KOLĀŽA: Otrā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

KOLĀŽA: Otrā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

10. Dec 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmās 12 dzīves nedēļas ir unikāla stāstu sērija Māmiņu Klubā, kuras laikā sekojam līdzi mazulīša attīstībai no dzimšanas brīža līdz 3 mēnešu vecumam. Māmiņa Ingūna un tētis Romāns ar nepacietību gaidīja savas bērniņa piedzimšanu. Mums bija iespēja būt līdzās brīdī, kad māmiņa laida pasaulē savu mazulīti. Mazā Katrīna piedzima 29.oktobrī ķeizargrieziena operācijas laikā. Prieks, kuru piedzīvoja jaunie vecāki bija neaprakstāms, beidzot bija iespēja savu lielāko pasaules dārgumu turēt rokās – pirmie acu skatieni, pirmie pieskārieni. 

Pirmo savas dzīves nedēļu mazulīte kopā ar māmiņu pavadīja Rīgas Dzmedību namā un mums bija iespēja ielūkoties bērniņa pirmajās dzīves dienās – tika piedzīvota pirmā pote, pirmās apkopes, arī pirmā autiņbiksīšu mainīšana. Visi šie notikumi jaunajai māmiņai un tētim ir prieka, taču reizē arī satraukuma pilni. Tomēr dzemdību nodaļā vienmēr līdzās ir cilvēki, kuri palīdzēs un atbildēs uz mūsu jautājumiem – kā barot bērniņu, kā rūpēties par mazo nabiņu, vai es pareizi mazulīti lieku pie krūts un vai pareizi esam uzvilkuši autiņbiksītes. Tomēr pavisam citas sajūtas ir ierodoties mājas ar mazo brīnumiņu, kur viss ir mūsu pašu rokās. Tas ir jaunas dzīves sākums, jo esam kļuvuši par māmiņu un tēti.

Kas ar jaundzimušo notiek otrajā dzīves nedēļā?

Mazulītim jau ir divas nedēļas – bērniņš ir nedaudz apvēlies. Māmiņa jūtas labi un nav lielāka prieka kā lūkoties uz savu mazo brīnumiņu. Tomēr kas īsti notiek ar bēbīti viņa dzīves otrajā nedēļā? Šis ir laiks, kad bērniņš sāk pielāgoties tam, ka viņš ir ieradies pasaulē, viņam nu ir jādzīvo ārpus māmiņas punča. Lielākoties bērniņa svars dzīves otrajā nedēļā ir nostabilizējies, ja pirmajā tas krītas, tad otrajā jau var pārsimts grami nākt klāt.

Arī nabiņas brūcīte lēnām sadzīst, taču par to joprojām ir jārūpējas ikrīta apkopes laikā – tai jābūt tīrai un sausai. Laikā, kad mainām autiņbiksītes vai pārģērbjam savu bēbīti, vēlams viņam ļaut neilgu brīdi padzīvoties plikiņam, jo gaisa peldes ne tikai norūda, tās arī pasargā mazulīša dupsīti no iekaišanas. Tieši šī iemesla dēļ mums arī rūpīgi jāizvēlas autiņbiksītes savam bērniņam, tām jābūt mīkstām, maigām, kas izgatavotas no elpojošiem materiāliem. Pāris nedēļu veca bērniņa āda ir ļoti jutīga, tāpēc vēlams autiņbiksītes mainīt tiklīdz mitruma indikators signalizē, ka tās ir pilnas, lai bērniņa dupsītis būtu sauss un mazulītis priecīgs. 

 

JAUNUMS! Izveido PERSONALIZĒTAS sava jaundzimušā kolāžas!

Pastāsti, kāda bija Tava mazulīša otrā dzīves nedēļa! Kā jūs iepazināt viens otru? Kā atradāt kopēju saikni?

20131115112130-36574.jpg