KONKURSS: Pastāsti, ko Tu liki savā dzemdību somā!

KONKURSS: Pastāsti, ko Tu liki savā dzemdību somā!

11. Jun 2019, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jo tuvāk nāk noteiktais dzemdību datums, jo aktuālāks jaunajai māmiņai kļūst jautājums, ko likt dzemdību somā? Dzemdību somas un tās satura sarūpēšana nav viegla - lai būtu paņemts līdzi nepieciešamais un nekā lieka. 

Uzvarētāju izlozēsim starp atbilžu autoriem portālā Māmiņu Klubs un Facebook lapā.

Internetā pieejami dažādi ieteikumi, dzemdību iestāžu mājas lapās atrodami saraksti ar līdzi ņemamām lietām, arī dzemdību sagatavošanas kursos speciālisti dalās savos ieteikumos par somas sastāvu. Taču kā starp visiem sarakstiem neapjukt? Talkā var nākt citu māmiņu praktiskā pieredze!

Māmiņu Klubs sadarbībā ar pirmajām autiņbiksītēm Huggies® Elite Soft aicina Tevi piedalīties konkursā un tepat komentāros pastāstīt:

  • kas bija atrodams Tavā dzemdību somā?
  • kas no līdzi paņemtā nebija vajadzīgs?
  • ko Tu somā nebiji ielikusi, taču būtu noderējis, atrodoties dzemdību iestādē?

Gadījumā, ja Tavs mazulītis vēl atrodas puncī, komentāros pastāsti, ko Tu liksi savā dzemdību somā, kur smēlies padomus par tās sastāvu?

Laimētāju noskaidrosim 17.jūnijā

BALVU fonds

Pirmās autiņbiksītes jaundzimušajam Huggies® Elite Soft

Dāvanu karte 50EUR vērtībā no WolliMolli

Latvijas bērnu apģērbu zīmols WolliMolli ir īpašs gan ar savu praktisko dizainu, gan arī izmantoto termoregulējošo un bērna ādai maigo karaliskās alpakas dziju. Alpakas dzija ir septiņas reizes siltāka par tautā iepazīto aitas dziju, un, pateicoties tikai šīs dzijas šķiedrās
esošajām gaisa kabatām, tā ir maiga un elpojoša arī vasaras sezonā! WolliMolli apģērbi aiztaupa ikvienam vecākam liekas raizes, kā šajos laikapstākļos ģērbt savu mazuli, lai viņam būtu silti aukstākajās ziemas dienās, savukārt atvēsinoši un ērti vasaras siltākajās dienās.

Uzvarētāju izlozēsim starp atbilžu autoriem portālā Māmiņu Klubs un Facebook lapā.

Maijpuķīte. Maijpuķīte. 16. Jun 2019, 02:51

Mūsu dzemdību soma tika komplektēta ļoti laicīgi un arī vairākkārt pārkrāmēta. Padomus, ko likt somā, saņēmu gan no radiniecēm, gan lasīju interneta forumus. Patiesībā, bija DIVAS - viena mazulim, otra man. Piebildīšu, ka tās bija pirmās dzemdības.

Soma mazulim:
- 1gab 50.izmēra "pirmais komplektiņš" (ar domu, ja mazā piedzims ļoti maziņa, kā arī notika).
- 3 gab 56.izm. komplektiņi (Bodijs ar garām rociņām, bikšeles, siltās zeķītes, cepurīte).
- Komplektiņš, ar kuru doties mājup.
- 1 iepakojums "Pampers" 1.izm. pamperi
- Mitrās salvetes
- Bērnu ziepītes
- Vienreiz lietojamie paladziņi
- Lielāks un mazāks dvielītis no mīksta materiāla
- Plānās un siltās jaciņas, bikšeles, "rāpuļi", bodiji ar īsām un garām rociņām, cepurītes, plānās un vilnas zeķītes (viss pa 3gab un katrs apģērba veids ielikts aizvelkamā maisiņā, katram virsū rakstīts, kas tur ir. To darīju ar domu, lai vīrs varētu atrast, ja kaut ko lūdzu atnest).
- 2gab knupīši

