot pati un ka sanāk.

Māmiņu Klubs piedāvāja piedalīties Philips AVENT manuālā piena sūkņa izmēģināšanā. Neatteicos, jo AVENT ir man labi pazīstami produkti, kuriem jau iepriekš biju uzticējusies. Ja godīgi, pirms pieciem gadiem lietošanā jau bija tieši šāds piena sūknis, tomēr mana pirmā krūtsbarošanas pieredze beidzās samērā ātri un piena pumpi aizdevu prom. Toreiz tas bija tik īss laiks (viens mēnesis) un pumpi biju izmantojusi vien dažas reizes, īsti arī nebija ar ko salīdzināt un spriest, ir ok vai nav. Tagad... Domāju, ka man ir iekrājusies šāda tāda pieredze, ko varu celt galdā un spriest, kas man patīk un kas nepatīk saistībā ar Philips AVENT manuālo piena sūkni.

Kad pirms četriem gadiem dzima Viesturs, biju apņēmības pilna tikt pāri tai barjerai, kas bija ar Alberta zīdīšanas pieredzi. Es gribēju barot pati, ļoti. Un laime, ka viss organiski noritēja un mazais ņukāja bez problēmām. Iegādāju piena pumpi (citas firmas) un tas kalpoja labi. Sūkstījos gan par sterilizēšanas procesiem, jo pumpim bija daudz detaļu, kuri savienošana bija nedaudz sarežģītāka, kā AVENTam, tomēr iztiku ar to, kas man bija un tā nodzīvojām līdz Viesturam apritēja 7 mēneši, sākās piebarojuma laiks un pamazām arī izsīka piena upes manī. Bet biju mierā. Tie bija 7 labi mēneši, nevis knaps viens.

Tagad, ar trešo ņammātāju, zinu, ka varu, ka sanāks un ka viss piens "ir man galvā". Jau mēnesis ir pagājis un esam labi ēduši - 1kg plusā un kaudze pašapziņas maniem prāta tarakāniem par barošanu. Sāku apsvert domu par piena bankas veidošanu, jo arī mammai šad tad gribās brīvsoli un ir tik forši, ka zini - saldētavā ir pietiekoši daudz piens mazam cilvēkam sakrāts šādiem "mamma dodas tusēt" gadījumiem.

To, ka pumpis ir "must have" lietu sarakstā zināju jau tad, kad bēbi vēl tikai gaidījām. Izrakāju bēniņus un atradu kasti ar vecā piena pumpja daļām. Pašu pumpi nē, biju aizdevusi prom. Sagādāju tādu pašu, lietotu. Tagad, kad bija vajadzība, vilku laukā un sāku lietot. It kā savu funkciju veica, tomēr sajūtu līmenī nešķita vairs tik ērti. Pirmkārt piltuve šķita par lielu un vakuums neveidojās pietiekami spēcīgs, arī piena daudzums, ko varēja sagādāt no vienas krūts bija salīdzinoši mazs. Tāpēc nopriecājos, kad saņēmu aicinājumu testēt AVENT sūknīti. Cerība, ka izdosies labāk?

Atvēru paku un sāku skaitīt detaļas, šķita ka bija jābūt vairāk, tā nu sākumā domāju, ka kaut kas trūkst, bet nē. Pats pumpis sastāv no 7 detaļām + piena pudeles knupis ar vāku un blīvi. Nav pārāk sarežģīti, kas priecē, jo sūknim, kas man mājās ir daudz vairak daļu, kas apgrūtina tā kopšanu.

Saliekot sūkni pirmoreiz, jau uzreiz sapratu, cik ērti veidots tā dizains. Īpašs prieks, ka rokturis daudz vienkāršāk pieliekams. Kad sāku pašu sūknēšanas procesu, jutu lielu atšķirību. AVENTs ļoti labi saderēja ar krūts formu, veidojot labu vakuumu. Silikona piltuve tiešam daudz labāk stimulēja piena plūsmu un rezultāts redzams ar uzviju. Ja ar savu veco sūkni vienā atsūknēšanas reizē ieguvu 40-50ml, tad šoreiz teju 80ml no vienas krūts. Piena daudzums gan var variēt neatkarīgi no sūkņa firmas, formas vai dizaina. Tā kā mazuļa zīšanas stiprums un biežums, cik daudz viņu liek pie krūts nosaka piena daudzumu krūtīs, neteiktu ka tas ,cik daudz var izsūknēt no vienas krūts ir atkarīgs no piena sūkņa. Tomer piekrītu, ka komfortam ir liela nozīme, un jūtot ka sūknis stradā labi un patīkami, arī piens plūst daudz brīvāk. Tomēr, diskutēt var, jo vienai mammai būs ertāk ar šo, citai ar citu gadžetu. Bet man, jā, ar AVENT jutos komfortabli un labi. Check.

