Mana amizantā ratu iegāde..

Mana amizantā ratu iegāde..

02. Dec 2013, 15:54 Liene Krúza Liene Krúza

Mans stastins gan nebus nekads ipasi plasais,ne citas mammas pamacoss. Bet gan ka neliela anekdote,atminas par pirmajiem ratiniem,neapdomigakais pirkums pirmo berninu gaidot,kur ieteiktu,labak desmit reizes apdomaties,nevis kert pirmo ko ierauga.

Tagad atceroties,ka pirku pirmos ratinus savam mazajam lolojumam,nak smiekli un reizem kauns. Cesis gan nav nekada liela ratu izvele,bet veikala ''BEBIS'' vareja un vel var pasutit sev velamos ratinus. Ipasi pa netu nerakos,jo gribeju redzet,ka izskatas reali,ka vizinat.Un ja nu iepatikas vairaki,izbraukat uz vairakam vietam,lai tik apskatitu vai bus istie rati,nebija pa manam pratam. Un vel,gribeju,lai pirmie ratini ir jauni,nevis lietoti.
Toreiz man riteja 5GR menesis,bija 2010.gads,tikko bija iesacies aprila menesis.Vel nezinaju kas gaidams-meitene vai puika. Patika staigat pa bernu veikaliem,lielveikalos ka zinams ari ir bernu nodalijumi,un katra iegriezos,lai iegadatos kaut vienu rapuliti berninam. Ta nu iegaju veikala ''BEBIS'' bija vairaki rati,bet tie tik loti izcelas,ka nespeju jusmot. Kosi,viegli vadami,palieli riteni,atstarotaji,vissezonas- nevajadzes pirkt atseviski sezamos ratus. Ilgi nedomadama ari nopirku,sos kosos ratus( dzive vini ir daudz spilgtaki,neka bilde) It ka vienkarsi,bet mani loti uzrunaja. Visu celu jusmoju,un iztelojos,cik skaisti izskatisies,ka bus bebitis.
Esot majas,atgulos,atputos un tik tad saku domat- milo mammit,ko tu izdariji,kapec nopirki tik kosus ratus,bet ja nu bus puika,kur tu tados ratos liksi puiku.Gribesi uzreiz mainit ratus,bus lieki izdevumi......... Tak zinaji,ka varesi veikala pasutit,kad bus zinams bernina dzimums.Bija 101 kapec pasteidzos ar ratiem.....  Del ratu spontanas izveles bija ne vien viena neguleta nakts. Tani vakara  bernina tetis ari bija soka,par manu neapdomato pirkumu,jo tomer vini maksaja 150ls. Visas drebites un visu parejo es pirku roza,laikam tomer bija kaut kada intiucija,ka bus meitina pecina.

Tad nu nomierinajamies un keramies pie ratu izpetes:
+
Jauni- tas ir tas ko gribejam,
lieli pumpejami riteni,
visezonas,
atstarotji-nebus pasiem tur nekas jakibina klat,
amartizacija laba- nekratis,bet izsupinas pa bedrem,
laikam ejot,uzzinam ka bus meitina,tatad vel viens plus,nauda nav izviesta veja,un ir ta ka gribejam,meitinai kaut ko kosu.

Autokreslinu gan pirkam atseviski,jo ta domajam ka bus pat labak,jo nepalavamies uz ta,ka uz ramja uzliek autobenkiti,bet ja nu brakis un mes neta uzliekam un nokrit kreslins.....