Soma man:
- personu apliecinoši dokumenti gan man, gan vīram, laulību apliecība, plaušu rentgens (lai vīrs var piedalīties dzemdībās), mātes pase un citi svarīgi papīri, kas tapuši grūtniecības laikā
- 2gab garie naktskrekli (no kuriem viens tika izmantot dzemdībās)
- čības
- 3 pāri parasto zeķu un 1 pāris vilnas zeķu
- 2 barošanas krūšturi
- 5 pāri apakšbikšu
- higiēniskās paketes
- higiēnas piederumi
- maiņas apģērbs 3 dienām
- 2gab dvieļi
- krūštura ieliktņi
- MEDELA purelan 100 smērē krūts galu plaisāšanai
- telefona lādētājs
- apģērbs mājās braukšanai
- Microlax klizmiņas 2gab
- 2x 1,5l negāzēta dzeramā ūdens

*Pilnīgi iespējams, ka šo to esmu piemirsusi. Zinu to, ka daudz ko varēju neņemt un daudz ko vajadzēja citādāk.

Varējām iztikt bez daudz kā, piem:
-bez siltajām jaciņām, jo palātā bija patiešām ļoti silti
- bez knupjiem - tos neļāva izmantot un labi vien ir, ka tā, jo vēlāk mājās mazā tos spļāva ārā un tagad mums nav jācīnās ar atradināšanos no knupja.
- bez klizmiņām

!!! Somā nebija cimdiņu mazulim, taču tos neliku speciāli, jo ir visai loģiski, ka bērniņš sāk iepazīt sevi, mammu un apkārtējo pasauli ar rociņām. Nebaidījos par to, ka mazulis varētu sevi saskrāpēt, jo sākumā nadziņi ir mīksti.
— Nebija arī dzemdību komplektā, to var iegādāties turpat slimnīcā.
— Vajadzēja vairāk plāna apģērba, jo palātā bija ļoti silti.

Nākotnē vēlētos otru bērniņu. Tad somas saturu pārdomātu vēl rūpīgāk, "izslēdzot" lietas, kas nebija vajadzīgas.

Dubultmamma Dubultmamma 13. Jun 2019, 13:00

Gaidīju pirmo bērniņu, biju uztraukusies un izlasīju desmitiem sarakstu par to, ko citas māmiņas bija likušas dzemdību somā, taču tagad, kad gaidu otro bērniņu, saprotu, ka ļoti daudzas lietas mainīšu.
Ņēmu dzemdību komplektu (lai arī esmu lasījusi, ka tas nav obligāts, drošības pēc ņēmu, lai labāk ir!), Microlax (noderēja, lai gan šis ir drošs pirkums, jo noderēs arī bērniņiem aizcietējumu gadījumos pirmajos mēnešos), sev dzemdību kleitiņu (vienkāršu lencīšu kleitiņu, kuru nebija žēl izmest, ja nu tā būs ļoti notraipīta), kokvilnas naktskreklu un halātiņu, pēcdzemdību ieliktnīšus un arī biksītes (3 gab.), dzeramo ūdeni, galda piederumus, mitrās salvetes, krūzīti sev, dvielīti, maiņas drēbes sev un tīras drēbes vīram, dokumentus, telefona lādētāju, telefonu, bērnam pirmās drēbītes (biju izlasījusi, ka bērnam nepatīkot pār galvu velkamie bodiji, tad nu centos no tādiem izvairīties, taču vēlāk atklāju, ka tie nekādas raizes nesagādā un lieki esmu uztraukusies!), ņēmu arī pirmās autiņbiksītes (8x3=24) un tas arī viss. Paļāvos uz to, ka viss būs labi, tāpēc iztiksim bez pudelītēm un zālēm. Ak, jā, nenoderēja arī cimdiņi, jo māsiņas stāstīja, ka bērna nadziņiem jāļauj brīvi dzīvoties un tad, ja mazais sevi tomēr saskrāpē, nekas traks! Sliktākajā gadījumā visu taču var ērti atrast un palūgt vīram iegādāties.
Vai bija kas tāds, ko neieliku, bet būtu noderējis? Hmmm...vāze! Sveicēji tik cītīgi nesa ziedus, ka bija neērti māsiņām prasīt vāzes, tāpēc tad, ja nevar iztikt bez ziediem, labāk paķert kādu vāzīti līdzi.