Iedotajā piena sūkņa komplektā nebija iekļauti īpaši trauki piena uzglabāšanai, tomēr man joprojām bija saglabājušies tie, kurus sagādāju Viesturam, kad saldēju pienu un "tatadā", nez kā sanācis ka tie ir tieši AVENT trauki mazuļu ēdiena uzglabāšanai un sader ar šo sūkni. Jāsadabū tik pāreja, lai varu sūknēt tieši traukā. Testa laikā no abām krūtīm izdevās iegūt 150ml piena. Nav slikti, it nemaz.

Nolēmu, ka jāizmēģina arī tas vai Alfrēdam der AVENT pudele, jo tomēr, gribās būt drošai, ka atstājot mazo kādam auklēšanai, mazais pudelīti atzīs un būs paēdis un jutīsies labi. Un, tā kā draudzene atdevusi vēlvienu AVENT produktu, ko vēl nebiju izmēģinājusi, domāju, kapēc gan ne. Ta kā piens jau bija krietni atdzisis, tad to tomēr vajadzēja sildīt, pirms došanas mazajam ņukātājam. Tā nu cēlu no skapjaugšas lejā atdāvināto AVENT ēdiena sildītāju. Ieštepselēju, bet sapratu, ka nav ne jausmas kādas temperatūras nodrošina konkretā ierīce. Tajā brīdī nopriecājos, ka labi, ka dzīvojam 21.gs un mums ir pieejams internets. Philips AVENT mājaslapa vaļā, atrodu konkrēto ierīci un tās lietošanas instrukciju. Prieks, kur tu rodies, tur protams viss jauki aprakstīts. Lieku sildīt pudeli, lai aši dotu jau itin neapmieinātajam mazulim, kurš kāri prasīja savas vakariņas.

Vakariņas paēstas un mazais puncis pilns. Iepriekš jau bijām devuši citas firmas pudeli, kad slimnīcā pāris reizes nācās iedot maisījumu un varu teikt, ka mazais AVENT pudeli sākumā nevisai gribēja zīst, tomēr kādu minūti apradis ar pudeles knupja formu, izzīda pudeli pāris minūtēs. Biju rēķinājusies, ka mazulim pietiks ar 80ml, tomēr pusis naski čāpstināja, ka vajag vēl. Tad arī sapratu kapēc ērts ir AVENT sildītājs. Ieliku atlikušo pienu un jau 2 minūšu laikā man bija gatava papildporcija naskajam ēdājam.

Secinājums pudele un sildītājs mums labi der.

---

Kopumā varu teikt, ka Philips AVENT ir ļoti ērti lietojams pumpis. Sūknīša plusi: tam ir salīdzinošu maz detaļu un ir viegli saliekams, veidojas labs vakuums un nebija diskomforts to lietojot. Vienīgais mīnuss, ko saskatu AVENT pumpim, ka ņemot nost vāku, kas pasargā piltuvi no netīrumu iekļūšanas tajā, pati silikona piltuve atdalījās nost no pumpja līdz ar vāku un pirms sāku sūknēšanu, nākas piltuvi atkal savienot ar pumpi.

Jau divas nedēļas pagājušas kopš pirmā testa un man ledusskapī jau sakrāti labi krājumi nebaltai dienai. Zinu, ka noteikti gādāšu sterilizatoru, jo mazs mīnuss, ko saskatu regulārā jebkāda pumpja lietošanā ir tieši sterilizēšanas process. Citas mammas jau teiktu, ka nekāds lielais darbs, tikai katls ar verdošu ūdeni, tomēr man ļoti nepatīk, ka uz plastmasa detaļām veidojās ūdens nogulsnes. Tā nu zinu, kas ir mans nākošais pirkums.

Lai izdodas labi veidot piena rezerves mazajiem čāpstinātājiem, jo arī mammām vajag brīvsoli, bet būt mierā, ka mazais tajā laikā saņem savu ierasto ņammu.

---

R