Komentāru KONKURSS: Kuri jautājumi tev bija visaktuālākie bērniņa 1. dzīves mēnesī?

Komentāru KONKURSS: Kuri jautājumi tev bija visaktuālākie bērniņa 1. dzīves mēnesī?

25. Mar 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņa piedzimšana visu tavu līdzšinējo dzīvi mainīja par 180 grādiem. Radās daudzi jautājumi, katru dienu tika atklāts un uzzināts kas jauns. Kuri jautājumi mazulīša dzīves pirmajā mēnesī tev bija visaktuālākie?

Savus jautājumus raksti jautājumus tepat komentāros!

Neaizmirsti regulāri sekot līdzi Māmiņu Kluba aktualitātēm, jo sadarbībā ar Huggies esam uzsākuši jaunu projektu, kurā stāstīsim, kā mēnesi pa mēnesim aug un attīstās bērniņš, sniedzot speciālistu ieteikumus bērna aprūpē atbilstošajiem vecuma posmiem. Seko līdzi un uzzini daudz noderīgas informācijas!

KONKURSA BALVA

Starp visiem komentāru autoriem Facebook, Instagram un Māmiņu Kluba portālā 31.martā izlozēsim vienu, kuram dāvināsim

higiēnas preču komplektu

un

Huggies Elite Soft autiņbiksītes

 

iieeva iieeva 30. Mar 2020, 16:44

Kādu un cik daudz apģērbu vilkt, lai bērns būtu atbilstoši saģērbies, nevis būtu karsti vai auksti.

filologe filologe 26. Mar 2020, 13:41

Jautājumu bija tik daudz. Paldies zīdīšanas konsultantei Evelīnai par palīdzību. Galvenais uztraukums bija par to, vai bērniņš ir pietiekami paēdis, cik tad īsti ir jāēd tik maziņam, kā krūts barošanu savienot ar maisījuma došanu, ja pieniņa nepietiek (dot pirms, pēc krūts). Kā pavairot pieniņu? Tad bija daudz jautājumi par kakām, kāda krāsa un konsistence ir normāla. Otrai meitiņai ilgi nedzija nabiņa, cik ilgi tā var dzīt, jo beigās izrādījās, ka mums problēmas. Varbūt var izveidot kādu video pamācību ar to kā dot K vitamīnu, tas arī bija bailīgi, saucu palīgā māsu, kas ir mediķis. Protams, aktuāla tēma, cik silti jāģērbj mazulītis, īpaši aktuāli pavasara mainīgajos laika apstākļos. Ak, to jautājumu tik daudz, varētu tik daudz uzdot speciālistiem 😀

Liene Šnepste Liene Šnepste 26. Mar 2020, 13:20

Tulīt, tulīt satikšos ar savu otro bērniņu. Lai gan vecumu starpība bērniņiem būs maza, vēljoprojām neesmu pārliecināta par daudzām lietām. Daudz kas jau paspējis aizmirsties. Ar pirmo bērniņu ļoti nedroša biju par nabas saites kopšanu. Vai pareizi viņu kopju? Cik ilgā laikā viņai jānokrīt? Vai tas ir normāli, ka bērniņam kustoties, viņš viņu aizskar un nedaudz paplēš, līdz ar to nedaudz asiņo? Bija arī daudz jautājumi par turēšanu. Jo visur kur gāju, kāds gribēja pamācīt kā ir pareizi. Lieki piebilst, ka katram bija atšķirīgi un pat pretēji ieteikumi. Tā arī ir palikusi nedrošība, kā tad īsti ir pareizi? Un, protams, pumpas! Mans bērniņš bija ļoti pumpains pirmajā mēnesī. Visa seja baltās treknās pumpās. Kā atšķirt, kuras tad ir tās hormonālās pumpas, kuras alerģiskās? Vai es kaut ko ne tā eamu apēdusi? Kā kopt

Liene Podniece Liene Podniece 26. Mar 2020, 13:16

Ļoti labi atceros pirms pieciem gadiem aktuālos jautājumus un, pieļauju, ka tie būs tikpat aktuāli, kad piedzims otrais mazulis:
* vai man ir parādījies piens?
* vai tas ir pietiekošā daudzumā?
* kā atrast ērtāko barošanas pozu?
* vai bērniņš pietiekami pieņemas svarā?
* vai nav par karstu/aukstu?
* uzmetusies pumpa? no kā, kāpēc? utt.

IneseB IneseB 26. Mar 2020, 12:33

Man ir pirmais bērniņš. Viss ir jauns, vēl nebijis. Tāpēc jautājumi radās ne tikai pirmajā mēnesī, bet ik uz soļa, arī tagad, kad jau bērniņam būs 7 menesīši.
Pirmajā dzīves mēnesī, vissvarīgākais - vai man pietiek pieniņa, vai mazulis ir paēdis? Kāpēc viņš raud? Kā kopt nabassaiti? Kā pareizi celt, nest un nolikt uz vēderiņa? Bet, visu darot, viss kļuva skaidrs, vienīgi par mazuļa pašsajūtu uztraucos, vai ir silti, vai nav auksti, kā jūtas!
Bet, manuprāt, visas mammas ir kaujas gatavībā un uztraucas par visu.

gucci123 gucci123 25. Mar 2020, 16:48

Ar pirmo bērnu galvenais jautājums bija, kāpēc viņš raud? Kā ērtāk noturēt bērnu, lai tas neizslīd no rokām, mazgājot dupsi? Cik ilgi bērns būs dzeltens pēc dzimšanas brīža? Un kā labāk bērnam palīdzēt koliku gadījumā? Ar otro bērnu viss vairāk vai mazāk jau bija skaidrs, tikai mums bija problēma - ieaudzis īkšķa nags, ko darīt, ja tas ir zīdainītim un kā tikt ar to galā? Otrs jautājums bija par nabas trūci - kad un kāpēc tā rodas un ko var darīt, lai to mazinātu, novērstu?

Iveria Iveria 22. Mar 2020, 21:13

Atminoties laiku, kad dēlam ritēja pirmais mēnesītis, tad daudz laika patērēju lasot informāciju par normālu vēdera izeju (vecāku kursis jau bija stāstīts, bet visu laiku gribēju pārliecināties, vai viss ir normā - cik bieži, ko nozīmē konkrētā krāsa utt., jo baidījos par alerģijām vai kāda produkta nepanesību). Kā arī, interesējos par normālu dienas režīmu - cik bieži jāed, jāguļ, kāds ir normāls naktsmiegs tik mazam zīdainim utt.