Laine Pāruma Laine Pāruma 27. May 2019, 17:31

Labdien. manu dzemdību somas saturu var izlasīt šeit: https://laineparuma.wixsite.com/taluscelusejot/single-post/2018/09/15/Dzemdību-somas-saturs

Bet noteikti bijām paņēmuši daudz par daudz līdzi bērnu apģērbu, bet nekad jau nevar zināt cik daudz vajadzēs.

Lin.Li Lin.Li 24. May 2019, 08:45

Labdien! Pirms 10 dienām laidu pasaulē savu mazulīti. Dzemdību somas man bija 2 - mazā,kurā saliku visu nepieciešamo priekš dzemdībām ( dzemdību kreklu,ūdeni,zeķītes sev,dokumentus,halātu,dažas higiēnas lietas un mazuļa 1. apģērba komplektiņu). Un otra soma bija čemodāns,kurā atradās maiņas drēbes man pašai slimnīca pavadāmajām dienām. 3 dvieļi - divi man,viens mazulim. Bērniņa maiņas drēbītes,zeķītes,cepurītes. Pamperpaka mazulim,šķidrās ziepītes zīdainim,mitrās salvetes, vienreizējie paladziņi,sedziņa. No higiēnas lietām man - pamperi,paketes,šampūns,dušas želeja,zobu pasta,birste,krūštura ielikņi piena uzsūkšanai utt. Neliela kosmētikas somiņa ar lūpu balzamu,spīdumu,roku un ķermeņa krēmu,skropstu tušu.
Kas man nenoderēja - līdzpaņemtais tualetes papīrs un katram gadījumam līdzpaņemtais bērna knupītis.
Būtu noderējis - matu fēns,un biju piemirsusi sev paņemt līdzi tējas krūzi un ēdamrīkus.

Zane Lāce Zane Lāce 23. May 2019, 10:44

*Teksta turpinājums
-higiēnas preces mammai;
- Sudo krēms mazulim;
- autiņbiksītes gan mazulim, gan pāris mammai.

- Noderīgi bija paņemt līdzi arī raspodiņu tēju un tēju laktācijas ceicināšanai.
- Šampūnu, kremus un ziepes visērtāk bija lietot no paraudziņiem. Lieliska iespēja tos iztērēt.
- Līdzi noderēja arī plāns spilventiņš, jo uz slimnīcas spilvena, kas higiēnas nolūkosapvilkts ar mitrumu necaurlaidīgu materiālu, ir neērti gulēt.

Laura Saviča Laura Saviča 23. May 2019, 10:41

Labdien esmu otra mazula gaidibas kuras bus kuru katru dienu es vareju salidzinat ar pirmo dzemdibu somu tatad es dzemdibu soma saliksu vienreizejos autinus pamperus hagie pudeliti knupiti putru ja nu vajadzes termometru drebites cepurites zekites pagasreiz bija mazliet par maz bodiji tapec soreiz vairak panemu kokvilnas autinus dazus ellinu ziepites dvieli mitras salvetest soreiz panemu sudokremu pagasreiz butu noderejis bet nebija pati sev saliku pamperbikses soreiz 5 pagasreiz bija par maz barosanas krusturus ieliknus pienam paketes nakts naktskreklus drebes staigasanai pa slimnicu udeni kruzi maminu teju dvieli higenas piederumus pasi matespasi un protams drebes majas brauksanai soreiz es neuztraucos ja kas truks virs sagadas un atvedis

Zane Lāce Zane Lāce 23. May 2019, 10:37

Savu dzemdību somu aprīlī liku jau trešo reizi, lai maija pirmajā dienā sagaidītu savu mazulīti. Bet vienalga, atkal bija lietas, kas šķita liekas un lietas, kas pietrūka.
Ērtāk ir visu sapakot 2 somās, 1.dzemdībām, 2. pēcdzemdību laikam.
1.somā liku:
- dokumentus, mātes pasi, plaušu rengena rezultāts tētim;
- krekls dzemdībām + halāts, čības;
- ūdens. Ērtāk mazā sporta pude + lielās papildināšanai;
- autiņbikses mammai;
- pirmais komplektiņš mazulim;
- drēbes tētim
Lieta, kas Dzemdību namā bija, bet pieļauju, ne visur ir - masāžas bumbiņas. Ļoti palīdzēja konreakciju laikā, kad vīrs ar tām masēja muguru.