Ta ka meita dzima augusta vidu un lidz pirmajiem aukstumiem nebija nekadu problemu,ratus slavejam. Tad nu ar aukstuma iestasanos sakam skaitit minusus:

-
Sagerbjot bernu kombinzona,ieliekot ratu soma,vietas nav sedzinai. Tatad vajadzeja ratus ar lielaku kulbinu.
Nakamaja reize vairs neliku tani ratu soma,bet pasos ratos.Bet tad ka secinaju,izspiezas no apaksas tie stieni,skita ka bernam spiez. Atkal izdevumi,nacas pirkt madraciti.Jo ieklajot sedzinu,nebija tas.Braukajot pa dzilo sniegu,ka izradijas riteni ari netur. Kaisitais sals no ritenu diskiem noeda krasu.Nezinu,vai gadijas brakis,bet atri vien nodila riteni.Vejaina laika nevareja uztureties ara,jo ratos puta vejs,ta tad vel viens secinajums,vajadzeja ratinus,kur kapuciti var nolaist zemak. Tetim sie rati sagadaja ne vien vienu problemu taisot.Knapi izbraukajam ziemu,ka nacas meklet sezamos ratus.
Tagad gaidot otru mazuli,noteikti neizvelesos sada tipa ratinus.....:(

20131202152358-14961.jpg

 

Sezamos ratus meitenei izvelejamies kosus,bet tos mes atri atradam internetveikala BABYSTORE pa 50ls. Sos ratus izveloties mes ipasi neskaitijam + un - ,gribejam lai ir kaut kas savadaks.Sadus ratus mes Cesis manijam tik vel vienai maminai. Pat ipasas problemas nesagadaja mazie riteni izbraukat lauku celus.Ka redzams sie rati nav domati ziemas celiem,tapec jau pec gadina,pa ziemu iztikam tik ar ragavinam.Un meitenei tas loti patika.

20131202152929-46654.jpg.

 

Tagad gaidot otru berninu esmu ierakusies interneta,ratinu meklejumos. Negribas pielaut tas pasas kludas,kas bija ar pirmajiem ratiniem. Soreiz noteikti nebus tik mulkigs un absurds pirkums. Pec vairaku maminu pozitivam atsauksem,esam izlemusi par labu TUTIS ZIPPY 3IN1. Ratini vel nav iegadati,jo gaidu ,varbut uz Ziemassvetkiem bus atlaidites, un ceru mazliet ietaupit naudinu.

Man svarigi soreiz,lai ir liela kulba,lai uz ramja var uzlikt auto kreslinu,lai var nolaist zemak kapuciti,krasai ari noteikti jabut neitralai,jo nav zinams bernina dzimums. Bet nu, ka nu mums ies ar siem ratiniem,gan jau bus kads rakstins,tad kad bus jau ratu iemitnieks:)

20131202155243-48219.jpg

KONKURSS: Lielā iepirkšanās - kariete mazulim!

20131119142819-17017.jpg

Baby City – plašākā bērnu preču izvēle Latvijā!

Liene Krúza Liene Krúza 04. Dec 2013, 14:05 ciku caku

Hm,un kadu vietu aiznem saliekot ratinus. man dikti vajaga,lai ir parocigi tiesi uz ratu ramja uzlikt,lai pats ratu ramis neaiznem daudz vietas. jo man pasai naksies 3gadneici vedat ari uz darzinu. un cik zinu tad ZIPPISI aiznem diezgan maz vietas,saliekot rami.
Esmu biezi skatijusies uz jusu minetajiem ratiem,patik lielie riteni utt

Liene Krúza Liene Krúza 02. Dec 2013, 20:58 sandra23

Bet baigi atskiras pia modelis no parejiem zippisiem? es biju domajusi,vai ir labaka amorizacija,dzilaka kulbina? vai tik tas modelis ir jaunakais

Liene Krúza Liene Krúza 02. Dec 2013, 19:36 mammii24

Ja vispar iet runa par TUTIS ratiniem. viniem ir visadu veidu,nez visi ir labi. nu piem ir tutis sport,tutis pia utt................

aab aab 02. Dec 2013, 18:31

zini, man bieži bija tādas "vai vajadzēja pirkt" situācijas 😃 tagad nāk smiekli, bet toreiz gan līdz smiekliem bija tālu.

02. Dec 2013, 17:48

ļoti laba izvēle Tutis ratiņi, mums ir Tutis prestige. Tutis ir lietuviešu ratiņi.