2. somas saturs:
- kaut kas apēdams pēc dzemdībām. Pēc lielā un skaistā darba ir tāda apetīte!!! Un labāk, kas sāļš;
- 2 naktskrekli, kuros ērti pabarot mazuli naktī;
- 3 kokvilnas krekliņi,
- šorti, bikses;
- 3 komplektu pāri mazulim. Visērtāk tomēr bija ar tā saucamajām pidžammiņām;
-
-

gucci123 gucci123 23. May 2019, 09:41

Labdien! Man bija plānots ķeizargrieziens ar pirmo bērnu. Ar otro arī šogad būs plānotais ķeizargrieziens.
Domāju, ka somas saturs nemainīsies:
Jaundzimušajam: drēbītes, autiņbiksītes, higiēnas piederumi, autokrēsliņš.
Man: dokumenti, nauda, veļa, drēbes, čības un higiēnas piederumi, ūdens. Daudz ko nodrošināja medicīniskā iestāde, kurā es uzturējos. Ēdiens un medikamenti nebija nepieciešami. Jā, vēl dators izklaidei.
Man nenoderēja halāts un naktsveļa, jo to nodrošināja medicīniskā iestāde, ēdiens, ko vīrs bija savedis - bija jānodo atpakaļ.
Somā es nebiju ielikusi grāmatu, tas būtu noderējis, atrodoties dzemdību iestādē un īsinot laiku, kā arī vienreizējos paladziņus un krūšu ielikņus (tos biju aizmirsusi).

Gundega Zoda Gundega Zoda 22. May 2019, 22:06

Dzemdēju 02.10.2018. Tā kā bija pirmā reize un es nezināju, ko ņemt līdzi izgāju cauri sarakstam, ko atradu slimnīcas mājaslapā, kurā dzemdēju un uzklausīju draudzeņu padomus.
Līdzi ņēmu:
-mātes pasi, pasi, visas analīzes, sonogrāfijas un citus dokumentus.
- halātu, čības.
- ļoti daudz apakšveļas, daudz īso zeķīšu.
- pidžamu, kreklus, bikses.
-tās pašas grūtnieču bikses, jo pēc dzemdībām joprojām der, parastās biksēs grūti ielīst!
-pēcdzemdību paketes, pamperbikses x3.
- ziepes, šampūnu, zobubirsti, zobupastu, dvieli.
-matu fēnu.
- Microlax, krēmu krūšu galiem.
-4 tās saucamās sporta ūdens pudeles, vairākus musli batoniņus. Man personīgi ļoti ēst gribējās, bet neko apēst nevarēju, bet musli batoniņus apēdu pirms dzemdībām un nedaudz pēc dzemdībām!
- higiēnisko lūpukrāsu. Dzemdību laikā ļoti sausas lūpas paliek!

Tēvam:
-plaušu RTG.

Bērniņam:
-plānā cepurīte x2.
- krekliņi x2. 56 un 62 izmērs.
- jaciņas x3.
- bikses rāpulīši x2 56 un 62 izmērs.
- zeķītes, cimdiņi.
- autiņbiksītes 3-6 kg
- autiņi x5.
- drēbītes mājās vešanai.

Kopsavilkumā:
Ja es būtu zinājusi, ka būs tā kā bija, būtu ņēmusi ko citu un daudz ko arī nepaņemtu.
- Neko nesapratu no drēbīšu izmēriem, tie cipari neko man neizteica! Ieteica, lai ņem to saucamo pirmo izmēru jeb uz 56 cm, drošības pēc 62 cm. Nu es tak nezināju, ka man piedzims tik liels bērns! 57cm 4,342 kg! Tātad, man tas 56 cm vairs pat īsti nederēja! Labi, ka paņēmu līdzi to 62 cm!
- Un, tā kā tas mazulis bija tik liels, veica arī griezumu starpenē. Būtu ko tādu paredzējusi, būtu vairāk to pamperbikšu un lielo pakešu nopirkusi! Jo tos es lietoju daudz un mainīju bieži!
- Braucot mājās gribēju izskatīties skaisti... Bet, kad uzvilku bikses, sapratu, ka sāp šuve, grūti apsēsties. Nācās braukt mājās ar tajām pašām treniņbiksēm ar kurām atbraucu! Tāpēc, nākamreiz es ņemtu sava vīra treniņbikses!
- Ļoti noderēja, ko pēc tam man atnesa, vienreizējie autiņi, ko uzklāt, kad mazulim autiņbiksītes mainīju.

Zaiga Lazda Zaiga Lazda 22. May 2019, 16:09

Tā kā šī bija pirmā pieredze, tad sākumā vispār pagāja ilgs laiks lidz sapratu ko vajag līdzi. Lasīju formus, sarakstu ko daktere iedeva un tad taisiju savu sarakstu pa trīs somām. Divas mums ar mazo un viena tētim.
Daudzas mantas ko saliku tā arī pārvedu mājās. Mazajam drēbes vajadzeja ļoti maz, mūsējais nenošmulējās. 😀
Tātad, ko obligāti ielieciet, un tas kas nav uzskaitīts to mums nevajadzēja.

Dokumenti

personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte;
"Mātes pase" un citi ar grūtniecības norisi un veselības stāvokli saistīti dokumenti.
Dokumenti personai, kura plāno piedalīties ģimenes dzemdībās:

personu apliecinošs dokuments;
pēdējā gada laikā veikta krūšu kurvja rentgenizmeklējuma atbilde;
Apģērbs sievietei:

dzemdību procesā – kreklu(deva slimnica), pāris īso kokvilnas zeķīšu, ērti istabas apavi(gan sev, gan vīram)
pēcdzemdību periodā – ērts, bērna barošanai piemērots apģērbs un krūšturi (vēlams kokvilnas), pamperi mammai (nepietiek ar 4,vajag vismaz 6) kokvilnas apakšbiksītes.
Apģērbs personai, kura plāno piedalīties dzemdībās:

piemērots, ērts maiņas apģērbs un istabas apavi.
Apģērbs jaundzimušajam:

telpām piemēroti, 3-4 kokvilnas apģērba komplekti;
2 kokvilnas cepurītes, pāriskokvilnas cimdiņu, 2 pāri siltu zeķīšu.
Drēbītēm, arī jaunām, jābūt izmazgātām un izgludinātām!

Pārtikas produkti

2xdivi litri negāzēts minerālūdens;
neliels daudzums vieglu uztura produktu atbilstošā iepakojumā, piemēram, cepumi, sausiņi
Higiēnas piederumi sievietei:

personīgās higiēnas priekšmeti, 2-3 dvieļi;
pēcdzemdību higiēniskās paketes;

Higiēnas piederumi jaundzimušajam:

autiņbiksītes. (Pārējais bija jau slimnīcā pieejams)

Kristiāna Jansone Kristiāna Jansone 22. May 2019, 15:43

Savu somu sakrāmēju vadoties no iepriekšējās pieredzes.
Rokassomiņā visi dokumenti (ID karte, mātes pase ar visiem grūtniecības laikā veiktajiem izmeklējumiem + vīra plaušu rentgena apraksts un ID), telefona lādētājs, pildspalva, naudas maks un pārējie somiņas ikdienas iemītnieki.
Lielajā koferī vienā pusē saliku mazulim nepieciešamo:
Apģērbu komplektus 3 dienām+komplekts mājās braukšanai;
Pamperus;
Vienreizējos paladziņus;
Kokonu;
Plāno sedziņu (bez tās gan jau varētu arī iztikt, bet sedziņa ir tik skaista, ka nevarēju nepaņemt līdzi);
Bērnu ziepītes, lai vieglāk mekoniju nomazgāt;
2 dvieļus (viens mazāks, viens lielais);
Mašīnā jau laikus ievietojām autosēdeklīti drošam mājupceļam.
Savām vajadzībām saliku:
Ērtu apģērbu 3-4 pēcdzemdību dienām un ko glaunāku mājās braukšanai;
Kokvilnas apakšbikses, kas nav žēl, ja nu sasmērējas un barošanas krūšturus;
Ērtu nakts kreklu;
Vairākus zeķu pārus;
Seni pēcdzemdību komplektu + nakts higiēniskās paketes;
Intīmās kopšanas ziepes;
Krūšturu ielikņus;
Purelan ziedi katram gadījumam;
Microlax klizmiņu (noderēs, ja trešajā pēcdzemdību dienā vēl nav izgājis vēders);
2 dvieļus;
Higiēnas un skaistumkopšanas piederumi, ko lietoju ikdienā (iedomājos, ka dodos uz budžeta klases viesnīcu, kur nav pieejams ne fēns, ne šampūni utt.).
Somas virspusē saliku dzemdībās nepieciešamo, lai ir uzreiz pa ķērienam:
Krekls dzemdībām,
Halāts;
Čības;
Pamperbikses pašai;
Pirmais apģērbu komplektiņš mazulim+pampers;
Uzkodas (musli batoniņi, belvita brokastu cepumi) un ūdens sport pudelē, lai vieglāk padzerties dzemdību laikā.
Tēta somā salikām:
Čības,
Drēbes dzemdībām (ērts krekls, ērti šorti).
Šoreiz tēta somā nekrāmējām visu nepieciešamo, lai varētu uzturēties slimnīcā 3-4 dienas, jo mājās paliek lielais brālis gaidāmajam mazulītim.

Marija Luiza Senatorova Marija Luiza Senatorova 22. May 2019, 13:37

Tā kā pati biju studējusi par vecmāti,somā liku to,ko redzēju prakses laikā sievietēm. Somu saliku,apmēram 34.nedēļā.
Priekš manis pašas tajā bija: Pēc dzemdībām-naktskrekls,pāris T-krekli,vienreizlietojamās apakšbikses (3-4),čības,zeķes,kosmētikas maciņš,higiēnas paketes,halāts,barošanas krūšturi un ieliktņi. Purelan ziede,šampūns,dušas želeja un dvielis.Tāpat apģērbs,lai dotos mājās.
Dzemdībām- dzemdību komplekts,pamperi,kompresijas zeķes,naktskrekls,ūdens un enerģijas batoniņi.
Bērnam: pirmais apģērbu komplekts (bodijs,bikses,cepurīte,zeķītes),pamperi,bodiji 3×,pidžamas 3×,zeķītes un cepurītes 2×,vienreizlietojamie autiņi un dvielis.
Noderēja viss,jo centos pārdomāt,lai nebūtu nekas lieks.

Linda Ansone Linda Ansone 22. May 2019, 13:36

Tā kā mazais ir vēl puncī, bet pavisam drīz jau vajadzētu nākt šai pasaulē, dzemdību somā mazajam ir 3 apģērbu komplekti gan 56.izmēra, gan 62.izmēra, cepurītes un cimdiņi divi pāri, apģērbs mājās braukšanai, autiņbiksītes, mitrās salvetes, parastās salvetes, paladziņi, dvielītis un flaneļa autiņi, kā arī autokrēsliņš.
Mammai - pirmkārt visi dokumenti, tad ērts apģērbs pēc dzemdībām, pogājams krekls dzemdību laikā, paketes, krūšturu ielikņi, Bepanthen ziede, Multi-Mam kompreses un dažādas lietas ikdienas higiēnai.
Tētim - ērts apģērbs, dzeramais ūdens, pierakstu blociņš.

laurami laurami 22. May 2019, 13:27

Mazulis vēl ir puncī. Un soma tik sagatavota palēnām . Sev saliku dažādus higiēnas lietas . Krūšu ielikņus , pamperbikses, vienreiz lietojamās apakšbikses . Haltu, barošanas krūšturus , dušas čības . Mātes pasi un citus dokumentus .
Mazulim dažādus īsos 56. Un 62.izmēra bodijus, vilnas zeķītes , cepurītes 38. Izmēra . Pamperus 1.izmēra , mitrās salvetes , vienreiz lietojamos paladziņus. Mazos dvieļus un lielo. 😀

Minija_ Minija_ 22. May 2019, 13:24

Ar pirmo bērniņu somu saliku laicīgi, jo bija liela iespējamība, ka mazā atskries ātrāk kā 40ned. 37 nedēļās sagaidījām savu brīnumu.
Somā bija pirmās drēbītes meitai un 3 apģērbu komplekti, ko pārvilkt, pirmā izmēra pamperi. Man bija halāts, divi krekli, čības, dvieļi, pamperbikses, ūdens, uzkodas, ko uzēst dzemdību dienā vai pēc tām, planšete, lai varētu pakavēt laiku kontrakciju laikā un pēc tam dzīvojoties pa slimnīcu. Nebiju paņēmusi krūzīti, kas bija vajadzīga. Arī pamperbikses pietrūka. Pirmās pāris dienas ļoti ērti ar tām, jo nav jāuztraucas par noplūdēm 😀 Noderēja viss. Šobrīd, gaidot otru mazo, somu likšu tāda paša satura, kā ar pirmo, tik šoreiz ar krūzīti.

Linda Vasara Linda Vasara 22. May 2019, 13:22

Tā kā man bija plānotais ķeizars es dzemdību somā mazulim liku piecus apģērba komplektus ( bodiji, cepurītes, zeķītes, jaciņas, bikses), katru komplektu ievietojot atsevišķā maisiņā un pirmajam komplektam pieliekot klāt pamperu. Mazulim līdz ņēmu arī sedziņu, iepakojumu mitrās salvetes, mazo iepakojumu (26 gab.) pamperus, iepakojumu parastās salvetes, 5 gab. vienreizējos autiņus, Sudocrem, mazo dvieli, lielo dvieli, vates kociņus, vates tamponus, pudelīti, piena maisījumu, knupīti, pošu pasi. Sev līdz uz dzemdību namu ņēmu drēbes piecām dienām, halātu, čības, pēcdzemdību jostu, koriģējošo apakšveļu, higēnas preces (zobu birstes, zobu pasta, šampūns, dušas želejā, utt), 2 gab. pamperus, iepakojumu paketes, Purelan ziedi, Multi-mam krūšu kompreses, iepakojumu krūštura ieliknīšus, dokumentus ( mātes pase, pase).
Noteikti tagad ja man būtu nepieciešams krāmēt somu es neņemtu līdz vates tamponus un vates kociņus, jo tos ne reizi neizmantoju. Tāpat arī neņemtu veselu iepakojumu krūštura ieliknīšus, bet paņemtu tikai 10 gabalus, jo sākumā man nevajadzēja tik bieži viņus mainīt. Kā arī pošu pase nebija vajadzīga, jo to slimnīcā neaizpilda.
Ieteiktu paņemt līdz vairāk vienreizējos autiņus, jo tie ātri sasmērējas.

Annija E Annija E 22. May 2019, 13:22

Bēbītis vēl dzīvo puncī, bet satikšanās jau drīz, drīz, tāpēc dzemdību somas saturs man ir ļoti aktuāla tēma.
Ko es plānoju likt savā somā?
- 2-3 drēbju komplektus bēbītim
- autiņbiksītes un dažus paladziņus, mitrās salvetes
- 1-2 muslīna autiņus
- vilnas zeķītes, cimdiņus un cepurīti
- katram gadījumam Medela purelan ziedi

Sev kā jau pienākas:
ērtas drēbes ( jo īpaši piedomājot par ērtu apakšveļu), čībiņas, halātu, speciālu dzemdību halātu, krūšturus barojošām mammām, higiēnas piederumus (ērtības labad gan parasts, gan sausais šampūns), Tucks ( atvēsinoši, dziedinoši ieliktņi sāpju mazināšanai tur lejā), noteikti Seni pēcdzemdību komplektu, kādus 2 dvieļus. Un mājās braukšanai kādu ērtu, smuku kleitu un mazliet kosmētikas.
Laikam arī piena pumpīti paķeršu līdzi katram gadījumam.

Tēta somā būs atrodams gan kas garšīgs, gan izklaidējošs, gan telefona lādētājs.
Noteikti mašīnā ieliksim grūtnieču spilvenu, kas varētu noderēt barošanā.

Lielos vilcienos tas arī viss. 😀

IneseB IneseB 22. May 2019, 13:15

Somu biju salasījusi ļoti laicīgi. Noteikti, bija vajadzīgi un noderēja visi higiēnas piederumi (šampūns, kondicionieris, zobu birste, pasta, ziepes, dušas želeja, arī intīmās kopšanas līdzeklis, higiēniskās paketes, pašā sākumā un arī laikā pēc dzemdībām, būtu noderējuši vairāk pieaugušo pamperi, jo ar tiem bija ērtāk). Līdzi bija halāts, bet būtu noderējis otrs, divi barošanas nakts krekli (derētu trešais), bet viss atkarīgs no tā cik ilgi tur/turēs slimnīcā. Čības, dvieļi (divi lieli, viens mazs, jo man ļoti gari mati), mutu gumija vai kas tāds, ar ko ērti savākt matus. Krūzīte, tēja, negāzēts ūdens, augļi un uzkodas, lai gan baroja labi, kaut ko pa vidu gribējās.
Viss, kas bija somā - noderēja, nekas nepalika neizmantots.
Par mazulīša lietiņām - nevaru komentēt, jo pirmās dzemdības ir ļoti sāpīgas atmiņas un bērniņš ir mūsu eņģelītis, kurš noraugās no debesīm uz mums. Bērniņa drēbes bija līdzi, bet no tā nekas netika izmantots.
Šoreiz līdzi būs viss tas pats un + tas, kas noderētu pirmajā reizē. Mazulim vismaz trīs - četri bodīši, zeķītes, cimdiņi (plāni), cepurītes (2-3), pamperi, un viss pārējais biezā slānī. 😀

filologe filologe 22. May 2019, 13:11

Man - pamperbikses, halāts, ērtas drēbes, vienreizlietojamie paladziņi, čības, vairāki dvieļi, šampūns, klizmiņa, kaut kas ēdams.
Bērniņam - pirmās drēbītes, pamperi, mitrās salvetes, paladziņi, sedziņa, ziepes, knupītis, piena pumpis, dvielis.
Ar pirmo meitiņu nebiju paņēmusi piena pumpi, kas būtu ļoti noderējis, ar otro meitiņu paņēmu piena pumpi, bet šoreiz nebija nepieciešams.

Gunita Vaikule Gunita Vaikule 22. May 2019, 13:06

Biju salikusi somā visu, kas bija sarakstā kopā ar mātes pasi. 56.izm.drēbītes mazajam, autiņbiksītes Huggies Elite Soft (uzvēle gan bija nejauša, bet uzreiz pēc aizbraukšanas mājās sapratu, ka par šīm mazulim labākas nav nevienas citas), eļļiņa pirmajai mazgāšanai pēc piedzimšanas, šķidrās ziepes, vienreiz lietojamie paladziņi, auduma autiņi. Pati sev paņēmu higiēnas lietiņas, krūšturu ieliktnīšus, pamperbikses, lielās paketes, divus dvieļus-lielo un mazo, apakšveļu, naktskreklu, ērtas čības un drēbes, krūzīti ar sietiņu, un tēju, kuru biju pati salasījusi, pētot māmiņtējam sastāvu, vēl smērīti krūtsgaliem, ūdeni. Nebiju ielikusi bērniņam lielāku apģērbu, jo nebiju domājusi, ka vajadzēs, betazais piedzima ļoti liels, līdz ar to vīrs devās mājās pēc lielākām drēbītēm. Vēl nebija līdzi piena pumpītis, bet tas man būtu ļoti noderējis trešajā dienā, kad piens saradās tik ļoti daudz, krūtis dubultā lielas, sāpīgas, karstas. Un būtu derējis vairāk dvieļu. Vienīgais, kas nebija vajadzīgs, bija krūšturu ieliktnīši. Un uzkodas arī nebija vajadzīgas, tās gan nemaz nebija līdzi ieliktas.